Görüş Bildir
Haberler
Putin, Rus Turistlere Türkiye Kısıtlamasını Kaldırıyor

etiket Putin, Rus Turistlere Türkiye Kısıtlamasını Kaldırıyor

Batuhan
29.06.2016 - 12:55 Son Güncelleme: 29.06.2016 - 19:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşme çok olumlu geçti. Kremlin'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, Rus turistlerin Türkiye'ye gelmesini engelleyen seyahat kısıtlamalarını kaldırma kararı aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı. İki lider arasında gerçekleşen görüşmenin 'çok olumlu' geçtiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesinde, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durulduğu, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine işaret edildiği bildirildi. Görüşmede, ikili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurguladıkları, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kaldıkları bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları: G20 zirvesi veya öncesinde görüşülebilir

Cumhurbaşkanlığı kaynakları: G20 zirvesi veya öncesinde görüşülebilir

Yetkililerden alınan bilgiye göre Erdoğan - Putin görüşmesi 'çok olumlu bir havada' geçti. Putin'in öne çıkan mesajları şöyle:

  • Mevcut durum iki ülkenin de faydasına değil. Yeni bir sayfa açalım.

  • Tekrar görüşmekten büyük memnuniyet duyuyorum.

  • Terörle mücadele konusunda dün gece verdiğiniz mesajlara tamamen katılıyorum.

  • Bölgenin iki büyük ülkesi olarak Rusya ve Türkiye'nin yapacağı işler var.

İki liderin Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinde görüşmesi, zirve öncesinde ise ayrı bir görüşme yapılabileceği öğrenildi. Kaynaklara göre liderlerin G20'den önce de görüşmeleri bekleniyor.

Kremlin'den açıklama: Yasaklar kalkacak

Kremlin'den açıklama: Yasaklar kalkacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kremlin'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, iki liderin teröre karşı işbirliğinde daha yakın işbirliğinin gerekliliğini vurguladığı ifade edildi. Açıklamada, Putin'in Erdoğan'a, gönderdiği mektup sayesinde işbirliğinin devamı ve iki ülke arasındaki krizi bitirmek için gereken şartların oluştuğunu söylediği aktarıldı.

Putin ayrıca hükümetine, Türkiye ile karşılıklı ticari anlaşmaları iyileştirmek üzere görüşmelere başlamaları talimatı verdi. Ayrıca açıklamaya göre Putin, Rus turistlerin Türkiye'ye gelmesini engelleyen seyahat kısıtlamalarını da kaldırma kararı aldı. 

Kremlin açıklamasında Rus ve Türk Dışişleri Bakanlarının Soçi'de 1 Temmuz'da görüşmeleri üzerinde de anlaşıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığının açıklamasında da ifade edildiği üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in yüz yüze görüşmeye mutabık kaldıkları ifade edildi.

AA, Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
100
55
30
26
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
X kromozomu

İyi ya gülben ergen çok endişelenmişti

Kimse Kim

oh ya aynen bir sıkıntı eksildi artık

Beykan şenyavuz

Yav bu olay tabiki terörün yanında sinek kadar küçük bi olay. Ama yapılan yorumlarda rus kadınların gelmesinden bana ne diyen var. Rus kadınlarının gelmesiyl... Devamını Gör

methanci

Bu saatten sonra turist gelirse iyi bir anlaşma olmuş ancak ben yabancı turist olsam olaylı bir ortadogu ülkesine gelmek istemezdim.