Görüş Bildir
Haberler
Şampiyon Fenerbahçe'nin Basketbol Takımı Kadrolarından Geçmişten Günümüze 16 Efsane İsim

etiket Şampiyon Fenerbahçe'nin Basketbol Takımı Kadrolarından Geçmişten Günümüze 16 Efsane İsim

Fulin
14.06.2016 - 02:53

Fenerbahçe Basketbol Takımı sonuçlanan final serisi sonucunda 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Bu şampiyonluk ile birlikte Fenerbahçe lig tarihindeki yedinci şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Bu şampiyonlukların geri planındaki unutulmayan efsane oyuncuları her sezondan iki tane olarak bir araya topladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1990-1991 Sezonu

1990-1991 Sezonu

Fenerbahçe Basketbol tarihindeki ilk şampiyonluğun geldiği bu sezonda çok büyük isimler kadroda yer alıyordu. Ali Limoncuoğlu, Hüsnü Çakırgil, Can Sonat gibi isimler şampiyonluğu getiren adımları atan oyunculardı. Bunların yanında genç takımdan gelen İbrahim Kutluay'ın ilk sezonuydu ve şampiyonluk gelmişti.

1. Larry Richard

1. Larry Richard

Türk basketbolunda çok önemli yabancı isimlerden biri olan Larry Richard, 1990-1991 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe'yi sırtlamıştı. Zihinlere kazınan serbest atış tarzıyla Larry Richard'ın unutulmaz ikonlardan biri olduğunu o yılları takip eden her basketbol takipçisi doğrulayacaktır.

2. Levent Topsakal

2. Levent Topsakal

Basketbolumuzun efsanevi oyun kurucularından biri olan Levent Topsakal'ın yıldızlaştığı bu sezonun son maçında Fenerbahçe Efes Pilsen'i yenerken Levent Topsakal'In 41 sayısı unutulmaz bir performans olarak tarihe geçti.

2006 - 2007 Sezonu

2006 - 2007 Sezonu

Bu sezon ile birlikte Ülker'in gücünü de kendine katan Fenerbahçe, çok başarılı bir sozunun ardından şampiyonluk da geldi. Damir Mrsic, Semih Erden, Ömer Onan, Mirsad Türkcan gibi isimlerin de yer aldığı kadro bugünlerin temelini atıyordu. Koç Aydın Örs'ün de katkısını atlamamak gerekiyor.

3. Willie Solomon

3. Willie Solomon

İki tarafı keskin bıçak tanımına tam anlamı ile uyan Willie Solomon, taraftar tarafından çok sevilmişti ve şampiyonlukta büyük bir payı vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. İbrahim Kutluay

4. İbrahim Kutluay

Fenerbahçe Spor Kulubü tarihinin en önemli sporcuları arasında gösterilen İbrahim Kutluay bu sezon yıldızlaşarak, şampiyonluğu getiren isim olmuştu. Özellikle dış şutlardaki başarısıyla hafızalara yer eden Kutluay, sporcu kimliği ile de takımın lideriydi.

2007 - 2008 Sezonu

2007 - 2008 Sezonu

Bu sezon Bogdan Tanjevic'in yönetimindeki Fenerbahçe rahat bir şekilde şampiyonluğu elde etti. Bir önceki sezon kadrosunu büyük ölçüde koruyan Fenerbahçe'de takım oyunu ve koç Tanjevic'in Slovenya'dan getirdiği Emir Preldzic, Gasper Widmar da dikkatleri çekiyordu.

5. Ömer Onan

5. Ömer Onan

Saha içindeki ve dışındaki karakteri ile Türk spor tarihindeki en önemli sporculardan biri olan Ömer Onan'ın bu sezon özelinde inanılmaz savunma performansının yanında skora olan katkısı da şampiyonluğun ardında yatan gerçekti. Bir bilgi; Ömer Onan'ın 7 numaralı forması; Onan'ın Fenerbahçe'de basketbolu bırakmasının ardından, bir daha hiçbir oyuncuya verilmemek üzere emekliye ayrıldı.

6. Ömer Aşık

6. Ömer Aşık

O günlerin genç yeteneği Ömer Aşık Fenerbahçe'deki ilk sezonunda şampiyonluğu elde etmişti. Pivot mevkiinde hem milli takımın, hem de Fenerbahçe açığını en kaliteli biçimde kapayan Aşık, bu sezonun unutulmaz isimlerinden.

2009 - 2010 Sezonu

2009 - 2010 Sezonu

Bu sezon iyice taşların yerine oturduğunu ve Fenerbahçe'nin ülke basketbolunu domine ettiğini görüyoruz. Takımın çekirdek kadrosu korunurken oyun kurucu pozisyonunda yapılan değişiklik dikkat çekiyor. Bu mevkiye getirilen oyuncuyu aşağıda göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Roko Ukic

7. Roko Ukic

Fenerbahçe'nin hasretini çektiği hem yetenekli hem de takım oyununa uyumlu oyun kurucu karakteri, Hırvatistan'da bulundu ve Roko Ukic Fenerbahçe'ye geldi. Başarılı bir sezonun ardından Ukic, adını unutulmazlar listesine yazdırdı. Şut yeteneği, hızı ve oyun zekasıyla taraftarın en sevdiği oyuncular arasına hızla girdi.

8. Mirsad Türkcan

8. Mirsad Türkcan

6 numaralı emekli forması bugün Ülker Arena'nın tavanında asılı olan efsanevi oyuncuyu basketbolumuza kazandıran aslen Efes Pilsen kulübüdür. Bu gelişiminden sonra hem Avrupa'da hem de NBA'de iz bırakan oyuncu son durak olarak Fenerbahçe'yi seçti ve şampiyonlukların ardından ismini altın harfler ile Fenerbahçe tarihine yazdı.

2010 - 2011 Sezonu

2010 - 2011 Sezonu

Neven Spahija yönetimindeki Fenerbahçe üst üste ikinci sezon da şampiyonluğu çok zorlanmadan elde etti. Final serisinde 4-2 Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe rekabet adına da çok önemli bir adım atmıştı.

9. Oğuz Savaş

9. Oğuz Savaş

Oğuz Savaş, yıllarca sıkıntısı çekilen uzun pozisyonların kurtarıcısı olarak geldi Türk Basketbolu'na. Saha içinde ve dışındaki efendi tavrıyla taraftarın da sevgilisi olan Oğuz Savaş, istikrarlı oyun tarzı ile Fenerbahçe'ye bu sezon büyük katkıda bulunmuştu.

10. Sarunas Jasikevicius

10. Sarunas Jasikevicius

Avrupa basketbolunun simge isimlerinden Jasikevicius, Türkiye'ye geleceğini açıkladığında oyuncuyu gönülden seven bir fan kitlesine yanıt vermişti. Saha içindeki liderliği ve basketbol için doğduğunu her fırsatta açıllayan Saras, Fenerbahçe'ye basketbol kültürü anlamında çok fazla şey katmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2013 - 2014 Sezonu

2013 - 2014 Sezonu

Avrupa'nın tartışmasız en iyi koçu Obradovic'in ülkemize gelmesi ile birlikte hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. İlk sezonu ile birlikte Euroleague'de varlık gösteremese de Türkiye lig şampiyonluğu alan Obradoviç'li Fenerbahçe, geleceğin sinyalini o günlerden vermeye başlamıştı.

11. Bo McCalebb

11. Bo McCalebb

Göze hoş gelen basketbolu ile taraftarın sevgilisi olan Bo, iyi bir sezon geçirerek Fenerbahçe'nin o sezon ligde sampiyonluğu göğüslemesinde büyük pay sahibi oldu.

12. Nemanja Bjelica

12. Nemanja Bjelica

Sırp basketbolcu, Fenerbahçe'ye gelmesi ile birlikte yeteneklerini bir bir ortaya koymaya başladı. İlk sezonunda yer yer tutuk olsa da gelecek sezonun tahminlerini o günlerden veriyordu.

2015 - 2016 Sezonu

2015 - 2016 Sezonu

Fenerbahçe bu sezon Euroleague finali oynayarak zaten ülke spor tarihine basketbol açısından en önemli anıları kazıdı. Bunun üzerine bir de lig şampiyonluğu ile bu başarıların hepsini perçinledi. Bu başarılı kadro elbette koç Obradovic'in yönetimi ile bir efsane olma yolunda bakalım gelecek sezon da yürüyecek mi? 

Bu kadrodan diğer şampiyon kadrolardan farklı olarak öne çıkan dört isim var.

13. Bobby Dixon

13. Bobby Dixon

Dev adamların arasında bu minik adam, özellikle sezon sonundaki inanılmaz performansı ile mükemmel bir seçim olduğunu kanıtladı. Sahada ortaya koyduğu oyun karakteri, bu sezonun en önemli detaylarındandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Luigi Datome

14. Luigi Datome

Sezonun en önemli kazanımlarından biri olan Datome, özellikle kendine özel şutları ile oyunların kilitlendiği noktalarda çok önemli hareketler yaptı. Takımın en önemli parçalarından biri olduğunu attığı her adımda hissettiren oyuncu şimdiden adını efsaneler arasına yazdırdı.

15. Bodgan Bogdanovic

15. Bodgan Bogdanovic

Bir önceki sezonun Avrupa'daki en iyi gelişim gösteren genç oyuncusu olan Bogdan, bu sezon bir çok anda takımı yüksek hücum performansı ile sırtında taşıdı. Yetenekleri ile oyun zekası birleşince ortaya onun gibi benzersiz bir oyuncu ortaya çıkıyor.

16. Melih Mahmutoğlu

16. Melih Mahmutoğlu

Takım kaptanı olarak ona verilen her sorumluluğu eksiksiz olarak yerine getirmesinin yanında tam bir kaptan olarak takımının arkasında dim dik durdu. Şut yeteneği ile birlikte diğer özelliklerini de geliştiren  Melih, takımın en önemli parçalarından biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
341
186
27
26
10
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?