Görüş Bildir
Haberler
Savcılıkta Genel Müdürü Suçlayan Can Gürkan Mahkemede Ağız Değiştirdi

Savcılıkta Genel Müdürü Suçlayan Can Gürkan Mahkemede Ağız Değiştirdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma davasında faciadan 11 ay sonra adalet önüne çıkan sanıklardan Can Gürkan'ın daha önce 'yetki ondaydı' dediği Genel Müdür Ramazan Doğru için savcılıktaki ifadesinin aksine mahkemede, 'Genel Müdürüm' diyerek yetki suçlamasında bulunmaması damga vurdu.

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre, soruşturmanın başında Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ve Genel Müdür Ramazan Doğru birbirini suçlamıştı. Savcılıktaki ifadesinde Doğru’yu suçlayan ve “sorumluluk ondaydı” diyen Gürkan, savcılıktaki ifadesinin aksine mahkemede, “Genel Müdürüm” diyerek Doğru’ya yetki suçlamasında bulunmadı. 

Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı da dün duruşma çıkışı yaptığı açıklamada cezaevinde şirket yetkililerinin anlaştığını Ramazan Doğru ve Can Gürkan arasındaki ihtilafın giderildiğini, ifadelerindeki çelişkinin ortadan kalktığını bunun nasıl olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

TEMMUZ'DA YARGILANACAK

Gürkan’ın ifade değiştirmesinin altındaki şifrenin; “kriminal raporlarda sahte çıkan yetki belgesindeki imza ve hakkında açılan özel belgede sahtecilik davası” olduğu ortaya çıktı. Gürkan'ın hakkında açılan bu davada Temmuz'da yargılanmaya başlayacağı bilgisine ulaşılmıştı. Belgedeki imzaların sahte olduğuna dair kriminal raporu daha önce de medyaya yansımıştı.

'YETKİ ONA AİT' DEMİŞTİ

Akhisar’da başlayan ve 24 Nisan’a kadar süreceği belirtilen duruşmada 8 tutuklu sanık arasında en önemli iki ifade Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile Genel Müdür Ramazan Doğru’nun savunmalarıydı. Bundan 11 ay önce savcılıkta alınan ilk ifadelerde Gürkan ve Doğru birbirini suçlamıştı. Gürkan, “Tüm yetki ona ait” diyerek Ramazan Doğru’yu suçlamış ve yetkinin Doğru’ya ait olduğu bir belgeyi savcılığa sunmuştu. Bu belge üzerine Gürkan önce Adli Kontrol Şartı’yla serbest kalmış, Doğru ise gözaltına alınmıştı. Doğru da savcılık ifadesinde Gürkan’ın sunduğu belgedeki imzanın sahte olduğunu söylemiş, bunun üzerine serbest bırakılan Can Gürkan da tutuklanmıştı.

SAHTECİLİKTEN DAVA

Can Gürkan Perşembe günü mahkeme heyeti önünde verdiği ifadeye “Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdür Ramazan Doğru tarafından yürütülmektedir. Kendisinin yaptığı atamalarla Eynez İşletmeleri kurulmuştur” sözleriyle başladı. Can Gürkan böylece savcılıkta verdiği ve Doğru’nun tutuklanmasına neden olan “Ocağın yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak tek yetkilisi Ramazan Doğru”dur ifadesini değiştirmiş oldu.

Bir diğer yeni gelişme de Can Gürkan’ın kriminal raporunun ardından hakkında İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 'özel belgede sahtecilikten kamu davası açılması' oldu. Duruşmadan hemen önce açılan davanın Temmuz’da başlayacağı, yönetim kurulu üyesi Mustafa Yiğit’in de yargılanacağı öğrenildi. Can Gürkan’ın önceki gün yapılan ifadesinin altındaki şifrenin bu olduğu belirtildi.

Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0