Görüş Bildir
Haberler
Rusya'nın Türkiye ile İlgili IŞİD Petrolü İddiaları Meclis Gündeminde

Rusya'nın Türkiye ile İlgili IŞİD Petrolü İddiaları Meclis Gündeminde

ATKN
03.12.2015 - 14:42

Rusya'nın, IŞİD petrolünün Türkiye'ye getirildiğine ilişkin belgeleri TBMM gündemine taşındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik Türkiye'den Yurdagül Şimşek'in haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan söz konusu belgelerle ilgili bilgi isterken, 'Türkiye'nin IŞİD ile bir petrol anlaşması mı vardır? Var ise koşulları nelerdir?' diye sordu.

Şafak Pavey

CHP'li Şafak Pavey, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, 26 Kasım 2015 tarihinde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile ortak basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarını hatırlattı.

Putin'in, 'Suriye'de teröristlerin olduğu bölgelerden gece-gündüz kamyon kamyon petrol Türkiye'ye taşındı. Kesinlikle o petrol tankerlerinin Türkiye'ye dolu gidip boş döndüklerini biliyoruz. Bu Türkiye halkının da bir sorunudur' dediğini kaydeden CHP'li Pavey, Başbakan Davutoğlu'ndan şu sorularına yanıt istedi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'IŞİD ile anlaşma var mı?'

'IŞİD ile anlaşma var mı?'
  • Putin'in 'Suriye'de teröristlerin olduğu bölgelerden ‘gece-gündüz kamyon kamyon petrol Türkiye'ye taşındı. Kesinlikle o petrol tankerlerinin Türkiye'ye dolu gidip boş döndüklerini biliyoruz' iddiaları doğru mudur? Doğru ise Türkiye'ye taşınan petrolün alıcısı kimdir?

  • Putin'in iddiaları doğru değilse hükümet tarafından bu iddia yalanlanmış mıdır? Yalanlanmış ise kim tarafından ne zaman yalanlanmıştır?

  • Türkiye'nin IŞİD ile bir petrol antlaşması mı vardır? Var ise koşulları nelerdir?

  • Putin'in iddia ettiği gibi ‘kamyon kamyon petrol' taşınıyorsa petrol getiren kamyonlar karşılık olarak ne taşımaktadırlar?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
41
5
4
3
3
0