Görüş Bildir
Haberler
Saldırıya İlişkin Ayrıntılar Ortaya Çıkmaya Başladı

Saldırıya İlişkin Ayrıntılar Ortaya Çıkmaya Başladı

Ulaş
29.06.2016 - 11:46 Son Güncelleme: 29.06.2016 - 21:07

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, teröristlerden birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka tüfekle ateş ederek X-Ray cihazını geçtiği, birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene yöneldiği, diğerinin ise alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı ortaya çıktı. Öte yandan saldırganların Adli Tıp'taki otopsi işlemlerinin tamamlandığı ancak kimliklerinin belirlenemediği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 3 saldırganı havalimanına götüren taksici tespit edilerek ifadesi alındı. 

Saldırganı havalimanına getiren taksicinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

İki adreste arama yapıldı

Soruşturma kapsamında saldırganlarla ilişkili olduğu tespit edilen iki adrese baskın yapılarak arama yapıldığı öğrenildi.

Önce alt kattaki saldırgan kendini patlatmış, diğer ikisi de kaçanları hedef almış

Önce alt kattaki saldırgan kendini patlatmış, diğer ikisi de kaçanları hedef almış

Bu arada saldırının ayrıntılarına da ulaşıldı. Yapılan çalışmada, üç saldırganın aynı taksi ile havalimanına geldiği, bir saldırganın dış hatlar geliş, iki saldırganın da dış hatlar gidiş tarafına gittiği tespit edildi.

Alt katta bulunan dış hatlar geliş terminaline giden saldırganın önce ateş ettiği, ardından da kendini patlattığı, hemen ardından da dış hatlar gidiş terminaline giden iki saldırganın harekete geçtiği, birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka silahla ateş ederek X-Ray cihazını geçerek içeri girdiği belirlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçeriye giren iki saldırgandan birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene doğru yöneldiği, alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı, ardından da kendini patlattığı belirlendi. Diğer saldırganın da üst katta kalarak kendini burada patlattığı tespit edildi.

Patlamamış iki el bombası bulundu

Patlamamış iki el bombası bulundu

Canlı bombalardan birine ait görüntü: Saldırganın kışlık mont giydiği görülüyor

Olaydan sonra iki adet patlamamış el bombası bulundu. Menşei henüz tespit edilemeyen el bombalarından biri saldırganların el çantasında diğeri de olay yerinde bulundu.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan polis memuru, ilk atışında saldırganı vurmuş

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan polis memuru, ilk atışında saldırganı vurmuş
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’ye konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın aktardığına göre, polis memurunun durumu iyi. Yaralı polis Y.D’yi hastanede ziyaret ettiğini söyleyen Aycı, memurun saldırı sırasında Kaleşnikof’la vurulduğu bilgisini verdi.

Fünyeyi fark edip uzaklaşmış

Havalimanında görevli güvenlik güçlerinin saldırganlara kahramanca karşı koyduklarını dile getiren Aycı şunları aktardı: “Polisimiz Kaleşnikof’la elini kolunu sallayarak gelen bir adamın karşısına tek tabanca çıktı. Bu kardeşimizi dün gece ziyaret ettik. Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce, çatışma devam etmiş. Sonra vurup yanına gitmiş tekrar sıkmak için. Saldırganın  fünyesini fark edip olay yerinden uzaklaşmaya çalışmış. Bomba patladıktan sonra da yaralanmış.”

Polis memuru Y.D’nin konuşabildiğini, ancak vücudunun alt tarafındaki yaradan kaynaklı bir sorun olduğunu aktaran Aycı, “24 saat geçtikten sonra doktorların daha iyi anlayabileceği bir noktaya gelecek. Kendisiyle konuştum. Şoku atlatmış” dedi.

Canlı bombaların otopsileri tamamladı, kimlikleri belirlenemedi | Şüpheler yabancı oldukları yönünde

Canlı bombaların otopsileri tamamladı, kimlikleri belirlenemedi | Şüpheler yabancı oldukları yönünde

Soruşturma kapsamında, canlı bombaların Adli Tıp Kurumundaki otopsilerinin bittiği ve olayda belden yukarılarında vücut bütünlüğünün bozulduğu, kimliklerinin belli olmadığı ve yabancı olabilecekleri şüphelerinin bulunduğu öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım, saldırının sorumlusu hakkında 'Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ’ı işaret etmekle beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir' demişti. 

Canlı bombaların keşif yapıp yapmadığının da araştırıldığı soruşturmada, geçmişe yönelik havalimanındaki kamera kayıtlarının inceleneceği kaydedildi.

Ailelerin Adli Tıp ve hastane önündeki bekleyişleri sürüyor

Ailelerin Adli Tıp ve hastane önündeki bekleyişleri sürüyor

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitiren 3'ü terörist 39 kişinin kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi.

İstanbul Valiliği saat 13:00 itibariyle 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Hayatını kaybeden 37 kişinin kimliğinin tespit edildiği 24 cenazenin teslim edildiği belirtildi. Ölen 41 kişiden 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu öğrenilmişti.

Can kaybı 42'ye yükseldi

Saldırıda ağır yaralanan 22 yaşındaki Merve Yiğit, tedavi altında tutulduğu Bahçelievler'deki özel bir hastanede Çarşamba akşamı hayatını kaybetti. Yiğit'in vefatıyla birlikte saldırıda ölenlerin sayısı 42'ye yükseldi.

Öte yandan Anadolu Ajansı, Adli Tıp'ta bulunan 2'si kadın 2'si erkek 4 cenazenin kimliklerini belirleme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı: 128 yaralının tedavilerine devam ediliyor

Sağlık Bakanı: 128 yaralının tedavilerine devam ediliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saldırıda 250'ye yakın kişinin etkilendiğini ve şu anda bu kişilerden 128'inin tedavilerine devam edildiğini söyledi.

Yaralılardan 41 kişinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirten Akdağ, 'Tabi bunların hepsinin hayati tehlikesi yok.' dedi.

Hayatını kaybedenlerin 9'u TGS personeli, 3'ü taksici

Terör saldırısında hayatını kaybeden 42 kişiden 9'unun yer hizmetleri şirketi Turkish Grounda Services'in (TGS) personeli olduğunu öğrenildi. 

Hayatını kaybeden 3 kişinin de Taksiciler Kooperatifi'ne bağlı taksi şoförleri olduğu öğrenildi.

Ajanslar ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

35 derece sıcaklıkta mont giymiş herifi farketmemişler ve hala güvenlik zafiyeti yok diyorlar üstelik 20 gün önce istihbaratın uyarısına rağmen ya havle vela.

vOLCano

yaw he amk .. her olaydan sonra aynı terane, aynı kınama mesajları, aynı kararlılık mesajları, aynı yayın yasağı.. sonuç ? herkes koltuğunda rahat... koltukl... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

aminnnn....

Serkan Şen

Türkiye'nin ışid sorumlusu diye geçen ebu hanzala serbest bırakıldı ve rahat rahat geziyor. Ülkenin %10'luk kısmı ışid ile aynı kafada veya destekliyor. Müsa... Devamını Gör