Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan Erdoğan'ın Mektubuna Yanıt

Rusya'dan Erdoğan'ın Mektubuna Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yazdığı mektuba Moskova'dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, 'Ne yazık ki, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın mektubunda tebrikler dışında somut husus yoktu.' dedi. Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediklerini de belirten sözcü, 'Ankara'nın belli adımları atması gerek' açıklamasını yaptı. 

Öte yandan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Beştepe'deki iftara katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada 'AB ile vize serbestisi konusunda olumlu bir netice alacağımıza inanıyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov konuya ilişkin açıklamasında 'Biz de ilişkilerimizin normalleşmesini, karşılıklı avantajlı işbirliği dönemine dönmek istiyoruz' dedi.

Peskov 'Ancak Devlet Başkanı Putin'in de açıkça söylediği gibi olanlardan sonra Ankara gerekli adımları atmazsa ilişkilerin normalleşmesi olası gözükmüyor' diye ekledi.

Rusya özür ve tazminat istiyor

Rusya özür ve tazminat istiyor

Rusya Türkiye'nin geçen yıl Kasım ayında Türkiye sınırlarını ihlâl ettiği gerekçesiyle Suriye sınırında düşürdüğü Rus jeti için tazminat ödemesini ve özür dilemesini istiyor.

Moskova ayrıca Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü öne sürülen ve o sırada Suriye'de Türkmen birliklerle birlikte çatışan Türk vatandaşı Alpaslan Çelik'in de dava edilmesini istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de yakalanan Çelik hakkında soruşturma yürütülmüş ve bu suçtan ötürü delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verilmişti. Çelik'in farklı suçlardan tutukluluğu sürüyor.

Uçak krizinden bu yana liderler arasındaki ilk doğrudan temas

Uçak krizinden bu yana liderler arasındaki ilk doğrudan temas

Türkiye, Rusya'ya 12 Haziran'da kutlanan Rus Günü nedeniyle tebrik mektubu göndermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e hitaben mesajında Rus vatandaşlarının Rusya Günü'nü kutlamış ve 'yakın zamanda Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin hak ettiği seviyeye yükselmesini diliyorum' demişti.

Başbakan Binali Yıldırım da Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e aynı vesileyle gönderdiği tebrik mektubunda 'iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkilerin, iki halkın ortak çıkarları için en yakın gelecekte gerekli seviyeye ulaşmasını umduğunu' söylemişti.

Bu mesajlar uçak krizinden bu yana iki ülke liderleri arasındaki ilk doğrudan temas niteliğindeydi.

Rus Büyükelçi Beştepe'de iftarda

Rus Büyükelçi Beştepe'de iftarda

Öte yandan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Beştepe'deki iftar programına katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Vize konusunda olumlu bir netice alacağımıza inanıyorum"

"Vize konusunda olumlu bir netice alacağımıza inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programında yaptığı konuşmada AB ile vize serbestisine ilişkin olarak, 'Bir taraftan AB'ye tam üyelik müzakerelerini yürütürken diğer taraftan mülteci sorununa çözüm bulmak için de gayret gösteriyoruz. Terör ile mücadele kapasitesini zaafa uğratacak hiçbir adımı atmamız elbette mümkün değildir. Vize serbestisi için gerekli adımları biz sürdürdük. Aslında bitme noktasında. Bu konuda Türkiye'nin terör ile mücadele hassasiyetlerini de gözeten olumlu bir netice alacağımıza ben inanıyorum' dedi.

Terör ile mücadeleye değinen Erdoğan, 'Terörizme karşı sonuna kadar mücadele edilecek. Bu teröristler ya silahlarını gömecek betonu dökecekler. Koordinatlarını verecekler. Bunları yapmıyorlarsa bu ülkeyi terk edip gidecekler. Başka çıkışı yok' ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe, DHA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
46
34
20
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Adamsan özür dilemezsin.

Zehra Karal

özür dilemeyecek ama adam da değil XD

Melike Çağlayan

türkiye özür dilemek zorunda. yoksa yapayalnız bi ülke olacak. bence rte suçu davutoğluna yıkar. bu işten karizmayı çizdirmeden bi tek öyle sıyrılabilir.

yorumsuz

Asıl Özür dilemesi gereken rusyadır.Nato üyesi bir ülkenin sınırlarını ihlal etmenin bedelini ödemelilerdir.Bunun akp ile alakası yok chp veya mhp iktidar ol... Devamını Gör

Musty Bal

rte iyi direndin ama sonu belli bu işin ... almanyada gider yapıor .. biyerlere tutunman gerekecek !! hadi hayırlısı ..