Görüş Bildir
Haberler
Sadece Anadolu Yakası'nda Yaşayanların Anlayabileceği 15 Durum

etiket Sadece Anadolu Yakası'nda Yaşayanların Anlayabileceği 15 Durum

26.04.2016 - 20:59

Üzerine şiirler, şarkılar yazılmış, uğruna savaşlar verilmiş İstanbul çoğu zaman bizi bunaltsa da vazgeçilemeyen sevgili gibi. Her iki kıtada da toprağı olan tarihi şehrin Asya kısmında yaşayanların anlayabileceği şeyleri anlatmaya çalıştık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Son Beşiktaş-Kadıköy vapuru

1. Son Beşiktaş-Kadıköy vapuru

Elbette karşıya geçmek için birçok vasıta var ama son Beşiktaş-Kadıköy vapurunun yeri her zaman ayrıdır. Aslında 21.45 olarak ayarlanmıştır ama önü o kadar kalabalık olur ki 21.50 gibi kalkar. Yıllardır aşina olduğumuz müzisyenleri, Kız Kulesi manzarası, Haydarpaşa'nın görkemli mimarisi hepsi sizi selamlar. İskeleye indiğinizde toprağı öpesiniz gelir.

2. Huzur

2. Huzur

Anadolu Yakası da son yıllarda kalabalıklaştı ama her zaman Avrupa Yakası'na göre daha huzurlu oldu. Eğer Anadolu Yakası'nda yaşıyorsanız karşısı size kaotik ve bunaltıcı gelir. Nüfusu ne kadar artarsa artsın kendine has sükunetini korur.

3. Yürüyüş yapılabilecek upuzun bir sahil

3. Yürüyüş yapılabilecek upuzun bir sahil

'Avrupa Yakası'nda alası var.' diyenler olabilir ama bahsi geçen yerlerde kalabalıktan yürüyemezsiniz veya karşınıza illa ki bir bina çıkar. Moda'dan Tuzla'ya doğru yürürken Adalar size eşlik eder.

4. Daha az park sorunu

4. Daha az park sorunu

Aslında araç sahibi olmak her iki yakada da derttir ama Anadolu Yakası bir nebze daha rahattır. Belirli semtler hariç park yeri için nöbet beklemez, 'Aracı çıkarırsam dönüşte yer bulamam.' kaygısına daha az düşersiniz.

5. Uzaylı muamelesi yapan Avrupa Yakalı arkadaş

5. Uzaylı muamelesi yapan Avrupa Yakalı arkadaş

Avrupa Yakası'nda yaşayan birçok kişi Anadolu Yakası'nı bilmez. Bilmediği için hiçbir olanağın olmadığı, kasaba tarzı bir yer zanneder. Taksim veya Beşiktaş'ta buluşmak için aynı anda evden çıktığınızda daha çabuk varsanız dahi Anadolu Yakası psikolojik olarak uzaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Parklar, bahçeler

6. Parklar, bahçeler

Caddebostan, Kalamış, Dalyan gibi birçok güzel park mevcuttur. Karşıda yok mu diye soranlara oralarda çimden çok insan olduğunu hatırlatmakta fayda var.

7. Metrobüste yer bulabilme imkanı

7. Metrobüste yer bulabilme imkanı

Metrobüssüz bir İstanbul içeriği olmaz. Çoğu İstanbullu için metrobüste oturmak bir hayal olmuşken, gişelerden içeri girmek bile derttir. Anadolu Yakası'nda yaşayanlar en azından kendine bir popoluk yer bulabilir. İnerken de son duraklardan birinde ineceği için inmek istediği durağı kaçırma şansı düşüktür.

8. Manzarası yeter.

İstanbul'un tarihi dokusu en iyi Anadolu Yakası'ndan izlenir. Zaten aşkların en güzeli uzaktan izlemektir.

9. Kendini evinde hissetme hali

9. Kendini evinde hissetme hali

Anadolu Yakası aşığıysanız Asya topraklarına ayak bastığınızda tüm gerginliğiniz geçer. İnsanlar bile daha sevimli gelmeye başlar. Anadolu Yakası evinizdeymişsiniz gibi konfor verir Avrupa Yakası'ndaki stresi, her yeri bilseniz dahi o kaybolmuşluk hissini yaşamazsınız. Zaten kolay kolay da kaybolamazsınız. Çünkü her yol ya Kadıköy'e ya Üsküdar'a çıkar.

10. Burası da tarihidir.

10. Burası da tarihidir.

Bazı kişilerde Anadolu Yakası'nın suni olduğu, mecburen yerleşildiği algısı vardır. Bu kişi Beykoz'da Üsküdar'da tarihi camiler, köşkler yapılar olduğunu bilmez. Bizans'ın kurduğu tarihi yapıları veya Bağdat Caddesi'nin ismini meşhur ticaret yolundan almasını da bilmez. Muhtemelen fetihten çok çok önce bile buralarda Türklerin yaşadığını da bilmez. Aşağılamayın, öğretin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Daha planlıdır.

11. Daha planlıdır.

Plansızlığın kural haline geldiği şehrimizde Anadolu Yakası çok daha planlı ve düzenlidir. Labirent gibi nerenin nereye çıkacağı belli olmayan yollar çok azdır.

12. Doğaya ulaşma şansınız daha fazladır.

12. Doğaya ulaşma şansınız daha fazladır.

Hem şehre yakın hem de doğallıyla şehir hayatının dışında Şile, Ağva gibi güzelliklere daha yakın olursunuz. Beykoz'da, Üsküdar'da nefes alabileceğiniz korular vardır. Avrupa Yakası'ndaki gibi doğa tutkunuz çileye dönüşmez.

13. Banliyo trenine özlem duyarsınız.

13. Banliyo trenine özlem duyarsınız.

Aslında Anadolu Yakası sakinleri olarak son birkaç yıldır biraz hüzünlüyüz. O sevimli, rahat, her garı birer mimari güzellik olan trenleri özlemeyen yoktur. Trene binmek için magma tabakasına inmeniz gereken, soğuk, ruhsuz metro birçoğumuzun içine sinmiş değil. Mevcut durumda bu özlem uzun süreceğe benziyor.

14. İstemeden de olsa diğer bir Anadolu Yakası sakinine sempati duyarsınız.

Hele Avrupa Yakası'nda çalışıyorsanız Anadolu Yakası sakinine gereksiz bir hemşehricilik beslersiniz. Çünkü o da siz de yıllardır benzer şeyleri yaşamışsınızdır. Avrupa Yakası Galata Kulesi gibi heybetlidir, tepeden bakar. Anadolu Yakası ise Kız Kulesi gibidir; mütevazı, sessiz, sakin görüntüsünün altında birçok hikaye yatar.

15. Kadıköy!

15. Kadıköy!

Tek başına bizler için çok anlam ifade eder. Modaya doğru uzanan o renkli, güzel sokaklar birçoğumuzun anılarına sahne olmuştur. Belki de ilk kez okuldan kaçışımızda Akmar'ın önünde takıldık, ilk kez Kilise Meydanı'nda aşık olduk, mezuniyetimizi, başarılarımızı Bahariye'de yaşadık. Belki ilk kez rıhtımda terk edildik, aşk acısı çektik. Kadıköy'ü herkes anlayamaz. Nasıl buluşma yerimiz Haldun Taner veya Boğa Heykeli ise acı, tatlı anılarımızın buluşma yeri de Kadıköy'dür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1888
763
123
37
29
28
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Avrupa yakası ölüm gibi. Aslında İstanbul ölüm gibi. İzmir gibi güzel yer yok Türkiye'de.

çaylak yazar

Karadeniz diye bir gerçek var lütfen haksızlık etmeyelim :D

görüncek adam

Üsküdar'ın yüzen minibüsleri Dünya'da tektir.Ayrıca Kadıköy candır can.

Pasif Kullanıcı

ve asla ve asla boğa heykeline binip foto çektirmeyiz. gerçek bir kadıköylü bunu yapmaz.