Görüş Bildir
Haberler
Rus Uçağının Sağ Kurtulan Pilotu: 'Türkiye'den Hiçbir Uyarı Almadık'

Rus Uçağının Sağ Kurtulan Pilotu: 'Türkiye'den Hiçbir Uyarı Almadık'

Onedio Medya
25.11.2015 - 18:22

 Dün Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının kurtarılan pilotu Konstantin Murahtin, Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmediklerini ve Türkiye’nin kendilerini uyarmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in aktardığına göre düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayıp sağ kurtulan ikinci pilot, Türk hava sahasını ihlal etmediklerini söyledi. 

“O bölgeyi avcumuzun içi gibi iyi biliyoruz. Türk hava sahasına bir saniye bile girmedik. Türkiye’den görsel ya da sesli hiçbir uyarı almadık” diyen uçağın yardımcı pilotu Konstantin Murahtin, şunları söyledi:

“İşin aslı bize hiçbir uyarı yapılmadı. Ne radyo trafiği yoluyla ne de görsel olarak uyarıldık. Hiçbir şekilde iletişim yoktu. Bu nedenle normal rejimde uçuyorduk. Su-24 bombardıman uçağı, F-16 jetleriyle aynı hız kapasitesine sahip. Eğer bizi uyarmak isteselerdi, paralel seviyeye gelerek kendilerini gösterebilirlerdi. Ama böyle bir şey olmadı. Uçağın kuyruk tarafına birden füze geldi. Füzeyi göremediğimiz için karşı manevra da yapamadık.”

Rus pilotun bu açıklamasının ardından Genelkurmay Başkanlığı Türk pilotlarının yaptığı uyarıların ses kayıtlarını paylaştı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilen Rus Su 24 tipi savaş uçağına, devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunulmuştu. 

Uçak, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında, Suriye toprakları içindeki Bayırbucak bölgesine düşmüştü. Rusya uçağın iki pilotundan birinin karadan açılan ateş sonucu öldürüldüğünü belirtmişti.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
44
18
16
4
4
0