Görüş Bildir
Haberler
Rusya'ya Vizesiz Seyahat 1 Ocak'tan İtibaren Askıya Alınıyor

Rusya'ya Vizesiz Seyahat 1 Ocak'tan İtibaren Askıya Alınıyor

FreiGeist
27.11.2015 - 16:03 Son Güncelleme: 27.11.2015 - 17:11

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile vizesiz seyahat anlaşmasını 1 Ocak itibarıyla askıya aldıklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim'le yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Ankara'nın gerçek niyetleriyle ilgili kafalarındaki soruların giderek arttığını söyledi.

Sputnik'in verdiği bilgiye göre, Lavrov'un açıklamasından Türkiye - Rusya krizine ilişkin kısımlarından bazı satırbaşları şöyle:

  • Rusya'nın, Ankara'nın gerçek niyetleriyle ilgili soruları giderek artıyor. Türkiye'nin terörizmi yok etmeye gerçekten niyeti var mı, bundan emin değiliz.

  • Terörle mücadele etmek isteyen ülkelerin çıkarlarını göz önünde bulundurmaya ve bir koalisyon oluşturmaya hazırız. Bununla ilgili karar partnerlerimize kalmış.

  • Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağından paraşütle atlayan pilota ateş eden grupların da terörist örgütler listesine eklenmesini istiyoruz.

  • Suriye devlet başkanının kim olacağının belirlenmesi için hiçbir dış komisyon kurulamaz. Devlet başkanlarının kim olacağına sadece Suriyeliler karar verebilir.

  • Rusya, 1 Ocak'tan itibaren Türkiye ile arasındaki karşılıklı vize muafiyeti uygulamasını askıya alma kararı aldı. Vize uygulamasının askıya alınmasının nedeni Türkiye'de gerçek bir terör tehdidi bulunmasıdır.

'Erdoğan'ın bu tutarsız tavrının uygunsuzluğunu herkes görüyordur diye umuyorum'

'Erdoğan'ın bu tutarsız tavrının uygunsuzluğunu herkes görüyordur diye umuyorum'
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düşürdükleri uçağın Rusya'ya ait olduğunu bilmediğini, eğer bilselerdi farklı davranacaklarını söylemişti. Ancak sonra başka bir konuşmasında, Türk hava sahasını bir kez daha ihlal edilirse aynı şekilde davranacaklarını söyledi. Erdoğan'ın bu tutarsız tavrının uygunsuzluğunu herkes görüyordur diye umuyorum.

  • Erdoğan, Suriye hava sahasında Türk uçağının düşürülmesi halinde bunun saldırganlık olarak değerlendirileceği açıklayarak, hak gaspı yaptı. Türkiye bu çerçevede, Türk hava sahasını saniyelik bile olsa ihlal ettiğini düşündüğü uçakları, uyarı bile yapmadan düşürebiliyor.

  • Türkiye, Rus hava kuvvetlerinin Suriye'de teröristler tarafından çalınan petrol tankerlerini bombalamasına kızdı. Bu, bir tesadüf olamaz.

30 günden fazla kalmayacak şekilde vizesiz olarak karşılıklı seyahatler gerçekleştirilebiliyordu...

30 günden fazla kalmayacak şekilde vizesiz olarak karşılıklı seyahatler gerçekleştirilebiliyordu...

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında 'Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma' 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanmış, söz konusu anlaşma 16 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe girmişti. 

Anlaşma kapsamında 30 günden fazla kalmayacak şekilde vizesiz olarak karşılıklı seyahatler gerçekleştirilebiliyordu. Vize muafiyeti 180 gün içerisinde toplamda 90 günü aşmayacak şekilde geçerliydi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
29
17
13
12
6
0