Görüş Bildir
Haberler
Sadece Tasarımcıların Anlayabileceği 15 Şey

Sadece Tasarımcıların Anlayabileceği 15 Şey

Oktay Volkan Alkaya
22.07.2014 - 16:08 Son Güncelleme: 22.07.2014 - 18:25

Tasarımcı dedin mi duracaksın kardeşim orada bir. Bu ülkede senede yüzbinlerce tasarımcı üniversitelerden mezun olup piyasaya giriyor. Giremeyenlere de Allah sabır veriyor bir şekilde. Bir tasarımcının kolay yetişmediği ülkede elbette tasarımcıların da 'Anlayamazsınız...' diyebileceği şeyler olacaktı, biz de bunları yazacaktık bir gün. İşte o gün bugün arkadaşlar;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vizyon sahibi olmayan tasarımcının misyonundan hayır gelmez

1. Vizyon sahibi olmayan tasarımcının misyonundan hayır gelmez

Bir tasarımcı atasözüdür bu ve doğruları da yansıtır. Osmanlı devlet armasını tasarlayan 1901'de kepenk kapatmış olan 'Kıyamet'ül Facia' ajansının giriş kapısında mermer üstüne kazılıdır bu söz. Tabii o zamanlar bu söz şöyle zikrediliyordu: 'Kim ki görüş sahibi olmadan zanaat eyleye, onun yapacağı işin içine edile'

2. Mouse, bir tasarımcı için sevgili elinden daha hayırlı bir merettir

Bir sevgili eli ile mouse'u arasında kalacak olan bir tasarımcı muhtemelen mouse'ı seçecektir. Çünkü Mouse ne tek taş ister, ne de kenetlenmiş parmakların hasretiyle yanar, terlemez de, epilasyonudur manikürüdür gerekmez. Mouse sadece onu tutmanızı ve tıklamanızı ister. Bir çok çalışan klavye ile aşk yaşarken, bir tasarımcının yari yareni her zaman mouse'dur.

3. Tasarımcı için müzik ruhun gıdasından ziyadedir

Her çalışan müziğe ihtiyaç duyar ofislerde, ama tasarımcılar başkadır. bilgisayarından ses kartını sök, ofiste müziği yasakla. %100 işi bırakırlar işi bırakmayanların ölmesi de muhtemeldir.

4. Revizyon bir tasarımcı hastalığıdır

Revizyon Selamiçeşmeli Bilimadamlarının araştırmalarına göre müşterilerden bulaşan bir çeşit virüstür. Müşteri temsilcileri vasıtasıyla tasarımcılara geçen bu ölümcül virüsün tedavisi henüz bulunamamıştır. Virüsün yarattığı enfeksiyon, tasarımcının çalışmasının ilk halinden bambaşka bir formda işin onaylanması şeklinde gözlemlenmektedir.

5. Tasarımcılar için Summer Hits 2014 Albümünden bir single: Revizyonsuz iş

Bir tasarımcının en büyük hayali yaptığı işin revizyona uğramadan direk onaylanmasıdır. Bir kez revizyon döngüsüne takılan tasarımcının normal bir insandan 10 kat daha hızlı yaşlandığı bilimsel bir gerçektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tasarımcı için iş yoktur Deadline vardır

Deadline yani işin bitmesi gereken zaman bir tasarımcı için şekilde görüldüğü biçimde geçer. Ensesinde boza pişiren müşteri temsilcilerinin 'Hadi hadi' sıkıştırmaları altında boncuk boncuk terlemenin ne demek olduğunu tasarımcılar bilir.

7. Tasarımcının doğal ortamındaki tek düşmanı müşteri temsilcisidir

Müşteri temsilcisi bir tasarımcı için korkulu rüyanın vücut bulmuş halidir. İş bilmemekten midir nedir, müşteri temsilcilerinin de genelde heyheyleri yerinde olur hep. Eser gürlerler, tasarımcıyı itin dötüne sokmadan rahat edemezler.

8. Telefon görüşmesi tasarımcının odasında yapılacak iş değildir

Efendim ekabir tasarımcılar bilir, bir odada eğer biri telefonda virvirvir konuşuyorsa o an yapılan işin layerından hayır gelmez. Telefon görüşmesi dedin mi tasarımcının hayalgücü neticesine kaçar, çalışma azmi ishal olur dökülür bünyesinden.

9. Toplantıdaki en laubali insan tasarımcıdır

Tasarımcılar yapıları gereği işe öğlen gelen, yataktan kalkma ve hırpani takılan kişiler olduklarından iş disiplinleri düşüktür. Öyle olmadığını iddia eden varsa Tasarımcılar Odası Başkanlığından terk kağıtlarını alıp gidebilirler. Bu insanları toplantı odasında odaklanmış bir şekilde tutmak zordur bu sebeple. Genelde toplantılar birinin tasarımcıya kafa göz dalması ile sonlanır.

10. Rahat olmak tasarımcılığın şanından gelir

Tartışmasız ofiste en rahatına düşkün çalışandır tasarımcı. Mesaiye başladığında oturur pozisyondan, mesai sonuna doğru amuda kalkmış olabilir. Genelde bunların oturduğu koltuklar fazla ısınmadan ötürü alev alırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bilgisayarsız tasarımcının hali

Bir tasarımcının elinden bilgisayarını alın, hali şekilde görülenden öte olmayacaktır. Çünkü ofiste bilgisayarsız iş yürütemeyecek tek elemandır. Şimdi kimse, 'Ne olacak canım alır bir kalem kağıt çizerim' demesin, birbirimizi kandırmayalım arkadaşlar.

12. CTRL+S yoksa tasarımcı da yoktur

Bir proje düşünün ki CTRL + S olmaksızın 10 saat geçmiş, bilgisayarın rami Roberto Carlos'un baldırları gibi şişmiş... Kabus gibi değil mi? Projeye kelle koltukta devam etmekten öte bir şey. Allah göstermesin, CTRL + S 'siz bir dünyada yaşanacağına patlasın bütün bilgisayarlar taş devrine dönelim daha iyi a dostlar.

13. Endüstriyel tasarımcının yanında diğer tasarımcıların lafı olmaz

13. Endüstriyel tasarımcının yanında diğer tasarımcıların lafı olmaz

Bir tasarımın kağıt üstünde kalması, ya da ekranda takip edilecek bir formda olması kısmi hasarlara yol açabilirken, endüstriyel tasarımcıların eserleri ölümcül sonuçlara yol açabilir. Bu sonuçların etkilerinden kaçınmak için gözleri kapatmak da yetmez, gördüğünüz yerde kaçmanız tavsiye edilir.

14. Tasarımcı atasözü: Logo mühim bir iştir

14. Tasarımcı atasözü: Logo mühim bir iştir

Öyle logoya bakıp da 'Ne var bunda' diyecek samimiyetten uzak arkadaşları şöyle bir dışarı alalım öncelikle. Kalan arkadaşlara da şunu diyelim 'Yapma güzel tasarımcı kardeşim.' çoluk var çocuk var. Tasarımcı kalitesini logo dizaynından belli eder.

15. Bir gün herkes tasarımcı olacak!

Yazılımcılarla tasarımcıların ortak derdidir efendim, herkes bu ülkede tasarımcı doğar yaşar ve ölür. Tasarım bilmeyene vatandaşlık verilmez bu ülkede. Paintte beyaz zemine kırmızı boya dökebilen herkes tasarım erbabı olarak geri kalan hayatına devam eder. O yüzden aslında burada anlattıklarımızı da herkes bilir anlar diye umuyoruz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
16
11
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın