Görüş Bildir
Haberler
Mavi Derinliklerde Süzülün: Türkiye'deki En Güzel 6 Dalış Noktası

Mavi Derinliklerde Süzülün: Türkiye'deki En Güzel 6 Dalış Noktası

Buket Baykal
07.04.2015 - 01:07 Son Güncelleme: 09.05.2015 - 19:49

İflah olmaz bir derin mavi tutkunuysanız ve henüz derinliklerin büyüsünü keşfetmediyseniz bu yaz tam zamanı...Uzmanlara göre anne karnındaki huzuru yaşayabileceğiniz tek yer sualtı ve tüm güzelliğini dalgıçlara sunuyor. 

Türkiye'nin birbirinden güzel dalış noktaları arasından dilediğinizi tercih edip kendinize bir iyilik yapın ve bu yaz dalın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fethiye-Akvaryum Koyu

Fethiye-Akvaryum Koyu

Çeşitli ülkelerden gelen dalgıcları ağırlayan Fethiye Akvaryum koyunda acemi bir dalgıç olsanız da çok derinlere dalmadan bir çok güzelliği bir arada görebilirsiniz.Çoğunlukla 17-18 metre seviyesinde çok çeşitli canlıları bir arada bulacaksınız.Müren,ahtapot,orfoz ve deniz atlarını izlemeniz mümkün. Koyda bulunan kayalık bölge ve akvaryum reef olarak adlandırılan duvar bölgesinde tüm bu deniz altı canlıları önünüzden geçecektir.Deniz tavşanlarına selam vermeyi unutmayın.

Çeşme-Fener Adası

Çeşme-Fener Adası

Ortalama 18 metre derinliği bulunan Çeşme Fener adası yine her seviye dalgıç için ideal bir dalış noktasıdır.Özelikle sünger ve mercanları gözlemleyeceğiniz bölgede karagöz gibi küçük balık sürüleri sizinle beraber olacak.Eğer şanslı gününüzdeyseniz belki bir fokla karşılaşabilirsiniz.Adada eski fok mağaraları bulunuyor.

Bodrum- Delikli Mağaza

Bodrum- Delikli Mağaza

Bodrum'un eşsiz güzelliklerini su altından keşfetmek istiyorsanız acemi bir dalıcıysanız ve ufak bir mağaza dalışı sizi heyecanlandırıyorsa Bodrum'daki Delikli Mağaza koyunu tercih edebilirsiniz.14-15 metrelerde bulunan geniş girişe sahip mağaranın içinde ki renkli oluşumlar görsel bir ziyafet sunacak.Ayrıca çıkan hava kabarcıklarını izlemekte ayrı bir güzel.

Bodrum - Küçük Reef

Bodrum - Küçük Reef

9 metre civarında dikleşip 30 metreye kadar inen derinliğe sahip küçük reef renki deniz altı yaşamıyla sizleri büyüleyecek.Acemi dalgıçlar uygun derinlikte durup aşağıda bulunan büyük orfozları izleyebilirler.Daha deneyimli bir dalgıçsanız siz de orfozla beraber yüzebilirsiniz.Derinlik boyunca devam eden duvar yapısında ahtapotları, mürenleri izlemeniz mümkün olduğu gibi belki bir deniz kaplumbağası ile karşılamanız bile olasılıklar arasında.

Kalkan - Sakarya Batığı

Kalkan - Sakarya Batığı

Dalışa yeni başlayan bir dalgıç olun yada sertifikalı deneyimli bir dalgıç Sakarya Batığı size her iki türlüde hitap edecektir.Teknenin batığı 15 metrelerden başlayıp 50 metrelere kadar uzanır.Acemi dalgıçlar teknenin pruvasını görebilirken deneyimli dalgıçlar 40 metrelerde bulunan pupa bölgesini gezebilirler. Batık doğal bir batık olup 1893 yılında batan saç ahşap gövdeli İngiliz yük gemisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saroz - Minnoş Adası

Saroz - Minnoş Adası

Minnoş adası deniz seviyesinden yüksek bir ada olduğu için adanın altında bulunan duvar yapısı dalıcılara zengin bir çeşitlilik sunmaktadır.Dip yapısı sığlıkta kumluktur.Ayrıca bölge mercan oluşumları ile de bilinmektedir. Genellikle kıyıya yakın kayalık bölgelerde turuncu sert mercan oluşumları göz alıcıdır.Bölgede sarpa balıklarını , deniz tavşanlarını  ve bir çok deniz böceğini görebilirsiniz.Kayalıkların arasına gizlenen mürenlere dikkat edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
14
6
3
2
1
1