Görüş Bildir
Haberler
Pil Ömrü Artıyor

Pil Ömrü Artıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pil Ömrü Artıyor

Özellikle cep telefonu kullanıcılarının en önemli sorunlarından biri olan pil ömrü, yeni nesil Lityum piller sayesinde artıyor. Yeni pillerin ömrü 3 kat daha uzun olacak.

Teknoloji çok hızlı gelişse de pil teknolojileri o kadar hızlı ilerlemiyor. Günümüzde akıllı telefonlardan elektrikli otomobillere kadar birçok cihazda kullanılan pillerin en önemli sorunu uzun süre kullanıma izin vermemeleri. Geliştirilen yeni bir pil teknolojisi ise bu duruma son verecek gibi görünüyor.

ABD'nin Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni nesil Lityum İyon piller çok daha uzun bir süre kullanılabiliyor. Geliştirilen yeni nesil pillerde daha verimli bir üretim tekniği kullanılıyor. Bunun için elektronların deşarjı için kullanılan anot kutuplar karbon nano malzeme ile kaplanıyorlar. Bu da pilin daha uzun süre enerji üretmesini sağlıyor.

Üniversite'den yapılan açıklamada yeni nesil Lityum İyon pillerin geleneksel benzerlerine göre 2-3 kata kadar daha uzun ömürlü olacakları ifade edildi. Yeni nesil pillerin ticari olarak en zaman piyasaya sürülecekleri konusunda bilgi verilmedi.

Pil ömrü en büyük sorun

Birçok elektronik cihaz ve elektrikli otomobilde kullanılan pillerin en büyük sorunu kısa ömürleri. Bu konuda dünyanın dört bir yanında üniversite ve şirketler tarafından çalışmalar yapılıyor. Ancak henüz ömrü uzun ve verimli bir enerji depolama teknoloji bulunamadı.

Kaynak: Engadget

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/pil-omr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0