Görüş Bildir
Haberler
Cennetin Türkiye'deki Diğer Adı: Muhteşem Doğası ile Datça

etiket Cennetin Türkiye'deki Diğer Adı: Muhteşem Doğası ile Datça

'Tanrı sevdiği kulunu Datça'ya gönderir' demiş coğrafya bilgini Strabon. Bu cümlenin ne demek olduğunu Datça'yı görmeyen anlayamaz. Datça'yı bir kez görenler, görüp dönmek istemeyenler ve hiç görmeyenler için kısa bir Datça tanıtımı yapmak istedik. Uzaklardan bunu yapmak bizi hem mutlu etti hem de orada olamadığımız için biraz hüzne sevk etti. İşte tüm muhteşemliğiyle kısa bir Datça turu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sessizliğin ve sükunetin kalesi

Sessizliğin ve sükunetin kalesi

Datça'ya çılgınca eğlenmek için gitmeyi düşünüyorsanız hemen vazgeçin. Çünkü burası kafasını dinlemek, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin yeri. Çoğu insan Datça'ya taşınınca ya yazar olur ya da yazar olduğu için taşınmıştır. Ruhunuzu böylesine dinlendireceğiniz başka bir yer olamaz.

Eski Datça'nın muhteşem taş evleri ve Can Yücel'in anısı

Eski Datça'nın muhteşem taş evleri ve Can Yücel'in anısı

Adından da anlaşılacağı gibi Datça'nın taş evleriyle ünlü eski yerleşim yeri. Aslında son zamanlarda Datça'ya yerleşenlerin tercihi olduğu için eskiliği sadece adında kaldı. Buradaki taş evlerin arasında bulunan dar sokaklara rengarenk begonviller, meyvesi çatlamış nar ağaçları eşlik eder. Her adımda fotoğraf çekmek istersiniz. Ünlü şair Can Yücel de çok sevdiği Datça'daki evinde hayata gözlerini yummuştur. Eski Datça'nın girişinde bulunan köy kahvesinde Can Baba'nın yarım kalan şarabını, kendi el yazısı ile yazdığı bir kaç şiirini ziyaret edip ruhuna bir selam gönderebilirsiniz.

Palamutbükü'nün beyaz denizi

Palamutbükü'nün beyaz denizi

Görür görmez insanın cennete geldiğini sandığı muhteşem bir doğa harikası. Burada denizin rengi o kadar açıktır ki suya girdiğinizde neredeyse beyaz bir bulutun üstünde yüzüyormuş gibi hissedersiniz. Alabildiğine uzun sahil şeridi ve tertemiz deniziyle Datça'ya gidenlerin görmeden geri dönmeleri halinde Datça'ya gitmemiş sayıldığı inanılmaz bir güzelliktir.

Ovabükü'nün huzuru, Hayıtbükü'nün havuz gibi denizi

Ovabükü'nün huzuru, Hayıtbükü'nün havuz gibi denizi

Mesudiye olarak geçen bu büklerin her biri bir doğa harikası. Ovabükü'nde denize girerken bir yandan da sahilde bulunan restoranlarda oldukça lezzetli yemekler yiyebilir, keyfinize göre içkiler içebilirsiniz. Hayıtbükü'nün denizi ise adeta bir havuz gibi. Kendinizi denize atmadan kenarında durmanız mümkün değil çünkü deniz sizi mutlaka çağırır.

Simi Adası'nın biricik komşusu

Simi Adası'nın biricik komşusu

Bir bakış mesafesinde bulunan sevimli Simi Adası'na en yakın yer Datça. Simi'de yaşayanlar her cumartesi kalkan deniz otobüsü ile Datça'nın pazarına gelip alışveriş yapar ve dönerler. Datça'dan ise ancak vizeniz varsa tekne kiralayıp 45 dakikalık bir deniz yolculuğu ile bu tatlı adaya gidebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taşlık Plajı'nın hareketli ortamı

Taşlık Plajı'nın hareketli ortamı

Merkeze en yakın denize girilecek yer olan Taşlık Plajı, yanında bulunan Ilıca Gölü ile meşhur. Limanı takip ederek ulaştığınız bu yerde muhteşem güzellikte işletmeler ve tertemiz bir deniz var. İsteyen balıkların yüzdüğü minik gölde kısa bir terapi yapar kendine, isteyen de şezlonguna uzanıp denizin ve güneşin tadını çıkarır.

Saklanmış en yakın koy: Kargı

Saklanmış en yakın koy: Kargı

Kargı'ya doğru ilerlerken virajlı yollardan denizin turkuaz rengini görüp gözlerinize inanamayabilirsiniz. Koya girer girmez sizi küçük bir dere ve arada denize de giren ördekler karşılar. Sonrasında yan yana bulunan işletmelerden birinde gün boyu keyif yapabilirsiniz.

Datça'nın meşhur 3B'si: bal-badem-balık

Datça'nın meşhur 3B'si: bal-badem-balık

Datça müthiş doğası sayesinde bize mükemmel hediyeler sunan bir yer. Burada bulunan balın tadı memleketteki hiç bir bala benzemiyor. Özellikle endemik bulunan kekik balı, tadının yanı sıra tam bir şifa kaynağı. Badem ise Datça'yla anılan bir yemiş. Taze bademin mevsimine denk gelirseniz kaçırmayın. Kuru badem ise gerçek bir hazine değerinde. Burada yiyeceğiniz balıkların taze olmama ihtimali yok. İster restoranlarda yiyin, isterseniz balıkçıdan alıp kendiniz yapın.

Ege ile Akdeniz'in birleştiği coğrafya

Ege ile Akdeniz'in birleştiği coğrafya

Knidos antik kentine gittiğiniz zaman insanlığın en eski yapılarını görmenizin yanı sıra Ege ve Akdeniz'in birleştiği noktaya da tanık olacaksınız. Güneşin en güzel battığı yerlerden biri olan Knidos tarihi ve coğrafyası ile insanın aklını başından alacak güzellikte.

Rüzgar sörfünün adresi

Rüzgar sörfünün adresi

Datça'nın girişinde bulunan Reşadiye mevkisi rüzgar sörfçülerinin yeni adresi. Buradaki parkurlar sörf sporcuları için son yıllarda oldukça fazla tercih ediliyor. Yeni başlayanlar için hizmet veren sörf okulları da mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kumluk'taki balık restoranları romantizmin doruk noktası

Kumluk'taki balık restoranları romantizmin doruk noktası

Merkezde bulunan Kumluk mevki balık restoranlarıyla meşhur. Ayağınızın denize değdiği masalarda birbirinden güzel mezeleri yiyip içkinizi içerken 'Ben bu güzelliği haketmek için ne yaptım?' diye düşünmeniz çok normal.

Limanda bulunan birbirinden güzel mekanlar

Limanda bulunan birbirinden güzel mekanlar

Datça'nın sakinliğini en güzel buralarda hissedersiniz. İsterseniz çayınızı için, isterseniz içkinizi ısmarlayın. Limanda nerede oturursanız oturun aynı manzaraya bakarsınız. Yan yana dizilmiş teknelere bakarken hayaller kurar ve Datça'yı daha çok seversiniz.

Hüzünlü ve mağrur yel değirmenleri

Hüzünlü ve mağrur yel değirmenleri

Datça'ya girerken sağlı sollu gözünüze çarpan yel değirmenlerini görürsünüz. Kimisi terk edilmiş, kimisi de restore edilmiştir. Özellikle şarap evi ve yerel ürünler satan yel değirmenlerini ziyaret ettiğinizde kendinizi başka bir zaman diliminde bulmanız mümkün.

Mandalina ve limon ağaçlarının enfes kokusu hep üstünüzde

Mandalina ve limon ağaçlarının enfes kokusu hep üstünüzde

Nereye giderseniz gidin kafanızı kaldırdığınızda mutlaka mandalina ve limon ağaçlarını görürsünüz. Siz farketmeden içinize çektiğiniz güzel kokunun sebebidir bu ağaçlar. Canınız çok çekerse bir kaç tane kopartmanıza herkes izin verir.

Acelen varsa ne işin var Datça'da?

Acelen varsa ne işin var Datça'da?

Datça'ya gittiğinizde zamanın yavaş geçiyor olmasına alışmalısınız. Burada yaşayan herkes bu lafı düstur edinmiştir. Büyükşehirde yaşamaya alışkın olduğunuz stresler, hayata dair duyduğunuz endişeler Datça'da geçerli değil. Burası uzun yaşamak isteyenlerin memleketi. Burası hayatı seven, doğanın kıymetini bilen ve dostluğa önem verenlerin bulunduğu yer: Datça = aşk.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
773
247
20
15
13
13
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Narki

fotoğraflarda yer yer ağaçlar görüyorum çok tehlikeli

oğuzhan hun

Fazla ballandırıp ta kalabalığı çekmeyelim lütfen. Bırakalım temiz, huzurlu kalsın...

infoguner

Datça'yı Datça yapan bence bükleridir. Merkezi beş para etmez..Palamutbükü'nde Bodrum sucuğu ile yapılan bir tost var, olağanüstü güzel..Bir de sanırım damat... Devamını Gör