Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Aslan’dan Sonra Bir Kadın Cinayetine Daha Ağırlaştırılmış Müebbet

Özgecan Aslan’dan Sonra Bir Kadın Cinayetine Daha Ağırlaştırılmış Müebbet

Onedio Medya
16.12.2015 - 15:54

Evlilik programında tanışıp evlendiği Selime Gönbak'ı bıçaklayarak öldüren Rifat Gönbak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığa, 'haksız tahrik' indirimi ise uygulamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Rifat Gönbak ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada söz alan avukat Hatice Temizkan, sanığın haksız tahrik indirimden kesinlikle yararlandırılmaması gerektiğini söyledi.

Sanığın savunmasında, boğuşma esnasında düştüğünü ve nasıl yaralandığını hatırlamadığını belirttiği eşinin 5 ayrı yerinde bıçak yarası olduğunu hatırlatan Temizkan, '10 yaşındaki çocuğu annesiz kalmıştır. Sanık mahkemeye gönderdiği yazılı dilekçesinde 'Bu yaşta böyle bir kadın için sizin karşınıza çıktığım ve ailemin yüzünü yere düşürdüğüm için pişmanım' demiştir'' dedi.

Avukat Temizkan, sanığın eşini öldürdüğü için pişman olduğunu söylemediğini ifade ederek, sanık hakkında takdiri indirim maddesinin uygulanmamasını ve sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Selçuk Cengiz, sanık ile eşi arasında önceden beri kavga ve sürtüşmelerin olduğunu dile getirerek, öldürdüğü eşinden kaynaklanan hakaretler nedeniyle sanık Gönbak hakkında ''eşe karşı kasten öldürme'' suçundan en alt oranda indirim yapılmasını ancak haksız tahrik indiriminin uygulanmamasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Rifat Gönbak'ın ''eşe karşı kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, olayın oluş şekli, Selime Gönbak'taki yara sayısını göz önünde tutarak, sanığın boğuşma esnasında olayın olduğu yönündeki savunmalarının samimi bulunmadığından hakkında haksız tahrik indirimi yapılmasına yer olmadığına oy çokluğuyla hükmetti.

Sanığın ifadelerinin çelişkili olmasını, olaydan sonra ve olayla ilgili eşine yönelik tutum ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, sanığa takdiri indirim uygulanmamasına karar verdi.

Canlı yayında evlenmişlerdi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhalefet şerhi

Mahkeme üyesi Hızır Niyazi Akçiçek ise muhalefet şerhinde, eşinin sanığa hakaret ettiği, bunun üzerine sanığın eşini öldürdüğünü beyan ettiği ve bu beyanların aksini gösterir bir delil elde edilemediğini söyledi.

Akçiçek, sanığın komşuları olan tanıkların olay sırasında bir gürültü duymadıklarını, Selime Gönbak'ın 5. katta oturduğunu ve bodrum katına indiğini ancak iniltiler üzerine kadını bodrumda gördüklerini söylediklerini hatırlattı.

'Bu durum karşısında tanıkların evdeki tartışmaları, maktûlün aşağıya inerkenki iniltileri duymadıkları göz önünde alındığında evdeki tartışma ve sözleri de duymadıkları açıktır. Sanığın kendisine hakaret edildiği şeklindeki savunmasının aksini gösterir deliller elde edilememiştir' diyen Akçiçek, 'şüpheden sanık yararlanır' ilkesi gereği sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiğini savundu.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırladığı iddianamede, şüpheli Rifat Gönbak ile eşi Selime Gönbak'ın televizyondaki bir evlendirme programında tanıştıkları ve evlendikleri, aralarında zaman zaman tartışmaların olduğu, 30 Temmuz 2014'te Avcılar sahilde dolaştıkları, alkol aldıkları ve eve döndükleri belirtilmişti.

Şüpheli ve öldürdüğü eşi arasında eve gittikten sonra tartışmanın devam ettiği, Selime Gönbak'ın mutfaktan bıçak alarak şüpheliye ''Seni öldüreceğim'' demesi üzerine çıkan kavga sonucunda Selime Gönbak'ın 5 bıçak yarası aldığı, evden yaralı olarak çıktığı, hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği ifade edilen iddianamede, şüpheli Rifat Gönbak'ın ''yakın akrabayı öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Son olarak Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili sanıklar Suphi Altındöken, Fatih Gökçe ve Necmettin Altındöken, 'Canavarca his ve eziyetle kasten öldürme ağırlaştırılmış müebbet cezası' almıştı. Mahkeme, cezalarda indirim yapmamıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
41
24
21
1
1
0