Görüş Bildir
Haberler
Periscope'tan Büyük Yenilikler: Kalıcı Video Kaydı, Drone Desteği ve Daha Fazlası…

Periscope'tan Büyük Yenilikler: Kalıcı Video Kaydı, Drone Desteği ve Daha Fazlası…

Onedio Medya
10.05.2016 - 21:19 Son Güncelleme: 11.05.2016 - 11:15

Popüler canlı yayın platformu Periscope, şimdiye kadarki en büyük güncellemelerinden birini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'nun haberine göre önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak yeni özellikler arasında; canlı yayınları arama, canlı yayınları kalıcı olarak kaydetme, drone desteği ve daha nicesi bulunuyor.

Canlı yayınları arama

Periscope’a gelecek olan yeni arama özelliği sayesinde kullanıcılar canlı yayın başlıklarına veya konuya göre arama yaparak ilgili canlı yayın sonuçlarına ulaşabilecekler. Global listelerin yer aldığı menüye yerleştirilen yeni arama butonu üzerinden #Travel, #Music vs gibi hashtagler ile çeşitli yayın kategorileri önerilecek. Kullanıcılar dilerse bu hashtagleri kendi yayınlarına dahil edebilecekler.

Periscope ayrıca iki özel başlığı da test ettiğini belirtiyor. “First Scope” adı verilen başlık altında yeni kullanıcıların canlı yayınlarına yer verilirken; “GoPros and Drones” başlığı altında ise GoPro ve dronelar aracılığıyla yapılan canlı yayınlara yer verilmiş olacak.

Drone desteği

Periscope’a gelen drone desteği şimdilik sadece bazı DJI drone’larını kapsayacak. Bu sayede kullanıcılar iPhone’larını drone’larına bağlayarak, drone ile yapılan canlı yayınları doğrudan Periscope akışına aktarabilecek. Bu sayede kuşbakışı görüntüler ile; hattaPeriscope’a yeni gelen çizim özelliğini kullanarak yaratıcı canlı yayınlar oluşturabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerekenler ise şöyle:

  • Akıllı telefon: iPhone 5S, 6, 6+, 6S, 6S+ (iOS 8.2 ve üstü)

  • Drone: DJI Inspire, Phantom 4, Phantom 3 Professional veya Advanced, Osmo

Drone ile gerçekleştirilen örnek Periscope yayınına buradan ulaşabilirsiniz.

Canlı yayınları kalıcı olarak kaydetme

Bildiğiniz gibi bugüne kadar kullanıcılar, gerçekleştirdikleri canlı yayınları maksimum 24 saat boyunca platform üzerinde kayıtlı tutabiliyordu. Geçtiğimiz hafta bu sınırlamanın kaldırılması için testlere başlayan Periscope, önümüzdeki haftalarda ise kullanıcıların kendi yayınlarını kalıcı olarak profillerinde tutabileceklerini belirtti. Yani artık üzerinden 24 saat geçmiş olsa bile canlı yayınlara hala erişim sağlanabilecek.

Kalıcı olarak kaydetme özelliğinin kullanıcıya bir seçenek olarak sunulacağını da belirtmekte fayda var. Öyle ki yeni özellik aktif edildiğinde yayınlarını kalıcı olarak kaydetmek istemeyen kullanıcılar, hesap ayarları üzerinden yine eskiden olduğu gibi 24 saat sınırlamasını uygulayabilecekler. Kullanıcılar ayrıca istedikleri zaman kayıtlı yayınlarını silebilecekler.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bornoz

Memecilere ve ayak fetişistlerine de çare bul periscope, o öküzler yüzünden erkeklerin yüzde bilmem kaçına sapık yaftası yapıştırılıyor..

Fatih Albayrak

drone la vücut sergilenir artık,hayırlısı...

okuyombenya

tahtını younow a kaptırmış ve gençlerin zevk mecrası olmuş bir uygulama artık güncelleme yapsa ne olur ki