Görüş Bildir
Haberler
Seçim Bürosuna Saldırı

Seçim Bürosuna Saldırı

adem kara
29.07.2014 - 09:08

Seçim koordinasyon merkezi basın sözcüsü Maarif Alparslan

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'un Halkalı semtinde cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim koordinasyon merkezine ateş açıldı.

İstanbul Halkalı’daki Arifbey Caddesi'nde cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 3. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi önünde beyaz renkli bir araçtan ateş eden üç kişi, olay yerinden kaçtı.

Seçim bürosundaki görevlilerin ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, üç boş kovan buldu. Seçim bürosu önünde olayı gören üç görevli, Halkalı Polis Merkezi'ne ifade vermeye gitti.

Seçim koordinasyon merkezi basın sözcüsü Maarif Alparslan, içinde üç kişi bulunan ve plakası alınamayan otomobilden seçim bürosuna ateş edildiğini söyledi.

Alparslan, olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmamasının kendilerini bir nebze rahatlattığını ifade etti.

Basın sözcüsü, “Seçim koordinasyon merkezimize ait seçim minibüsünü takip eden beyaz renkli bir araç buraya kadar geldi. Arkadaşlarımızın araçtan inmesinin ardından otomobildeki bir kişi bağırarak peş peşe üç el ateş etti” dedi.

Alparslan, “Daha sonra aynı araç yukarı yoldan dönerek yine ateş etmek üzere binaya yaklaştığı sırada bu kez aynı tabanca tutukluk yaptı. Bu sırada üç kişi araçla olay yerinden kaçtı. Şans eseri kimseye bir şey olmadı. Saldırıyı kınıyoruz. Sonuçta bu demokratik bir yarış. Bugün milletvekillerimizin katılımıyla saldırıyı kınayan bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Umarım polis ekipleri zanlıları kısa sürede yakalar' dedi.

Daha önce de Rize ve Samsun'da Demirtaş'ın seçim standlarına yönelik saldırılar gerçekleşmişti. Demirtaş bu saldırıların, 'Başbakan'ın ayrımcı ve kendisini hedef gösteren dilinden' kaynaklandığını söylemişti.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sec...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0