Görüş Bildir
Haberler
Özel Sektördeki Mühendislerin Başına Bela 8 Farklı Çalışma Arkadaşı

Özel Sektördeki Mühendislerin Başına Bela 8 Farklı Çalışma Arkadaşı

Pretty Little Liar
08.04.2015 - 14:45 Son Güncelleme: 10.04.2015 - 16:39

Özel Sektördeki Mühendislerin Başına Bela 8 Farklı Çalışma Arkadaşı

Özellikle yeni mezun olanların yada sektör değiştirmeyi düşünenlerin merak konusu olsa da, özel sektörde çalışan çoğu mühendis birazdan göreceğimiz karakterlerin birkaçı ile karşılaşmışlardır. Unvanlarının altında yatan karakterlerini gelin birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Memnuniyetsiz Patron"

1. "Memnuniyetsiz Patron"

Çok başarılı ve çok çalışkan bir mühendis olabilirsiniz, ama patronunuzdan hiçbir zaman tebrik veya teşekkür duyamayacaksınız bu bir gerçek. Mutlaka ortaya çıkan bir aksaklık yada yanlışlık arayacak ve bulacaktır, çünkü siz zaten başarmak zorundasınız ve hata yapmanız kabul edilemez. Başardığınızda o şirketinizin başarısı olacaktır orası kesın, ancak en ufak bir hatanız da yavru kedi gibi ortada kalma ihtimalinizin yüzdelik dilimini öğrenmek bile istemezsiniz. 

Ne demiş bir patron; 'Başarı tüm şirketindir, başarısızlık kişiseldir.'

2. "Ayağınızı Kaydırmaya Çalışan Mühendis"

2. "Ayağınızı Kaydırmaya Çalışan Mühendis"

Farklı departmanda da olsanız, aynı departmanda da değişmeyen bir karakterimiz de sinsi, başarınızı kabul edemeyen yada herhangi bir şekilde çekememezlik duygusu olan diğer mühendistir. Başarı da yanınızda olmayı geçin de başarısızlığınızı anında tüm şirket duyacaktır, öncelikli olarak da patronunuz tabi ki de... Bu mühendis arkadaş emin olun en çok uğraşacağınız ama uğraşırken de en çok eğleneceğiniz insan olacaktır.

3. "Mola Arkadaşınız"

3. "Mola Arkadaşınız"

Malum hiçbir iş yeri full time çalışma saatleri içerisinde olmaz, molalarınızda oturup sohbet edebileceğiniz, birlikte yemek yiyebileceğiniz ve günün kritiğini yapabileceğiniz bir mola arkadaşınız mutlaka olmalı. Yoksa o şirket çekilmez bir hal alacaktır. Tabi siz yine de şirket içerisinde fazla sıkı fıkı olmamaya özen gösterin. Ne de olsa herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyor, sizin arkadaşlığınızı da kaydırmaya çalışabilirler.

4. "Pinokyo Mavi Yaka"

4. "Pinokyo Mavi Yaka"

Bir mühendisin en çok sıkıntı yaşadığı şeylerden biri de mavi yakalılardır. Onların yaptığı yanlışların da sorumlusu siz olursunuz, çalışmamalarının sorumlusu da, kendi aralarındaki sıkıntıların da... Ve kesinlikle girmemeniz gereken bir çalışma ilişkisi aile ve arkadaş ortamı kurmaktır. Tamam belki bu yolla daha verimli olacağınızı düşünüyor olabilirsiniz ama unutmayın onlar her ne kadar patronlarından şikayetçi olsalar da her zaman onu destekleyecektir, Hatta ummadığınız bir  şekilde size köstek bile olacaklardır. 

Ne demişler; 'Parayı veren, düdüğü çalar.'

5. "Dedikoducu Yardımcı"

5. "Dedikoducu Yardımcı"

Özel sektörde kimseye güvenmemeniz gerektiğini de başlıktan anlamışsınızdır. Sizin yada bir başka mühendisin yardımcısı mutlaka gelip size birilerini kötüleyip, şikayet edip, hakkında konuşacaktır. Koltuk merakı yada gözden düşürme arzusu duyan tarafın sergileyeceği bir harekettir. Ne kadar dolu olursanız olun sakın ama sakın şirket içerisindeki kimse hakkında olumlu yada olumsuz yorum yapmayın. Er yada geç  o söylediğiniz laf size dönecektir ve emin olun hiç ummadığınız bir tavırla karşılaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Napolyon Küçük Patron"

6. "Napolyon Küçük Patron"

Büyük bir firmada iseniz yada birkaç kişinin 'patron benim' diye takıldığı bir yerde çalışıyorsanız bu işiniz daha zor demektir. Diğer karakteristik patronumuz da sizi köle gibi gören ama hiçbir zaman size verecek  parası olmayandır. Sorun şuradaki şirketin olmayan parası ile o lüks içinde yaşarken, siz belli bir yerden sonra hak ettiğiniz parayı bile utanarak isteyeceksiniz. Yok artık demeyin, zaten o psikolojiye sokacaklar sizi. Son bir detay daha kendinizi mühendisim diye birşey sanmayın siz bu patron tipine göre beyaz değil, mavi yakalısınız ;)

7. "Patronla İlişkisi Olan Yalaka"

7. "Patronla İlişkisi Olan Yalaka"

Zirvedeki isimlerden biri patronla ilişkisi olan yada olması için türlü yalakalıklar yapan kadın modelidir. Bir de bu çalışmasında başarılı olduysa başka hiçbir şeyde başarılı olmasına gerek yoktur. Zaten el üstündedir, kızılmaz, incitilmez, hataları ise hep başkasının, büyük ihtimalle de sizin üstünüze yıkılır. Ne mi yapacaksınız? Yapabilecek hiçbir şeyiniz yok,  kendinizi ezdirmeyin yeter.

8. "Çıkarcı Müşteriler"

8. "Çıkarcı Müşteriler"

Bir mühendis iseniz mutlaka üretim, arge, kalite veya satış gibi bir departmanda çalışacaksınız, öyle yada böyle birlikte çalıştığınız başka firmalar da olacaktır. Şunu unutmayın kimse için kendinizi paralamanıza yada arkadaş gibiyiz mantığı ile işlerinde öncelik vermenize gerek yok. Neden mi? Olur da bir gün iş yerinizden ayrılırsanız bırakın sizi aramayı, adınızı bile hatırlamayacaklar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın