Görüş Bildir
Haberler
Sadece Feleğin Tekerine Çomak Sokan Güçlü Kadınların Çok İyi Bildiği 14 Özellik

Sadece Feleğin Tekerine Çomak Sokan Güçlü Kadınların Çok İyi Bildiği 14 Özellik

müstesna
30.03.2015 - 23:45 Son Güncelleme: 31.03.2015 - 12:19

Cinsiyetçiliğin kol gezdiği bu gezegende tüm kadınlar güçlü olmak ve öyle görünmek ister. Fakat bazıları vardır ki; o kendilerine has dirençleri ve özgüvenleri inanılır gibi değildir. 

Ve bu kadınların büyük bir çoğunluğu ateşte işlenen demir gibi; zor şartlar altında oldukları yere gelmişlerdir. Dışarıdan sert ve oldukça zor görünen güçlü kadınlar genelde içlerinde kırılgan bir kalp taşır zaten katılaşan kalpleridir yüzlerini katılaştıran ve onları güçlendiren. 

Tıpkı Aristoteles'in zamanında söylediği ''Sürekli yaptığımız şey neyse, biz o'yuz. O halde, mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır.'' sözündeki gibi güçlenmek zorunda kalan bu kadınlar için güçlü olmak artık bir alışkanlıktır.

Onlarda genellikle rastlanan özelliklerin 14 tanesi ise şunlardır:

Kaynak: http://elitedaily.com/women/14-ways-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendi hatalarını kabullenmeyi bilirler.

Güçlü kadınlar kendi hataları için başkalarını suçlamazlar. Yanlışlarına mazeret uydurmayıp onları olgunlukla kabul eder; telafi etmeyi denerler.

2. Geçmişe takılıp kalmak yerine ondan ders çıkarırlar.

Geçmişte yaşamanın bir faydası olmadığını anlamışlardır.

Güçlü kadınlar geçmişte kalmış ve değiştiremeyecekleri şeyler üzerine düşünüp kafa patlatmazlar. Geçmişte kazandıkları tecrübeler ve aldıkları dersler onları güçlendirmiştir. Geçmişi geçmişte bırakıp bugünü yaşarlar.

3. Sağlıklarına önem verirler.

3. Sağlıklarına önem verirler.

Ruhsal ve bedensel sağlıkları her şeyden önce gelir. Çünkü bu vücut onlara lazım olacaktır. Negatif şeylerden kaçınırlar ve sağlıklı beslenip spor yaparlar. Ama onları öyle spor salonlarında süslü kıyafetleriyle boy gösteren kadınlarla karıştırmamak önemlidir.

4. Hayatlarında köklü değişiklikler yaparlar.

Güçlü kadınlar yeniden başlamaktan korkmazlar. Onları olgunlaştıracak zorlukları fırsat bilip yeni şeyler denerler.

5. Başkalarını takdir etmeyi bilirler.

Başkalarını takdir edebilmek meziyet gerektirir. Güçlü kadınlar insanları takdir etmeyi bilirler ve onları övmekten kaçınmazlar. Yıkıcı eleştiriler ve dedikodular onlara göre değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eleştiri ve takdir almayı bilirler.

Güçlü kadınlar eleştirileri kaldırabilirler ve onlardan kaçmazlar. Hatta mümkünse bu eleştirileri kendi gelişimlerinde kullanmak isterler. Bunun yanısıra takdir edildiklerinde kendilerini ''Yok ya abartmayın.'' gibi sözlerle kendilerini hafife almazlar. İki tür tepkiye de olgunlukla teşekkür etmeyi bilirler.

7. Daima öğrenmeye devam eder; kendilerini eğitirler.

7. Daima öğrenmeye devam eder; kendilerini eğitirler.

Korkusuz ve güçlü kadınlar yeni şeyler öğrenebileceklerleri fırsatları kaçırmazlar. Yaşamak sonu olmayan bir öğrenme sürecidir onlar için.

8. Sorunlarla yüzleşmeyi bilirler.

Sorunları çözebilmek için yok sayıp onların üstünü örtmezler ve yüzleşmeyi tercih ederler.

9. Kendilerine değer verirler.

Güçlü kadınlar kendine saygısı ve sevgisi olan kadınlardır. Hem kişisel hem de kariyer alanlarında kendi kıymetlerini çok iyi bilirler. Daha iyisini hakettiklerine inandıklarında; istemesini de bilirler.

10. Onlara zarar verebilecek şeylerden uzak dururlar.

Yanlış bir insan ya da yanlış bir durum... Belki onlar için de çekip gitmek zordur ama bunu yaparak her zaman doğru bir karar verdiklerini anlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendileriyle barışıktırlar.

Onları herkesten önce kendileri sever. Güçlü kadınlar kendilerini sevmeleri ve kendilerine önem vermeleri gerektiğini bilirler. Çünkü diğer herkesi sevebilmek ve onlara saygı duyabilmek bunu yapmaktan geçer. Hayat da tıpkı diğerlerine yardımcı olabilmeniz için önce kendi oksijen maskenizi takmanız gereken bir kaza gibi değil midir zaten?

12. Konuşmadan önce düşünürler.

Duygularına esir olan insanlar genelde konuşmadan önce düşünmeyi gözden kaçırırlar. Güçlü kadınlar içinde bulundukları durumu analiz eder ve sözlerini ölçüp tartar; öyle konuşurlar. Kazandıkları saygının büyük bir bölümünü bu özelliklerine borçludurlar.

13. Nazikçe karşı çıkmayı bilirler.

Herkesin bir fikri olabilir ama güçlü kadınlar kendi fikirlerini açıkça ifade ederken kabalaşmazlar. Aynı görüşte olmasalar bile başkalarına saygı duyar; olgunlukla karşı çıkabilirler.

14. Olur olmaz her konuda münakaşaya girmezler.

Trafikte kavga etmek ya da ''Ben sana söylemiştim!'' gibi cümleler kurmak güçlü kadınlara göre değildir. Böyle küçük hesaplar yapmaz; boş yere enerjilerini harcamazlar.

Tabii ki hatalar insanlar için... Tüm bu özelliklere sahip olmak zor olsa da; hayatı kazanılan bir fırsat olarak değerlendirmek oldukça önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
9
4
1
0
0
0