Görüş Bildir
Haberler
Patlamış Mısır Döngüsünü Sabaha Kadar Kıramayacağınız 5 Netflix Tavsiyesi

Patlamış Mısır Döngüsünü Sabaha Kadar Kıramayacağınız 5 Netflix Tavsiyesi

Her hafta yeni bölümünü heyecanla beklediğimiz yapımların tadı başkaydı ama hayatımıza “binge watching” kavramı girdiğinden beri işler değişti! 

İşte bir oturuşta büyük bir keyifle sabaha kadar izleyeceğiniz, mutfak ve salon arasındaki patlamış mısır sevkiyatı için lojistik bir takım planlamalar yapmak zorunda kalacağınız, atıştırmalık, kafa dağıtmalık, çerez tadında Netflix önerileri! 🎬🍿

1. Comedians in Cars Getting Coffee

4 Kategori / 59 Bölüm

Toplam İzleme Süresi: 16 saat 30 dakika

Türkiye’deki televizyon izleyicisinin hayatına 90’lı yılların sonunda Seinfeld dizisi ile giren, Amerika’nın gelmiş geçmiş en ünlü komedyenlerinden Jerry Seinfeld, Barack Obama’dan Louis C.K.’ya; Sarah Jessica Parker’dan Jim Carrey’e kadar onlarca ünlü konuğu, her bölümde başka bir klasik arabanın içinde kahve içmeye götürüyor.

 2012'de Crackle'da yayınlanmaya başlayan dizi, dokuz sezonun ardından Netflix’e geçti ve tamamı Ocak 2018'de erişime açıldı. Her bir bölümü 15 ila 20 dakika arasında değişiyor ve o kadar keyifli ki, ben bu kadar bölümü ne ara izledim diyeceksiniz!

2. Love

3 Sezon / 34 bölüm

Toplam İzleme Süresi: 11 saat 29 dakika

“Bir bölüm izlemek için açtım, bütün sezonu bitirmişim.” durumunun en çok yaşandığı Netflix dizilerinden biri Love. İsmine bakıp sıradan bir romantik komedi zannettiyseniz yanılıyorsunuz, karşınızda klişelerden uzak; samimiyeti ve karakterlerinin gündelik hayata yakınlıklarıyla sizi hemen içine alacak bir yapım var. Patlamış mısırınızı hazırlayıp keyifli bir hafta sonu geçirmek için ideal!

3. A Series Of Unfortunate Events

2 Sezon / 16 Bölüm

Toplam İzleme Süresi: 12 saat 34 dakika

How I Met Your Mother efsanesi Barney Stinson rolünde yıllarca bayılarak izlediğimiz, Emmy ve Tony ödüllü Neil Patrick Harris’in başrolünde olduğu çılgın ötesi bir orijinal Netflix yapımı. 

13 kitaptan oluşan “Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events” serisinden uyarlanan dizide, Neil Patrick Harris’i, Baudelaire öksüzleri Violet, Klaus ve Sunny'nin mirasına el koymak için elinden geleni ardına koymayan kötü kalpli Kont Olaf rolünde izliyoruz. (Kitabın sinemadaki uyarlamasında başrolde Jim Carrey vardı hatırlarsanız.) 'Eğer mutlu ve güzel bir hikaye istiyorsanız, yanlış yerdesiniz...” diyelim, siz de ilk dizi seansınızda bu yapıma yer verin!

4. Sense8

2 Sezon / 23 Bölüm

Toplam İzleme Süresi: 22 saat 42 dakika

Sense8, muhtemelen çevrenizdeki en az birkaç kişiden duyduğunuz ve tavsiyesini aldığınız bir dizi. Fakat hala vakit bulamadım diyorsanız, yaklaşık 1 günlük çılgın bir maratonla kendinizi içinde kaybedebilirsiniz! Telepati yoluyla birbirlerinin hayatını yaşayabilen 8 karakterin hikayesini izlediğimiz bu fantastik bilim kurgu dizisi, The Matrix’in yaratıcıları Wachowski Kardeşler’in imzasını taşıyor. Geçtiğimiz yıl, yapım maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle yayından kaldırıldığında sosyal medyada yükselen isyan dalgasını hatırlıyorsunuzdur!

İşte bu isyana sessiz kalmayan Netflix, dizinin final bölümünün çekimlerini tamamladı ve 8 Haziran’da yayınlayacağını açıkladı. Bu muhteşem final öncesinde 2 sezonu patlamış mısır eşliğinde tamamlamanızı öneriyoruz :)

5. The End of The F***ing World

1 sezon / 8 Bölüm

Toplam İzleme Süresi: 2 saat 44 dakika 

İngiliz dizilerini sevenler için The End of The F***ing World kaçırılmayacak nimet. Henüz yalnızca bir sezonu yayınlanmış olsa da, ortalama 20 dakikalık bölümleriyle tek seferde bitirdiğinizde, iyi bir bağımsız sinema filmi izlemiş olmanın hissiyatını yaratıyor. 

Kara komedi ile dram arasında bir yerlerde gezinen ve iyi hikaye anlatıcılığının çok başarılı bir örneği olan dizide, 17 yaşındaki James ve Alyssa’nın, bugüne dek alışık olduğumuz klişe “teenager” karakterlerden çok uzakta olduğunu daha ilk dakikada anlıyorsunuz ve her şey değişiyor. Alyssa’yı canlandıran Jessica Barden’ın agresif Yorkshire aksanı ise dizinin atmosferine bambaşka bir boyut ekliyor. Yaklaşık 3 saat içerisinde çok güzel bir kaçış hikayesi izleyecek, muhteşem şarkılar dinleyecek ve ikisini de çok seveceksiniz.

Unutmadan, dizi keyfi patlamış mısırla #BirlikteGüzel...