Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Fatih
25.11.2015 - 02:06 Son Güncelleme: 25.11.2015 - 10:14

Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında 5. maçlar oynandı. Gecenin en farklı skoruna kendi sahasında Roma'yı 6-1 yenen Barcelona imza attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lyon 1-2 Gent

Lyon 1-2 Gent

Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde Lyon, Gent'i konuk etti. Konuk ekip maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken son maçlar öncesinde grupta ikinci sıraya kuruldu.

Maçın ilk yarısında rakibine karşı baskın bir oyun ortaya koyan Lyon, henüz 7. dakikada Jordan Ferri'nin attığı golle 1-0'lık üstünlüğü yakalamayı bildi.

Fakat 32. dakikada Danijel Milicevic'in attığı golle skorda 1-1'lik eşitliği bulan Gent, rakibine karşı çok daha dirençli bir performans sergilemeye başladı.

Karşılaşmanın 1-1'lik eşitlikle biteceği ve Valencia'nın grupta Zenit'in ardından ikinci sıradaki yerini koruyacağı düşünülürken sahneye Coulibaly çıktı. Yaşanan karambolde golü yapmayı başaran yıldızıyla Gent maçtan 2-1 galip ayrıldı ve H grubunda 7 puanla ikinci sıraya yerleşti.

Gent son maçında Zenit'i yenmesi halinde diğer maçın neticesine bakmaksızın gruptan çıkmayı başaracak.

Lyon ise bu mağlubiyetle 1 puanda kaldı ve Avrupa Ligi şansını da kaybetti.

Maccabi Tel Aviv 0-4 Chelsea

Maccabi Tel Aviv 0-4 Chelsea

Devler Ligi'nde Chelsea, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'e konuk oldu.

Ligde son maçını Norwich karşısında kazanan Mourinho'nun ekibi, Tel Aviv'de 4-0'lık farklı bir galibiyet alarak moral depoladı.

Chelsea'de goller 20. dakikada Gary Cahill, 73'te Willian, 77'de Oscar ve 90. dakikada Kurt Zouma'dan geldi.

Maccabi Tel Aviv'de ise 40. dakikada eski Chelseali futbolcu Tal Ben Haim kırmızı kart görerek takımını sahada on kişi bıraktı.

İsrail deplasmanından üç puanla ayrılan Chelsea, puanını 10'a yükseltti ve Porto ile zirveye ortak oldu. Geride kalan beş maçta da puan alamayan Maccabi ise son sırada yer aldı.

Arsenal 3-0 Dinamo Zagreb

Arsenal 3-0 Dinamo Zagreb

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda 5. hafta karşılaşmalarında Arsenal, sahasında konuk ettiği Dinamo Zagreb'i 3-0'lık skorla devirerek umutlarını son maça taşıdı.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun kontrolünü elinde bulunduran Arsenal, 29. dakikada Mesut Özil'in şık golüyle 1-0 öne geçti.

33. dakikada sahneye çıkan Alexis Sanchez, ilk 45 dakikanın sonucunu belirleyen golü kaydetti: 2-0.

İkinci yarıda Arsenal biraz da olsa temposunu düşürse de 69. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Alexis Sanchez, farkı üçe çıkarttı 3-0.

Mücadelenin geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve Arsenal 90 dakika sonunda üç puanı hanesine yazdırdı.

Arsenal bu galibiyele puanını 6'ya yükseltirken, Dinamo Zagreb ise 3 puanda kaldı. İngiliz temsilcisi, gruptan çıkabilmek için Olympiakos'u deplasmanda mutlaka yenmek zorunda.

İlk maçı sahasında 3-2'lik skorla kaybeden Arsenal'e tur için 1-0 ve 2-1'lik tek farklı galibiyetler yetmeyecek. Arsene Wenger'in öğrencileri, kritik mücadede iki farklı ya da dört veya daha fazla gol attığı tek farklı galibiyetlerde gruptan çıkabilecek.

Bayern Münih 4-0 Olympiakos

Bayern Münih 4-0 Olympiakos

Devler Ligi'nde Olympiakos'u konuk eden Bayern Münih, rakibini farklı mağlup etti.

Henüz 8. dakikada Douglas Costa ile gol perdesini açan Alman ekibi, bu dakikadan sonra peş peşe goller buldu. 16'da Lewandowski, 20'de ise Müller'le farkı üçe çıkaran Guardiola'nın talebeleri, ilk yarıyı üç farklı önde kapattı.

Maç boyunca rakibine karşı üstün oynayan Bayern Münih, 52. dakikada Badstuber'in atılmasıyla 10 kişi kaldı. 

69. dakikada Thomas Müller'in asistinde topu ağlara gönderen Kingsley Coman ise maçı 4-0'a getirdi ve skoru tayin etti.

Bu sonucun ardından puanını 12 yapan Bayern Münih zirvenin tek sahibi olurken, Olympiakos 9 puanda kaldı.

Barcelona 6-1 Roma

Barcelona 6-1 Roma

Barcelona, Şampiyonlar Ligi E Grubu 5. maçında Salih Uçan'lı Roma'yı ağırladı. 

Camp Nou'da oynanan karşılaşma bol gollü geçti. Gol perdesi 15. dakikada Suarez'in golüyle açıldı. Bu golden üç dakika sonra sahne alan Messi farkı 2 yaptı. Luis Suarez, 41. dakikada kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü atarak ilk yarının skorunu belirledi. 

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Barcelona, 56'da Pique ile skoru 4-0'a getirdi. 

Uzun bir sürenin ardından yeşil sahalara dönen yıldız oyuncu Lionel Messi, 60. dakikada ikinci kez sahne aldı ve farkı 5'e çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BATE 1-1 Bayer Leverkusen

BATE 1-1 Bayer Leverkusen

Devler Ligi'nin diğer mücadelesinde Belarus’un BATE takımı ile Almanya’nın Bayer Leverkusen ekibi karşı karşıya geldi.

Borisov Arena’da oynanan maçta ev sahibi BATE, maçın henüz 2. dakikasında Mikhail Gordeychuk’un golüyle 1-0 öne geçti. Bayer Leverkusen ise bu gole 68’inci dakikada Admir Mehmedi ile karşılık verdi. Golün asistini ise milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu yaptı. Maçın kalan bölümlerinde iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla BATE 4 puanla E Grubu’nda son sırada yer almaya devam etti. Bayer Leverkusen ise puanını 5’e çıkararak, üçüncü sıradaki yerini korudu.

Zenit: 2-0 Valencia

Zenit: 2-0 Valencia

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 5. haftanın açılış maçında Zenit, konuk ettiği Valencia’yı 2-0 yendi.

Petrovski Stadyumu’nda İspanyol temsilcisi Valencia’yı ağırlayan Rus takımı Zenit, 15’inci dakikada Oleg Shatov ile fileleri havalandırarak ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda da etkili ataklar geliştiren Zenit, 74’üncü dakikada Artem Dzyuba ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Valencia’da Ruben Vezo, 80’inci dakikada kırmızı kart gördü.

H Grubu’ndan daha önce çıkmayı garantileyen Zenit, bu sonuçla 5’te 5 yaparak puanını 15’e yükseltti. Valencia ise 6 puan ve maç fazlasıyla ikinci sıradaki yerini korudu.

Porto 0-2 Dynamo Kiev

Porto 0-2 Dynamo Kiev

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu beşinci hafta maçında Porto ile Dynamo Kiev karşı karşıya geldi.

Estadio do Dragao'da oynanan ve FIFA kokartlı İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo'nun düdük çaldığı maçı Dynamo Kiev 2-0 kazandı. 

Ukrayna ekibinin gollerini dakikada penaltıdan Andriy Yarmolenko ve 64. dakikada Derlis Gonzalez kaydetti.

Bu sonucun ardından Dynamo Kiev puanını 8'e çıkardı. Porto ise 10 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Chelsea, Maccabi Tel Aviv'i 3-0'la geçti.

Goal & Fanatik & Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
9
6
5
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
goofy

o değil de bu raca putinden daha tehlikeli :D