Görüş Bildir
Haberler
Rus Savaş Gemisinden Türk Teknesine Uyarı Ateşi

Rus Savaş Gemisinden Türk Teknesine Uyarı Ateşi

Batuhan
13.12.2015 - 14:38 Son Güncelleme: 13.12.2015 - 18:35

Rusya'ya ait 'Smetlivıy' devriye gemisi, Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı gemisi ile çarpışma olasılığını son anda engelledi. Türkiye'nin Moskova'daki askeri ateşesinin olayla ilgili bilgi vermesi için bakanlığa çağrıldığı açıklandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konuyla ilgili 'Balıkçıyla görüştükten sonra açıklama yapacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nin kuzeyindeki Limni Adası'ndan 22 kilometre uzaklıkta seyreden ‘Smetlivıy' Rus askeri devriye gemisi, bir Türk balıkçı gemisiyle çarpışma ihtimalini son anda engelledi.

Rus mürettebatın, iki gemi arasında 1 kilometrelik mesafe kaldığını görüp Türk balıkçı gemisinin telsiz kanalları ve fişeklerle birçok kez uyardığı, ancak Türk gemisinin uyarılara cevap vermediği belirtildi.

İki gemi arasındaki mesafenin 600 metreye indiği sırada, çarpışmanın engellenmesi için Rus askeri gemisinin karşı tarafı etkilemeyecek şekilde silah kullandığı kaydedildi. Türk balıkçı gemisinin, uyarı ateşinin ardından derhal yön değiştirdiği ve Rus mürettebatla iletişime geçmemeyi sürdürerek seferine devam ettiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, Türkiye'nin askeri ataşesinin olayla ilgili bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

'Dikkatsiz eylemlerin sonucu olur'

'Dikkatsiz eylemlerin sonucu olur'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamada “Türk askeri ataşesine, Ankara’nın Suriye’de uluslararası terörle mücadele görevi gerçekleştiren Rus askeri birliklerine yönelik düşüncesiz eylemlerinin yol açabileceği yıkıcı sonuçlar hakkında sert bir uyarı iletildi” ifadeleri kullanıldı.

​Türk askeri ataşesi Ahmet Hakan Güneş’in de, Moskova’nın tutumunu Ankara’ya ileteceğini söylediği belirtildi.

'Balıkçıyla görüştükten sonra açıklama yapacağız'

'Balıkçıyla görüştükten sonra açıklama yapacağız'

Roma’da katıldığı Uluslararası Libya Konferansı sonrası Türk gazetecilere açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, “Rus tarafından açıklamayı gördük. Şimdi o balıkçı teknesi tespit edildi ve balıkçıyla da görüştükten ve nasıl olduğuna dair bilgi aldıktan sonra biz de gerekli açıklamalarımızı yaparız” dedi.

'Gerilimden yana değiliz'

“Ama biz hep şunu söylüyoruz: Gerilimden yana değiliz, gerilimleri diyalog yoluyla aşmadan yanayız” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“24 Kasım’da yaşanan bu üzücü olaydan sonra da hep attığımız adımlar bu yönde olmuştur. Bu konuda Türkiye’nin hakkını tüm dünya da teslim ediyor. Türkiye’nin olgun yaklaşımı, sabırlı yaklaşımı, diyalogtan yana olması ve gerilimi tırmandırmak istememesi herkes tarafından takdirle de karşılanmaktadır. Dolayısıyla balıkçıdan gerçek bilgileri, olayın nasıl gerçekleştiğini dinledikten sonra gerekli açıklamaları da zaten yaparız.”

Sputnik Türkiye ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
68
28
19
7
6
0