Görüş Bildir
Haberler
Rıza Sarraf: 'Zencani Hiçbir Zaman Ortağım Olmadı'

Rıza Sarraf: 'Zencani Hiçbir Zaman Ortağım Olmadı'

Deniz Gök
10.03.2016 - 22:29 Son Güncelleme: 11.03.2016 - 08:54

Türkiye'deki yolsuzluk operasyonlarının kilit ismi İran asıllı Rıza Sarraf, İran’da milyon dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla idam cezasına çarptırılan Babek Zencani ile ortak olduğu iddialarına ilişkin haberleri yaptığı bir açıklamayla yalandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Babek Zencani ile ortak olduğu şeklindeki haberlere yönelik yazılı bir açıklama yaparak haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan Sarraf, “Bu haberlere birçok defalar doğru olmadığı yönünde tepki ve cevap verdiysem de kirli odaklara hizmet eden zihniyetler bu yalana sarılmaktan vazgeçmediler' dedi.

“Babek Zencani hiçbir zaman benim 'ortağım' olmadı ve ben İran devletinin parası ile ticaret yapmadım” diyen Sarraf, açıklamasında, “İran devleti tarafından şahsıma yöneltilen bir suçlama olmadığı gibi hakkımda açılmış, devam eden ya da sonuçlanmış bir soruşturma da bulunmamaktadır.' ifadelerini kullandı.

İran parasını aklamakla suçlanıyorlardı

İran parasını aklamakla suçlanıyorlardı

Sarraf 17 Aralık 2013 tarihinde üç bakan oğluyla birlikte rüşvet ve kaçakçılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

17 Aralık soruşturmasına göre Sarraf liderliğindeki grup, İran’ın parasını aklamakla/döndürmekle suçlanıyordu. Soruşturmaya konu olan şahıslar hakkında rüşvet, altın kaçakçılığı, suçtan elde edilen geliri aklama, resmi belgede sahtecilik, fuhuşa aracılık iddialarına ilişkin ciddi ve somut deliller elde edildiği belirtiliyordu.

Soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara'ya dosyadan el çektirilmesinin ardından atanan savcı Ekrem Aydıner, 17 Ekim 2014’te Rıza Sarraf, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, bakan çocukları Barış Güler ve Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında ‘Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

Takipsizlik kararına yapılan itirazın da reddedilmesiyle soruşturma resmen kapanmıştı. Soruşturma sırasında el konulan paralar ise faiziyle birlikte iade edilmişti.

Sarraf - Zencani bağlantısını araştıran müfettiş hakkında inceleme başlatılmıştı

Sarraf - Zencani bağlantısını araştıran müfettiş hakkında inceleme başlatılmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarraf'ın sahibi olduğu şirketlerin Zencani’nin şirketlerine hem para, hem de altın aktardığını ortaya çıkaran bir rapor hazırlayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz hakkında bakanlık tarafından inceleme başlatılmıştı.

Eryılmaz’ın hazırladığı raporda, Sarraf ile Zencani arasındaki para ve altın transferi örnekleriyle anlatılmıştı. Sarraf'a ait Ravanda Ltd’nin Zencani’ye ait SCT CO/SCT Banker isimli şirketlere 2012 yılı içinde tam 942 kilogram altın ihracatı yaptığına dikkat çekilmişti.

İHA, CHA ve Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
15
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şimdi böyle oldu . Madem ortak değillerdi neden bu durumu araştıran müfettişi incelemeye aldılar ? Neyse şu haberi silin editörler . Ebru Gündeş'in çocuğu et... Devamını Gör

Cem Ersan

Kimler baş tacı ediliyor ülkemizde ya ! Yazık ! Yakın gelecekte de düzelmez bu durumlar.

isimsizim

Dakka 1 satış 1. Zencaniciğim sana da yazık oldu ama :D :D