Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Psikiyatristlerin, Psikolojik Rahatsızlığa Sahip Hastalarından Duydukları 14 Anlamlı Cümle

etiket Psikiyatristlerin, Psikolojik Rahatsızlığa Sahip Hastalarından Duydukları 14 Anlamlı Cümle

Psikoloji.

Davranışlarımızın sorumlusu, insanın içinde bulunduğu ruh hali. Şu hayatta sizi alt edebilecek tek şey. En büyük düşmanınızı yaratan şey. 

Kısacası psikoloji, her şeydir.

Ünlü sosyal paylaşım sitesi Reddit'de, psikiyatrist ve psikologlara hastalarından duydukları en ilginç cümleler sorulmuş ve işte bu içi dolu dolu, bilgece cevaplar gelmiş!

Kaynak: http://www.knowable.com/a/14-psycholo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendimi öldürmek istemiyorum. Öldürmek istediğim, kendimi öldürmek istediğim kısmım.

2. İnsanlar ilaçları daha iyi hissetmek için kullanmıyor. İlaç almalarındaki asıl amaç kendilerini daha az kötü hissetmek..

3. Aldığınız her küçük kararın, sizin için ölüm kalım savaşına dönüştüğünü, her şeye etki ettiğini hayal edin.

Anksiyeteden mustarip  bir hasta, kendi durumunu anlatabilmek ve nasıl hissettiğini aktarabilmek için böyle kullanmış bu cümleyi.

4. Kollarım seni özlüyor.

Belki de dünyanın en kısa ve basit cümlesi, fakat öyle derin ki belki de için de en çok anlam barındıranlarından bir tanesi. Ve bu cümleyi, 10 yaşındaki otizmli bir çocuk, kendisine sarılmasını isteyen doktoruna, sarılması için kurmuş.

5. Acıyı hissetmek, hiçbir şey hissetmemekten daha iyidir.

Haksız da değil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sosyal anlamda çok popüler değilseniz bile bu durumu çok kafaya takmayın. Arkadaş sayınız arttıkça mutlu olabilirsiniz, fakat bu sizi daha iyi bir insan yapmaz. Zamanında kimlerin daha popüler olduğunu, sevildiğini biliyor musunuz? Hitler

Arkadaş edinme konusunda problemler yaşayan otizmli bir çocuk, bu durumdan dolayı şikayeti olmadığını işte bu cümlelerle aktarmış doktoruna.

7. Kendimi bir hayalet gibi hissediyorum. Mutlu bir şekilde yaşayan insanların yanında, perde arkasında görünmez bir şekilde dolaşıyorum.

Alkol bağımlısı olan bir adamın sarf ettiği cümleler.

8. Hayaller aleminde küçük bir seyahate çıktığını ve bir an kendini yakalayıp gerçekliğe dönüp dönemeyeceğin zamanı bilmediğini düşün. İşte benim her gün yaşadığım şey tam olarak bu!

Depresyon ve kaygı bozukluğu yaşayan bir hasta, duygularını bu şekilde ifade etmiş.

9. Bütün hayatımızı mutluluğundan peşinden koşmak ya da başka kazanımlar elde etmek için çar çur ediyoruz...

10. İçimdeki ses senin hakkında ne söylerse söylesin, seni seviyorum Jace.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlaç kullanmamın sebebi, tedavi değil. Çünkü bende tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık yok. İlaç alıyorum çünkü, çevremdeki herkes deli ve ilaç onlara uyum sağlamama yardımcı oluyor.

Bipolar rahatsızlıktan mustarip bir hastanın kurduğu cümleler. Haksız olduğunu söyleyemeyiz sanki, ne dersiniz?

12. Sanırım ben yerin lav olduğu zamanla, hayali arkadaşları olan insanların şizofren sayıldığı zaman arasındaki geçiş dönemini kaçırdım.

Bir şizofreni hastasının, doktoru ile sohbeti esnasında sarf ettiği cümle.

13. Sıkılmadan ve yorulmadan, gerçeğin ve güzelliğin peşinden giden fedakar bir aşığım!

Bipolar kişilik bozukluğundan mustarip bir hastasıyla görüşme yapan doktoru, hastadan kendisini tarif etmesini istediğinde, hastası ruh halini bu şekilde tarif etmiş. Ardından başka insanların onu nasıl tanımladıklarını sorusunu ise şöyle cevaplamış: 

“Başkaları benden pek hoşlanmıyorlar, muhtemelen güzel şeyler söylemeyeceklerdir.''

14. İşte şimdi gerçekten yalnızım. (Sesini kaybettikten sonra)

Gördüğü ilaç tedavisi yüzünden sesini kaybeden bir hastanın doktoruna kurduğu bu cümle, yalnızlığın onun içinde yarattığı devinimleri göstermek açısından oldukça etkili.

gerçekten onun üzüntüsünü eksiksiz bir şekilde karşısındakine de aktarıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2958
1305
383
154
82
41
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ecem Sinemis Üke

En yakın iki arkadaşımdan biri (Kendisi şizofren) 'Doğduğumdan beri senin gibi onlarca arkadaşım var ama hepsi kafamın içinde olduğundan onları göremiyorsun.... Devamını Gör

II for freedom

Bir acının verdiğini bin sevinç veremez derler ya öyle olmuş sanki. Acı çektikçe insan tarafımıza daha çok yaklaşıyoruz gibi.

lotus

Ağır depresyona girdiğim bir dönem ilkbaharın geldiğini fark ettiğimde kendime boşversene içimde kar yağıyor demiştim...