Görüş Bildir
Haberler
Otomobilde Kablosuz Şarj Yaygınlaşıyor

Otomobilde Kablosuz Şarj Yaygınlaşıyor

Ulaş
29.07.2014 - 17:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektronik cihazları kablosuz olarak şarj etme teknolojisi otomobillerde yaygınlaşmaya başlıyor. General Motors'un ardından Cadillac da yeni araçlarında bu teknolojinin bulanacağını açıkladı.

İlk başlarda ev ve iş yeri kullanımı için düşünülen kablosuz şarj teknolojisinin bir sonraki hedefinin otomobiller olacağı tahmin ediliyordu. Bu tahmin boşa çıkmadı.

ABD'li otomobil üreticisi Cadillac'ın 2015 model ATS modellerinde kablosuz şarj özelliği bulunacak. Otomobillerde tercih edilen kablosuz şarj standardı ise Powermat oldu. Rakibi Qi kadar yayın olmayan bu teknolojide birkaç santimetreden uyumlu cihazlar şarj edilebiliyor.

Cadillac'ın ATS modelinde yer alan multimedya sisteminin arkasına konumlandırılan kablosuz şarj istasyonu hareket halinde iken telefon ve benzeri cihazları şarj etme imkanı sunuyor. İlk olarak ATS modelinde yer alacak teknolojinin aylarda Cadillac'ın CTS ve Escalade modellerinde de yer alacağı açıklandı.

Powermat ve Qi var

Powermat sistemi standart olarak telefonlarda bulunan bir özellik değil. Bu sistem ayrıca rakibi Qi kadar yaygın bir teknoloji değil. Birçok telefona sonradan takılabilen ek aksesuarlarla bu özellik kazandırılabiliyor. Powermat teknolojisi daha önce General Motors'un Chevy Volt modelinde de opsiyon olarak kullanılabiliyordu. Powermat teknoloji aynı zamanda ABD'de bazı Starbucks kahve zincirlerinde de kullanılıyor.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/oto...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0