Görüş Bildir
Haberler
En Büyük Rus Turizm Şirketlerinden Biri Türkiye Turlarını Durduruyor

En Büyük Rus Turizm Şirketlerinden Biri Türkiye Turlarını Durduruyor

Onedio Medya
24.11.2015 - 17:41

Türkiye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rus tur operatörü Natalie Tours, Türkiye'ye tur satışlarını durduracağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus uçağının düşürülmesiyle artan gerilim turizm sektöründe etkisini gösterdi. 

Rusya’nın Türkiye’ye tur satan en büyük tur operatörlerinden biri olan Natalie Tours geçici olarak Türkiye’ye tur satışlarını durdurduğu duyurdu.

Rusya’nın Rostourism adlı resmi turizm ajansının da Türkiye’ye tur paketi satışlarını durdurulmasını tavsiye ettiği belirtildi.

2014'te 4,5 milyon Rus Turist geldi

Rusya’dan Türkiye’ye geçtiğimiz yıl 4.5 milyon turist gelmişti. Rusya’da yaşanan mali sıkıntılar nedeni ile bu sayıda, bu yıl için yüzde 25’lik bir düşüş yaşanması bekleniyordu.

Lavrov: 'Ben gitmiyorum, siz de gitmeyin'

Turizm şirketinin kararını duyurmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yarın yapacağı Türkiye ziyaretini iptal ettiğini açıkladı. Rus vatandaşlarına Türkiye'ye yapacakları ziyaretleri iptal etme çağrısında bulunan Lavrov, 'Türkiye'de terör tehdidi Mısır'dan az değil' dedi.

Rus Parlamentosu'ndan "hava yolu taşımacılığını kapatalım" teklifi

Rus Parlamentosu'ndan "hava yolu taşımacılığını kapatalım" teklifi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Moskova'dan bildiren Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Nikolay Leviçev, Rus uçağının vurulmasının ardından Rusya ile Türkiye arasında sivil havacılık taşımacılığının durdurulmasını istedi.

Rusya parlamentosundaki bir grup milletvekili adından yayınlanan çağrıda şöyle denildi: “Türkiye, savaş uçağımızı vurarak teröre karşı savaşta hangi cephede yer aldığını net olarak göstermiştir. Türkiye’de İŞİD terör örgütünün faaliyet gösterdiğini göz önünde bulundurarak bu ülke ile tüm yolcu uçak seferlerinin iptal edilmesini istiyoruz”

Reuters ve Hürriyet 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
1
0
0
0