Görüş Bildir
Haberler
Perinçek ve Şener Suriye Lideri Esad’la Görüştü

Perinçek ve Şener Suriye Lideri Esad’la Görüştü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye Devlet Başkanı Esad, Vatan Partisi lideri Perinçek başkanlığındaki Türkiye heyeti ile Şam'da bir araya geldi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in öncülüğündeki 13 kişilik Türkiye heyeti, Suriye temaslarının son durağında Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından kabul edildi.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, görüşme sıcak bir ortamda gerçekleşti.

Esad, görüşme bitiminde Türkiye heyetini kapıya kadar uğurlarken, tam bir görüş birliğinin sağlandığı belirtilen görüşmede güvenlik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ortak çalışma kararı alındığı belirtildi.

ESAD: SURİYE BÖLÜNÜRSE, TÜRKİYE DE BÖLÜNÜR

1 saat 45 dakika süren görüşmenin öncesinde basına açıklama yapıldı. İlk sözü alan liderlerden Beşar Esad, böyle bir dönemde Türkiye heyetinin kendisini ziyaret etmesinin Arap dünyası ve tüm dünya kamuoyu için büyük bir kardeşlik mesajı niteliği taşıdığını belirtti.

İki senedir hiçbir Türkiye heyeti ile bir araya gelemediğini hatırlatan Esad, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bazıları siyasi hükümetle, iktidarla halk arasındaki farkı bilmeyebilir. Fakat burada çok büyük bir fark var. Özellikle bu olaylardan önce Türkiye-Suriye ilişkileri için çok umutluyduk. Özellikle bu bölgenin kaderini, geleceğini biz, Türkler ile Suriyeliler olarak belirlemek bizi mutlu eder. Ve teknolojik, iktisadi alanda Türkiye-Suriye işbirliği tüm bölge için hayırlı olacaktır. Türkiye'nin bölünmesi Suriye'nin bölünmesi, Suriye'nin bölünmesi de Türkiye'nin bölünmesidir.'

Türkiye ve Suriye'nin bulunduğu bölgeyi, dünyanın kalbi olarak tanımlayan Beşar Esad, 'Ancak herhalde bu yerlerdeki devletler için adam gibi adamlar gerekiyor. Kapalı insanlarla iş yapılmaz. Bütün Türkiye halkını temsil etmeyen, vizyonsuz bir lider bütün dünya için böyle bir projenin lideri nasıl olabilir? Tüm bunları sohbetimizde konuşacağız, tekrar hepiniz hoşgeldiniz' dedi.

PERİNÇEK: TÜRKİYE'NİN BARIŞI, SURİYE'DEN GEÇİYOR

Doğu Perinçek ise, Suriye'nin terörle mücadeleye karşı insanlığın cephesi olduğunu belirterek 'Suriye halkı ve Beşar Esad'a birlik ve beraberliğimizi ifade etmek için geldik' açıklamasını yaptı.

Perinçek, SANA ajansına verdiği röportajda, 'Suriye'de barışın, Türkiye'de barış olmasından geçtiğinin farkındayız. Suriye'de var olan terörizm, Türkiye'yi de hedef alıyor. Terörizmi tamamen yenmek ve Suriyenin milli birliği ve ulusal egemenliğini korumasını istiyoruz' dedi.

Doğu Perinçek, Esma Esad'ın çağdaş kadını temsil ettiğini vurgulayarak, Beşar Esad'a ve eşine özel olarak saygılarını sunduğunu ifade etti.

MUALLİM İLE GÖRÜŞME

Suriye Devlet Başkanı Esad'ın daveti üzerine cumartesi günü başkent Şam'a giden Perinçek başkanlığındaki heyet, dün Dışişleri Bakanı Velid Muallim'le bir araya gelmişti.

Heyette, Ak Parti'nin kurucularından da olan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, CHP sıralarından TBMM'ye giren vekillerden Süheyl Batum ve Birgül Ayman Güler, eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin başta olmak üzere 13 kişi yer alıyor.

  • Sputniknews
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/politika/20...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0