Görüş Bildir
Haberler
Sadece Mükemmeli Arayan İnsanların Bildiği 19 Durum

Sadece Mükemmeli Arayan İnsanların Bildiği 19 Durum

Onur Şahin
06.07.2015 - 22:12 Son Güncelleme: 06.07.2015 - 23:17

Mükemmeli istemek... Herkesin 'Yeter artık, elinde olanla yetin' demesine rağmen hep en iyisini istemek. Çünkü kendine en iyisini layık görmek. Mükemmeliyetçilik diyorlar buna. Kimileri çok abartıldığını söylüyor, kimileri abartının da ötesinde, takıntı olduğunu söylüyor. Ama mükemmelliği yakalamış insanlar, bu dünyanın en mutlu ve en başarılı insanları. 

'Kimse mükemmel olamaz.' sözü çabalamaktan sıkılanların, yarı yolda bir işi bırakanların ortaya atmış olduğu bir söz. İnanıp, inanmamak size kalmış. Ama gelin ilk önce 'Sadece Mükemmeli Arayan İnsanların Bildiği 19 Durum'a' bakalım, bunlar neymiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başarı; dört dörtlük değil ise, onlar bunu başarı olarak görmezler.

2. Üstlendikleri yük ne kadar ağır olursa olsun, o yükü omuzlayacak güce sahiptirler. Sadece o gücü açığa çıkarmak için uğraşmaları gerekir.

3. Kolay görünen şeylerle uğraşmakla vakit kaybetmezler. Çünkü kolay olan onun gelişimine fayda sağlamayacaktır. Bu yüzden, her zaman zoru severler.

4. Etrafa öpücükler saçmaktansa, oldukları gibi görünürler. Böyle oldukları için hep yanlış değerlendirilirler.

5. Bu yüzden çevresindeki çoğu kişi, onları egoları yüksek bireyler olarak değerlendirir. Ama aksine, kimsenin olmadığı kadar alçak gönüllülerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gülümsemek onların gizli kaçış noktalarıdır. İşler yolunda gitmediğinde, aynaya bakıp gülümserler. Ve daha iyisini yapmak için kendilerine söz verirler.

7. Sanıldığının aksine kariyerlerini hayatlarının merkezine koymazlar. Onlar için her şey dengededir. Dengede olan her şey en mükemmelidir...

8. Eğlenmeyi bilirler. Onlar için her şey zamanında güzeldir. Mükemmellik bile...

9. Hayatlarında büyük yenilgileri olmuştur, mağlubiyetin en ağırını tatmışlardır belki de. Ama ne olursa olsun yılmamış, başarıya ulaşmayı bilmişlerdir.

10. Zoru gördüğünde, diğer insanlar gibi kaçıp gitmek yerine, yenilecekse de savaşıp yenilmeyi tercih etmişlerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ne kadar bağımsız görünseler de, başarılarının yakınları tarafından onaylandığını görmek isterler. Taktir edilmek isterler.

12. Kimse onlardan süper kahraman olmasını istemez, ama o; elinde süper kahraman olmak gibi bir ihtimal varsa, sonuna kadar bu ihtimali zorlar.

13. Kolay, kolay kimseyi terk etmezler. Ama o son damla taştığında, giderlerse eğer bir an için bile dönüp arkalarına bakmazlar.

14. Ön yargılı değillerdir. Hiçbir zaman, hiçbir şeyi şekline göre değerlendirmezler. Öncelikle anlamaya çalışır, ona göre karar verirler.

15. Deneme sayısını arttırmak, üzerinde uğraştıkları şeyden vazgeçmelerine neden olmaz. Aksine her denemeyi sonuca ulaşmak için bir artı olarak görürler. Milyon kez deneseler bile başaracaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Onlar için hayat, bir kağıt gemiyi okyanusta yüzdürmek kadar zor olsa bile, bunu gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaparlar.

17. Dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü bir sınavda; onun için başarı, istediği doğru sayısına ulaşmak değil, hiç yanlış yapmamaktır.

18. Başkaları sürekli onları rakip olarak görürken, onlar sadece kendilerini rakip olarak görürler.

19. Hedefledikleri başarıya ulaştıklarında ise, kendilerini ödüllendirmeyi, daha çok motive etmeyi bilirler. Onların hedeflerindeki ütopik başarı, kolay kolay ulaşılan bir şey değildir çünkü...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
43
36
25
12
9
6