Görüş Bildir
Haberler
Ruhun Hangi Dünya Şehrine Ait?

etiket Ruhun Hangi Dünya Şehrine Ait?

Osman Avcı
11.01.2015 - 13:07 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:21

Bedenin buraya ait, peki ya ruhun nereye ait?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle bir kıta seç!

2. Peki ya sen, hangi mevsimin insanısın?

3. Kurgusal bir şehir seç!

4. Yeni tanıştığın birisine, onu ikinci defa gördüğünde nasıl davranırsın?

5. Aşk hayatını tanımlayan sıfatı öğrenelim bir de!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu memlekette yaşamaktan memnun musun peki?

7. Ruhunun ait olduğu şehre gideceksin diyelim. Hadi yanında da bir Türk ünlü götür. Ama kimi?

8. Senin neye alerjin var?

9. Son soru: Fotoğraf çektirirken, genelde hangi pozu verirsin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Viyana" çıktı!

"Viyana" çıktı!

Senin ruhun Viyana ait. Sen zevkli bir insansın, bunu giyiminden kuşamından, yemek- müzik zevkinden gözlemlemek mümkün. Hayatında hep belli bir standart vardır ve bunun altına hiç düşmezsin. Söz konusu sen olunca kaliteden bahsetmek mümkün yani. Bunun yanında sofistike bir insansın, istesen de basit olamıyorsun. Sanat ve edebiyat aşığı olduğunu da söylemek gerek. Bu yüzden sana bu yeryüzünde en uygun yer: Viyana!

"Londra" çıktı!

"Londra" çıktı!

Senin ruhunun ait olduğu dünya şehri Londra. Öncelikle dışarıdan bakıldığında çok burnu havada gibi göründüğünü söylemek gerek. Ama tabii ki böyle görünmende bazı sebepler var. Mükemmeliyetçisin bir kere. Sonra elit ve asil olduğunu da söylemek lazım. Pahalı zevklerin de vardır. Konformistsin bir yandan da. Yani sırf insanlar seni burnu havada görüyor diye kendinden ödün veremezsin ya!..

"Havana" çıktı!

"Havana" çıktı!

Senin ruhunun bu yeryüzünde ait olduğu yegane yer, Küba'nın başkenti Havana. Sen kapitalist dünyaya karşı bir insansın ve çok iyi biliyorsun ki, sen asla bindiğin araba, giydiğin kıyafet, yanında taşıdığın çok akıllı telefon değilsin. Senin ederin bunlardan çok daha fazlası. Seni insan eden özelliklerin, adaletin yılmaz savunucusu olman, idealizmin, sıcakkanlılığın ve pek tabii ki çılgınlığın. Yani kapitalist şehirlerde köle gibi yaşamaktansa, fakir ama özgür yaşayayım diyenlerdensin. Helal olsun sana!..

"Amsterdam" çıktı!

"Amsterdam" çıktı!

Senin ruhun özgür bırakılsa, anında Amsterdam'a yerleşir; çünkü sen delisin deli. Ama hani vardır ya, kafasına estiğini yapan deliler, heh işte öyle bir delilikten bahsediyoruz burada. Evet evet, senin zincirlenemez bir ruhun var ve oldum olası kafana göre yaşamak istedin. Salak toplumsal kabullerse senin önüne hep set çekti. Eminiz bunu bir gün aşacaksın. Bunu aşmak içinse en ideal şehir pek tabii: Amsterdam. Bol kekli, bol dumanlı günler diliyoruz efendim :)

"Seul" çıktı!

"Seul" çıktı!

Senin ruhunun ait olduğu dünya şehri, Güney Kore'nin başkenti Seul. Senin bir sıkıntın var: Her dışarıya çıktığında ve insanların arasına karıştığında onların suratına bakıyorsun ve ruhun daralıyor. Çünkü hepsinin suratında gereksiz ciddiyet var. Onlar sürekli bir yerlere yetişiyorlar, çarpıyorlar, önüne geçiyorlar. Sense güler yüze, saygıya, inceliğe dikkat eden birisi olduğun için her seferinde kalbin kırılıyor, ruhun daralıyor. İşte tam bu yüzden dünyanın en çocuksu, en saygılı, en güleryüzlü insanlarının olduğu şehir Seul, senin ruhunun ait olduğu yer!

"San Francisco" çıktı!

"San Francisco" çıktı!

Senin ruhunun ait olduğu yer: San Francisco! Sen her şeyden önce gerçekçi bir kişisin ve gerçekçi bir insanın bu yeryüzündeki nirvanası San Francisco'dur. Çalışkansın, işinde gücündesin, azimlisin! Bu kadar çalışkanlık başka yerlerde heba olabilecekken, San Francisco'da değer kazanır. Ayrıca sende tam bir ticaret kafası olduğunu söylememiz gerek. Evet senin için para 'her şey' demek değil; fakat parasız da hiçbir şey yapılamıyor biliyor musun?

"Melbourne" çıktı!

"Melbourne" çıktı!

Senin ruhun yeryüzünün en yaşanabilir şehri olan Melbourne'e ait. Sen rahat bir insansın ve darlanmaya asla gelemiyorsun. Zaten oldum olası insanların telaşesine hep uzaktan baktın. Hiç aceleye gelemezsin, bir işi yaya yaya yaptığın zaman her zaman daha başarılı oldun. Bunun yanında kibar bir insan olduğunu da söylemek gerek. Dikkatlisin, naziksin ve insanların da sana öyle davranmasını istiyorsun. Havalı olduğunu söylemiş miydik? :)

"Helsinki" çıktı!

"Helsinki" çıktı!

Senin ruhunun ait olduğu dünya şehri pek tabii ki Helsinki. Sen insanlara dışarıdan ilk bakışta soğuk gelebilirsin. Aslında haklılar da; çünkü evet, yeni tanıştığın biriyle hemen kaynaşamıyorsun. Belli bir süre mesafelisin; ancak bir alışırsan... Aslında içinde uçuk kaçık bir insan yatmakta. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan, manyaklığı içselleştirmiş birisi. Son olarak zarif ve estetik bir insan olduğunu söylemek gerek, ey İskandinav ruhlu kişi!

"Buenos Aires" çıktı!

"Buenos Aires" çıktı!
tinypic.com

Senin bu yeryüzünde ait olduğun yer: Buenos Aires. Sen egzotik bir kişisin. Gizemlisin, insanlar seni hep merak eder durur. Ancak mesafeli biri değilsin asla. Aksine oldukça sıcakkanlı, arkadaş canlısı birisin. Zekisin, komiksin, konuşkansın ve de dışa dönüksün. Seninle muhabbet etmek, galiba dünyanın en zevkli şeyi. Bir de öylesine bir gamsızlığın var ki, dibinde parça tesirli bomba patlasa, 'burası çok mu sıcak oldu ne?' dersin, o derece :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
225
120
51
19
15
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BLACK JACK

seul seul lağğğğğnnnn seul seeeeeuuuuuğğğllllllll lağğğğnnnnnnn seulllll laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan ölüyooğğğğğmmmm

Cansu Cemile Uz

Seul den başkası beklenemezdi :)

Bir kore fanı olarak hep gitmek istemişimdir Sul-Güney Kore <3 :)