Görüş Bildir
Haberler
TV
Outlander Hakkında -Muhtemelen- Hiç Bilmediğiniz 12 Şey

Outlander Hakkında -Muhtemelen- Hiç Bilmediğiniz 12 Şey

dizi-mania
22.09.2014 - 21:17 Son Güncelleme: 22.09.2014 - 22:48

Outlander Hakkında -Muhtemelen- Hiç Bilmediğiniz 12 Şey

Önümüzdeki hafta yayınlanacak “Both Sides Now” bölümünden sonra uzun bir sezon arası verecek olan Outlander, tartışmasız bu yıl başlayan en iyi dizilerden biri. Eğer sizde dizi ile ilgili daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız, listemize bir göz atın. Muhtemelen hiç bilmediğiniz 12 bilgiyi sizler için derledik:

Kaynak: http://dizi-mania.com/outlander-hakkinda-muhtemelen-hic-bilmediginiz-12-sey/

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Diana Gabaldon Outlander kitabını yazarken 2.Doctor (Patrick Troughton)’un yoldaşı Jamie McCrimmon (Frazer Hines)’dan esinlenmiş. Aklında zaten tarihi bir roman yazma fikri olan Gabaldon, bir akşam Doctor Who izlediği sırada 18.yy dan bir İskoç olan “Jamie”yi kilt içerisinde görmüş ve bu aklından çıkmamış. Outlander’da “Jamie” ismi de yine bu karakterden gelme.

2.

2.

Dizide Claire’ı canlandıran Caitriona Balfe İrlandalı, Frank’i canlandıran Tobias Menzies İngiliz ve Jamie’yi canlandıran Sam Heughan ise gerçekten İskoç.

3.

3.

Sam Heughan’a ailesi “Sam” ismini The Lord of the Rings serisindeki Samwise ‘Sam’ Gamgee‘den esinlenerek vermişler.

4.

4.

Sam Heughan normalde esmer, dizi için saçlarını kızıla boyatıyor. Caitriona Balfe ise düz saçlı ve Claire’in kıvırcık saçlarına sahip olmak için perma yaptırıyor.

5.

5.

Outlander’ın yazarı Diana Gabaldon ve dizinin yapımcısı Ronald D. Moore 4.bölüm “The Gathering“de konuk oyuncu olarak yer aldılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Ronald D. Moore Claire karakterini oynayacak oyuncuyu seçmenin çok kolay olacağını ama Jamie’yi oynayacak adamı bulmanın çok zor olacağını düşünüyormuş. (Çünkü o “Erkeklerin Kralı”ydı diyor gülerek  )Ancak seçmeler sırasında tam tersi yaşanmış. Sam Heughan (Jamie) ilk seçilen oyuncu olurken Caitriona Balfe (Claire) çekimlerin başlamasına bir kaç gün kala kadroya dahil olmuş.

7.

7.

2.Dünya Savaşı’nda yer almış bir hemşireyi canlandıran Caitriona Balfe‘ın (Claire) büyük annesi gerçek hayatta gerçekten 2.Dünya savaşında yer almış hemşirelerden biriymiş.

8. Outlander Opening (Starz)

9.

9.

Outlander’ın kostüm tasarımlarını ise Ronald D. Moore’un eşi Terry Dresbach yapıyor.

10.

10.

Dizide yer alan Leoch Kalesi’nin (Castle Leoch) gerçek ismi “Doune Castle“. Bu kale Monty Python and the Holy Grail filmini zileyenler için tanıdık gelebilir zira filmin çekimlerinin büyük kısmı bu kalede yapılmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Caitriona Balfe Victoria’s Secret defilelerine de katılmış bir model ve 33 yaşında.

12. Outlander | Speak Outlander Lesson 3: Mo Nighean Donn | STARZ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
112
9
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?