Görüş Bildir
Haberler
Orucu Filme Tutturmak İsteyenlere Ramazana Özel 9 Kategoride Farklı Film Önerileri

etiket Orucu Filme Tutturmak İsteyenlere Ramazana Özel 9 Kategoride Farklı Film Önerileri

theolonius
09.06.2016 - 23:56 Son Güncelleme: 02.04.2022 - 14:44

İftar ve sahur arasındaki kısa zamandan dolayı uyumak istense de uyunamıyor. Tabii herkes de çalışmıyor. 17 saaatlik bir süreç söz konusu. Biz de hem Ramazanınız biraz daha güzel geçsin hem de bu aradaki zamanınızı biraz değerlendirmeniz için 9 farklı kategoride birçok farklı film önerdik.

Filmleri karışık şekilde sıraladık ve çoğunlukla insanların, eleştirmenlerin ve sinemaseverlerin onayını almış filmleri vermeye çalıştık. Şimdiden iyi seyirler😊

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzlemek istediğiniz film kategorisini seçin ve öneriler karşınıza gelsin. 😊

#1 Bana Masal Anlatma | 2015

#1 Bana Masal Anlatma | 2015

IMDb:8,0

Bana Masal Anlatma, Burak Aksak'ın yazıp yönettiği, başrollerinde Fatih Artman, Hande Doğandemir, Cengiz Bozkurt, Sadi Celil Cengiz'in yer aldığı bir komedi filmi.

Suriçi semtinde yaşayan ve hayatını dolmuş şoförlüğü yaparak kazanan iyi kalpli ve çekingen Rıza, mahallesinin gözbebeği olan genç bir delikanlıdır. Fakat doğru bildiği her şeyi Ayperi ile tanışınca yeniden gözden geçirecektir! Zira Ayperi el attığı her şeyi güzelleştiren masal kahramanı tadında bir kızdır. Biri kahraman olmak isterken, diğeri kahramanının peşindedir...

#2 İtirazım Var | 2014

#2 İtirazım Var | 2014

IMDb:8,1

İtirazım Var, Onur Ünlü'nün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 2014 yapımı polisiye komedi türünde sinema filmidir ve 10 filme ulaşmasını istediği Milli Cinayet Koleksiyonu'nun üçüncü ayağıdır.

Selman Bulut, bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse bir camide görev yapan sıradışı bir imamdır. Bir gün camide namaz kıldırdığı sırada caminin içi silah sesleriyle yankılanır. İçeride bulunan kişilerden biri yere yığılır ve hayatını kaybeder. Olay yerine gelen polis ilk delilleri toplar ve araştırma süreci başlar. Selman Bulut bu olay sonrasında harekete geçer ve şüphelendiği kimi kişi ve durumların üzerinden davayı çözmeye karar verir. Her ipucu işleri beklemediği bir noktaya götürür ve olaylar gittikçe daha gizemli bir hal almaya başlar...

#3 Patron Mutlu Son İstiyor | 2014

#3 Patron Mutlu Son İstiyor | 2014

IMDb:6,3

Yapımcı İsfendiyar, senaristlik yapan Sinan'ı romantik komedi filmi senaryosu yazması için Kapadokya'ya gönderir. Burada bir butik otele yerleşen Sinan zor durumdadır. Çünkü ne yazacağı konusunda hiçbir fikri yoktur. Üstelik düşünmek için yeterli zamana sahip değildir. Patronu, işini bir an önce bitirmesi için ona baskı yapmaktadır. Sinan, butik otelin sahibi olan İzzet Bey'in kızı Eylül'le tanışır ve ondan çok etkilenir. Hatta ondan ilham alarak yazacağı senaryoyu onun üzerine kurmaya karar verir. Ancak bir sorun vardır: Eylül, ünlü bir oyuncu olan Faruk'la nişanlıdır. Faruk ile Sinan birbirlerini uzun zamandır tanımaktadırlar ve bu tanışıklık pek hoş anılarla dolu değildir. Çünkü Sinan, zamanında yakın arkadaş olduğu Faruk'un sevgilisini çalmıştır; bu yüzden de Faruk, Sinan'ı düşman ilan etmiştir.

#4 Unutursam Fısılda | 2014

#4 Unutursam Fısılda | 2014

IMDb:7,5

Birbirlerinin tam zıttı olan Hatice ve Hanife iki kardeştir. Hatice, şarkı söyleme tutkusu olan ve hayatının, hayallerinin peşinden gitmeye meyillidir. Ablası Hanife de bir o kadar tutucu, içine kapanık birisidir. Bir gün kasabaya yeni gelen müzisyen Tarık'ın Hatice'yi keşfetmesi, aralarında başlayan büyük aşk ve Türkiye'nin starları olma hevesleri onları İstanbul'a kadar sürükler. Uzun bir sürenin ardından kaçtığı evine dönen Hatice de kendisinin dönmesini bekleyen ve geçmişte yaşananların hesabını soran ablası Hanife' yi karşısında bulur.

#5 Kelebeğin Rüyası | 2013

#5 Kelebeğin Rüyası | 2013

IMDb:7,9

Yılmaz Erdoğan imzalı 2013 yapımı bu filmde, II. Dünya Savaşı döneminde Zonguldak'ta yaşayan genç şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayat hikayesini anlatıyor. Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah, Ahmet Mümtaz Taylan, Belçim Bilgin ve Mert Fırat'ın rol aldığı bu filmde ayrıca o dönemde şairlerin Mehmet Çelikel Lisesinde edebiyat öğretmeni olan Behçet Necatigil'i de Yılmaz Erdoğan canlandırmaktadır. Film 2013'te En İyi Yabancı film dalında Oscar aday adayı oldu.

#6 İki Dil Bir Bavul | 2008

#6 İki Dil Bir Bavul | 2008

IMDb:7,5

Özgür Doğan ve Orhan Eskiköy tarafından yönetilen 2008 yapımı filmde bir Türk öğretmenin, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Demirci köyündeki ilkokula atanmasını ve orada Türkçe bilmeyen Kürt öğrencileriyle geçirdiği bir yılını anlatır.

Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'En İyi Film' ve 'Büyük Jüri Özel Ödülü', Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi İlk Film Ödülü' ve Abu Dabi Uluslararası Ortadoğu Film Festivali'nde 'En İyi Ortadoğu Belgeseli' ödülü dahil olmak üzere birçok festivalde çeşitli dallarda ödül kazandı

#7 Uzun Hikaye | 2012

#7 Uzun Hikaye | 2012

IMDb:7,7

Bulgar Ali küçük yaşta yetim kaldıktan sonra Pehlivan dedesi Süleyman ile Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen bir Balkan göçmenidir. Ali'yi dedesi mert ve eşitliğe inanan bir insan olarak büyütür. Delikanlılık yıllarında aşık olduğu Münire'yi ailesi ona vermeyince kaçıran Ali'nin hayatı bundan sonra sevdiği kadınla birlikte tren istasyonlarını arasında kasaba kasaba gezip, nerede tutunabilirse orada yaşayarak geçer. Bu arada Mustafa adında bir de oğulları olur. Fakat geçimini daktilo bilgisi, katiplik, muhasebe kaydı tutma gibi işlerle kazanan Sosyalist lakaplı Ali haksızlığa katlanamayan kişiliği nedeniyle, en basit eşitlik istediği kasabadan dahi bencil ve çıkarcı insanların kumpası nedeniyle kovulur.

#8 Başka Dilde Aşk | 2009

#8 Başka Dilde Aşk | 2009

IMDb:7,4

Onur’un tüm yaşamı, beraber spor yaptığı arkadaşlarından birinin doğum günü partisinde beklenmedik bir dönüşüme uğrayacaktır. Beraberce kürek takımında yer aldığı arkadaşı Vedat’ın doğum günü partisinde Zeynep’le tanışır ve hayatı değişir. Kalabalık ve gürültülü bir barda hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda Zeynep, Onur’un işitme engelli olduğunu fark eder. Ama bu alışılmadık durum Zeynep’i Onur’dan soğutmaz.

#9 Dedemin İnsanları | 2009

#9 Dedemin İnsanları | 2009

IMDb:8,0

Ozan, Ege'nin sevimli ve küçük bir sahil kentinde geniş ailesiyle yaşayan 10 yaşında bir çocuktur. Ailesinin kökenleri şimdi Yunanistan'a bağlı olan Girit adasına dayanmaktadır ve dedesi Mehmet Bey zamanında mübadele ile Türkiye'ye göçmek durumunda kalan Giritli bir göçmendir. Bu yüzden mahallede Ozan'a arkadaşları 'gavur' diye seslenmektedir. Dışlanmaktan korkan Ozan ise gavurluğu reddederek 'Biz Türküz!' diye ailesine ve dedesine kafa tutar.

Yaşadıkları kasabanın saygın eşrafından olan Mehmet Bey ise çevresindeki herkese el uzatan, yardımsever biriyken torununun bu hırçın haline üzülmektedir. Kendisi henüz 7 yaşında küçük bir çocukken Giritten İzmir'e göç etmek zorunda kalan Mehmet Bey, şimdi torununa atalarının geçmişini, doğduğu toprakları ve içinde sakladığı özlemi Ege'nin mavi sularına bıraktığı şişelerle anlatacaktır... 

#10 Sen Aydınlatırsın Geceyi | 2013

#10 Sen Aydınlatırsın Geceyi | 2013

IMDb:8,1

Karakterlerin tamamının süper güçlerinin olduğu bir çeşit aşk hikâyesi anlatılmaktadır. Esas karakter Cemal, Akhisar'da babası ile aynı evde yaşayan ve aynı berber dükkanında çalışan genç bir adamdır. Herkesin birbirini tanıdığı bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların bazı olağanüstü güçleri vardır. Kimi zamanı durdurur, kimi duvarların ardını görür, kimi ölümsüzdür. Ama bunların hiçbiri süper kahraman değildir, bilakis hayatın olağan akışına uyum sağlamış, sıradan insanlardır. Herkesin her şeyi bilmesine rağmen normal hayatlarına devam etmesi filme eşsiz bir nitelik katmaktadır...

Duvarların içinden geçebilen bir yan hakem; nesneleri oynatabilen bir kadın; zamanı durduran bir kız; bir dev; bir görünmez öğretmen ve benzeri karakterlerin bulunduğu filmin başrollerini Ali Atay, Demet Evgar ve Ahmet Mümtaz Taylan paylaşıyor.

#11 Cinayet Süsü | 2019

#11 Cinayet Süsü | 2019

IMDb: 6,7

Bir seri katil, suç mahallinde, farklı boyalar, ışıklar ve şiirler ile yaptığı sanatsal süslemelerin yardımıyla öldürdüğü cesetleri sergilemektedir. Cinayet masası dedektiflerinden oluşan ekip, bu katilin peşine düşer.

#12 Hokkabaz | 2006

#12 Hokkabaz | 2006

IMDb: 7,5

Geçimini sihirbazlık yaparak sağlayan ancak işinde çok başarılı olmayan İskender, kariyerini kurtarmak için bir turne düzenlemeye karar verir. Fakat huysuz ve bunak babasını da yanında götürmek zorundadır. Bir gelin sahneden kaybolduğunda turne beklenmedik bir şekilde kesintiye uğrar.

#1 Zamanda Aşk / About Time | 2013

#1 Zamanda Aşk / About Time | 2013

IMDb: 7.8

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

#2 Aynı Yıldızın Altında / The Fault in Our Stars | 2014

#2 Aynı Yıldızın Altında / The Fault in Our Stars | 2014

IMDb:7,8

16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...

#3 Aşk / Her | 2013

#3 Aşk / Her | 2013

IMDb:8,0

Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

#4 Her Şeyin Teorisi / The Theory of Everything | 2014

#4  Her Şeyin Teorisi / The Theory of Everything | 2014

IMDb:7,7

Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatın ele alıyor. Odak noktası olarak Hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında evli kaldığı ilk eşi Jane Wilde ile olan ilişkini konu alan filmde, öğrencilik yıllarında başlayan ilişkilerine, birlikte bilimadına yaptıklarına ve hastalık teşhisiyle yaşadıkları sarsıntılara tanık olacağız.

#5 Umut Işığım / Silver Linings Playbook | 2012

#5 Umut Işığım / Silver Linings Playbook | 2012

IMDb:7,8

Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır. Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır... 

#6 Not Defteri / The Notebook | 2004

#6 Not Defteri / The Notebook | 2004

MDb:7,9

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40’lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna’daki sahil kasabası Seabrook’a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah’la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar. Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı’nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

#7 Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower | 2012

#7 Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower  | 2012

IMDb:8,0

Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır. 

#8 Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind | 2004

#8 Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind  | 2004

IMDb:8,3

İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. 

#9 Aşk Zamanı / In the Mood for Love | 2000

#9 Aşk Zamanı / In the Mood for Love | 2000

IMDb:8,1

Yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Chau ve eşi, Şangaylıların yaşadığı bir apartmana taşınırlar. Chau, taşınma gününde burada yeni kapı komşusu Li-Chun ile tanışır. Her ikisinin de eşlerinin yardımı olmaksızın eşya taşıyor olmaları ilginç bir tesadüftür. Li-Chun ve Chau, eşlerinin işte oldukları zamanı birlikte geçirmeye ve gitgide daha iyi arkadaş olmaya başlarlar. Neden sonra anlarlar ki, aslında ikisinin eşleri arasında bir ilişki vardır ve aldatılmaktadırlar. Durumu keşfetmek, onları aşk hayatlarını yeniden gözden geçirmeye ve birbirlerinden destek almaya itecektir

#10 Amour / Aşk | 2012

#10 Amour / Aşk | 2012

IMDb:7,9

80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva Avrupa'da onlarda uzakta ailesiyle yaşamaktadır.

Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'nin kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'nin durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir.

#1 Yıldızlararası / Interstellar | 2014

#1 Yıldızlararası / Interstellar | 2014

IMDb:8,6

Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir...

#2 Başlangıç / Inception | 2010

#2 Başlangıç / Inception | 2010

IMDb:8,8

Dom Cobb, çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız başlangıcı tamamlayabilirse... Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları, onları, her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb’un görebildiği bir düşmandır. 

#3 Yerçekimi / Gravity | 2013

#3 Yerçekimi / Gravity | 2013

IMDb:7,8

Ryan, alanında iyi, çalışkan ve zeki bir tıp mühendisidir. Matt ise son göreviyle birlikte emekli olacak karizmatik ve işinde usta bir astronottur. Ryan bu astronot ile bir mekikte uzay boşluğundadır. Yapılması gereken bazı işler halledilirken hiç beklenmedik bir felaket baş gösterir. Uzaydan gelen bazı cisimler mekiğe çarpar ve kullanılamaz hale getirir. Mekik paramparça olmuş bir halde uzayda süzülüyordur. Artık yeryüzüyle iletişim kuracak hiç bir alet çalışmıyordur. Uzayın soğuk ve sessiz mekanında asılı halde kalmışlardır. Artık korkmaya ve titremeye başlamışlardır. Çünkü nefes aldıkları oksijen tüplerinin kullanma ömrü bitmek üzeredir. Tanklar boşalıyordur. Bu garip durumda bu çift nasıl bir yol izleyerek dünyaya ulaşacaklardır?

#4 Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect | 2004

#4 Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect | 2004

IMDb:7,7

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan Evan (Ashton Kutcher) zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine! Bu anımsayışlar çocukluk aşkı Kayleigh'nin (Amy Smart) yıkılmış hayatından sorumluluk duymasına neden olur.

#4 Marslı / The Martian | 2015

#4 Marslı / The Martian | 2015

IMDb:8,1

Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim insanları durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararın eşiğine gelecektir...

#5 Son Umut / Children of Men | 2006

#5 Son Umut / Children of Men | 2006

IMDb:7,9

Takvimlerin 2027 yılını gösterdiği dünya üzerinde, nedeni çok anlaşılamayan olaylar yaşanmaktadır. Son dünyaya gelen bebeğin üzerinden 19 yıl geçmiştir ve insanlık artık üreyememek gibi bir çıkmazla karşı karşıyadır. Ülkelerin politik düzenlerini de etkileyen bir şekilde değişimler yaşanmasına neden olan bu durum, kendini olayların akışına bırakarak çöküşe giden insanların yanında, bu durumun nedenlerini bulmaya çalışan mücadeleci insanları da yaratır.

#6 Dünyalı / The Man from Earth | 2007

#6 Dünyalı / The Man from Earth | 2007

IMDb:8,0

Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman aniden işini bırakıp başka bir yere taşınma kararı aldıktan sonra iş arkadaşları bunun ardında yatan sebebi öğrenmek için evinde toplanırlar. Bu erken emeklilik için ortaya koyduğu sebep herkesi şok eder: Taşınması gereklidir çünkü John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür. O bir mağara adamıdır ve yaklaşık 14.000 yıldır hayattadır...

#7 Prometheus | 2012

#7 Prometheus | 2012

IMDb:7,0

Bir grup kaşif, Dünya üzerindeki insanoğlunun kökenine dair bir ipucu keşfediyor. Bu ipucu gruptakileri evrenin en karanlık köşelerine heyecanlı bir yolculuk yapmaya zorluyor. Ancak yolculuğun sonunda insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekiyor.

#8 Melankoli / Melancholia | 2011

#8 Melankoli / Melancholia | 2011

IMDb:7,1

“Melancholia, dünyanın sonunda başlıyor.” diye nitelendiriyor filmi Lars Von Trier.“Filmin konusunun ne olduğunu söyleyebilirim ama nasıl ve niye yaptığımı söyleyemem. Böylece oturup filme kadar komplo teorileri kuracaksınız. Bir planım var ve bu planı asla anlamayacaksınız” diye de ekliyor üstüne. Konusu hakkında ise şunları söylüyor : “Bir düğün ve melankoli var. İki kız kardeş (Kirsten Dunst ve Charlotte Gainsbourg) hakkında psikolojik bir felaket filmi. Melankolik kardeş, kaya gibi sakin, karanlık dünyasına baktığınızda kaderi bekler gibi davranıyor. Diğer kız kardeş ise giderek panik yapıyor.”

#9 Yasak Bölge 9 / District 9 | 2009

#9 Yasak Bölge 9 / District 9 | 2009

IMDb:8,0

1982 yılında hayatta kalan son uzaylılar, hayatta kalabilmek için dünyayı seçerler. Güney Afrika'nın bir gölgesine yerleşen uzaylılar çok geçmeden bir araştırma ekibi tarafından keşfedilirler. MNU isimli özel bir şirketin gözetimi altında tutulan uzaylılar, District 9 isimli bir bölgeye yerleştirilirler. Bu şirketin yetkilileri uzaylıların teknolojisinin sırlarını öğrenip uygulamayı, böylece de muazzam paralar kazanma peşindedir. Bunun için gerekli olan şey ise uzaylı DNA'sıdır. MNU çalışanı Wikus van der Merwe esrarengiz bir virüs tarafından saldırıya uğrar ve uzaylılara benzemeye başlar. Şirket şimdi kendi çalışanının peşine düşecek, Merwe ise tek sığınabileceği yer olan District 9'a doğru yola çıkacaktır.

#10 Lucy | 2014

#10 Lucy | 2014

IMDb:6,4

Tayvan'ın başkenti Taipei'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret, uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Eğlenmeyi seven, sıradan bir genç kadın olan Lucy, birkaç gece beraber takıldığı Richard yüzünden kendisini bir anda en azılı uyuşturucu şebekelerinin birinin içine düşmüş bulur. Vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen yeni bir tür sentetik uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın beyinin tüm algı kapılarını sonuna kadar açacaktır... 

#1 Whiplash | 2014

#1 Whiplash | 2014

IMDb: 8.5

Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Üniversite tercihinde de ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı'na girer. Henüz 19 yaşındadır ama dersler harici var gücüyle antrenman yapar. Bir gün, okulun en sert hocalarından biri olan caz duayeni Terence Fletcher'ın dikkatini çeker. Fletcher, Andrew'ü okulun en parlak öğrencilerinin seçildiği ve sürekli yeni yarışmalara hazırlanan 'studio band'e seçer. Başarısı kadar acımasızlığıyla da ün yapmış olan Fletcher, Andrew'un kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan asla başarmış saymayacaktır. Genç bateristin önünde sadece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınav da vardır...

#2 Mandalinalar / Tangerines | 2013

#2 Mandalinalar / Tangerines | 2013

IMDb: 8.4

Kafkasya'da artık savaş kapıdan içeri girmiştir. Çatışmanın kendileri üzerinde oluşturacak tahribatın farkında olan halk; canlarını güvenlik altında alabilmek için Estonya'ya göç etmeye başlamıştır. Yaşadıkları yeri tek edemeyen iki yaşlı insan; savaşın tam kalbinin attığı yerde kalmış ve yavaş yavaş da maddi sıkıntılar yaşamaya başlamışlardır. Bu iki yaşlı adamın, göç edememe sebebi de bu maddi sıkıntılardır. Biri marangozluk yaparak, diğeri de bahçesindeki mandalinaları toplayarak bu parayı temin edip göç etmeyi planlamaktadır. Fakat ne yazık ki her ikisi de bulundukları toprakları terk etmek için geç kalmıştır ve iki yaşlı adam tam savaşın ortasında kalır.

#3 Gizli Dünya / Room | 2015

#3 Gizli Dünya / Room | 2015

IMDb: 8.3

Jack ve annesi dört duvarla çevrili kutu gibi bir odada yaşamaktadırlar. Mutfak, banyo, uyku ve televizyonun aynı metrekarede hayat bulduğu bu karanlık ve kasvetli oda, Jack'in tanıdığı tek dünyadır. Televizyon ise onun en iyi arkadaşıdır. Peki ne zamana kadar?

#4 12 Yıllık Esaret / 12 Years a Slave | 2013

#4 12 Yıllık Esaret / 12 Years a Slave | 2013

IMDb: 8.1

1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon, özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır. Fakat bir gün bir müzik işi için 2 adam ile tanışır ve çalışmak için Washington'a gider. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Güney'de bir çiftlikte köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür. Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan bir grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. Sevdiklerini ve hayatını geri almak için ne yapması gerektiğini kesinlikle bulmuştur...

#5 Uçurtma Avcısı / The Kite Runner | 2007

#5 Uçurtma Avcısı / The Kite Runner | 2007

IMDb:7,6

Kaliforniya’da yaşayan Amir, ülkeye Taliban rejiminin gelmesinden sonra Amerika’ya göç eden Kabil’li zengin bir tüccar ailenin oğludur. Kabil’de geçen çocukluk yılları sırasında evin hizmetçisinin oğlu Hassan ile çok sağlam dostluk bağları yaşamıştır. Ancak bir uçurtma yarışı sırasında Hassan’ın başına gelen olayda ona yardım edebileceği halde sırtını dönerek en sevdiği arkadaşına ihanet etmiştir. Aradan geçen uzun yıllar boyunca bu ihaneti hiç aklından çıkmaz.

#6 Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness | 2006

#6 Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness |  2006

IMDb: 8,0

Chris Gardner (Will Smith) iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu Christopher'ın (Jaden Christopher Syre Smith) annesi (Thandie Newton) maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder. Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer.

#7 Çocukluk / Boyhood | 2014

#7 Çocukluk / Boyhood | 2014

IMDb: 8.0

En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

#8 Drishyam | 2015

#8 Drishyam | 2015

IMDb:8,7

Kanunun kötü kurallarından ve adaletsizliğinden ailesini korumaya çalışırken beklenmedik bir suça karışan bir aile reisinin hikayesi anlatılmaktadır. Bakalım Ailesini ve kendisini bu karanlık dünyadan kurtabilecek midir ?

#9 İçimdeki Yangın / Incendies | 2010

#9 İçimdeki Yangın / Incendies | 2010

IMDb:8,2

İkiz kardeşler Jeanne ve Simon henüz yaşamını yitiren annelerinin vasiyetini okumak üzere notere gelirler. Vasiyette annelerinden hiç beklemedikleri bir istekle karşılaşırlar. Anne Nawal Marwan çocuklarından hakkında hiçbir şey söylemediği babalarını bulmalarını istemektedir. Böylece çocuklar Lübnan'a doğru bir yolculuğa başlarlar. 

#10 Yerdeki Yıldızlar / Taare Zameen Par | 2010

#10 Yerdeki Yıldızlar / Taare Zameen Par | 2010

IMDb:8,5

Ailesi ve öğretmenleri tarafından tembel ve hayalperest olduğu gerekçesiyle sürekli eleştirilen Ishaan'ın hayatı bir resim öğretmeni ile tamamen değişecektir. O zamana kadar fark edilemeyen bir cevher Ram Shankar adlı öğretmenin çabalarıyla gün yüzüne çıkacak ve bu herkesi mutlu edecektir. 

#1 Deadpool | 2016

#1 Deadpool | 2016

IMDb:8,3

Eski bir özel kuvvetler görevlisi olan Wade Wilson ordudan ayrıldıktan sonra kendi çöplüğünde, kendi kurallarına göre takılan, kötünün iyisi bir adamdır. Hayatına yeni giren Vanessa ile harika bir uyumu varken bir şeylerin tam da yolunda gittiğİni düşünürken, kanser olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalır. Sevdiği kadını bu acılı süreci izlemekten kurtarmak için onu terk eden Wade, kendisine tedavi umudu sunan bir bilimsel projeye katılır. Fakat bu proje sadece bir 'yan etki' olarak kansere tedavi olacaktır. Asıl amaç birtakım DNA'ları tetiklemektir. Akla gelmeyecek acılara göğüs geren Wade, her şey sona erdiğinde üstün yeteneklere sahip olur. Fakat tüm bu özellikleriyle tek bir amacı vardır: Ajax 'Francis'ten intikam almak!

#2 Zafere Hücum / Rush | 2013

#2 Zafere Hücum / Rush | 2013

IMDb:8,1

1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında İtalyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur...

#3 Yarının Sınırında / Edge of Tomorrow | 2014

#3 Yarının Sınırında / Edge of Tomorrow | 2014

IMDb:7,9

Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz. Artık dünyadaki tüm ordular bu uzaylı sürüsüne karşı güçlerini birleştirmek durumundadır ve bu güç birliği dışında ikinci bir şansları yoktur. Subay Bill Cage daha önce bu savaşlardan hiçbirine katılmamış tecrübesiz bir askerdir ve atıldığı yeni görevi onun için bir nevi intihar anlamına gelmektedir. Beklenen olur; Cage dakikalar içerisinde öldürülür... Fakat bu bir sonu değil, yeni bir başlangıcı doğurur. Cage, sıradışı bir şekilde cehennem gibi bir günde uyanır, kendini kırılması zor bir döngünün içerisinde bulur. Buna göre her seferinde ölüp sonrasında yeniden dirilip aynı savaşı bir kez daha tekrarlamak zorundadır. Her geri dönüşünde daha güçlü, daha zeki ve Mimics'lerle daha kolay başa çıkabilir hale gelse de kendine verilen iş dünyanın en zorlu görevidir.

#4 Kingsman: Gizli Servis / Kingsman: The Secret Service | 2014

#4 Kingsman: Gizli Servis / Kingsman: The Secret Service | 2014

IMDb:7,8

Gary “Eggsy” Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitirir. Bu gizli görev neticesinde ailesine bir madalya takdim edilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy annesinin evinde yaşamaktadır. Bir gün trafikte kargaşaya neden olur ve tutuklanınca karakoldan kurtulmak için madalyayı kullanır. Onu bu olaydan kurtaranajan Harry Hart ise hayatını Eggsy’nin babasına borçludur. Şimdi Harry, bu sıradan gibi görünen gence, gizli bir bağımsız istihbarat servisi ajanı olmanın yollarını öğretecektir. Eggsy’yi bu yeni hayatında ciddi bir sınav beklemektedir…

#5 Sicario | 2015

#5 Sicario | 2015

IMDb:7,7

Sicario, ABD ve Meksika arasında bulunan kanunsuz sınır kenti Suarez'de idealist bir FBI ajanı olan Kate ve özel operasyon kuvveti görevlilerinin uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için görevlendirilmelerini konu alıyor. Sicario, oyunu kurallarına göre oynamayan suçlulara ulaşmak için sınırları zorlayan soluk soluğa bir operasyonun hikayesi.

#6 Fury | 2014

#6 Fury | 2014

IMDb:7,6

Fury, 1945 yılının Nisan ayında, İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde geçiyor ve Komutan Wardaddy, topçu Boyd Swan, yükleyici Grady Travis, şoför Trini Garcia ve yardımcı şoför Norman'dan oluşan müfrezenin, 300 düşman askeriyle karşılaştığı ve tüm imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldığı 24 saati konu alıyor. Beş askerden oluşan küçük ekip, zırhlı tanklarıyla, Almanya'da savaşın ortasında kalır ve bu ekip bölgede kalan son Amerikan ordusu askerlerinden oluşur. Birlik az sayıda askerden oluşmasının yanı sıra cephane anlamında da bir hayli zor durumdadır. Grubu komuta eden Çavuş Wardaddy'nin Avrupa'nın tamamını yıkıma uğratan bu savaştaki son görevi, askerlerini Nazi birliklerinin kuşatması altında olan bu bölgeden sağ salim çıkarabilmektir.

#7 Son Ültimatom / The Bourne Ultimatum | 2007

#7 Son Ültimatom / The Bourne Ultimatum | 2007

IMDb: 8.1

Oscar ödüllü Matt Damon, kalifiye bir suikastçi olan Jason Bourne'u canlandırıyor. Genç ve son derece profesyonel yeni yetişmiş katiller, hafızasını ve hayatta sevdiği tek insanı kaybeden Bourne'u kurşunlarıyla yıldırmaya çalışıyor, her hareketini izliyor ve her ne pahasına olursa olsun, gerçek kimliğini öğrenmesini engellemeye çalışıyorlar.

#8 Ip Man / Yip Man | 2008

#8  Ip Man / Yip Man | 2008

IMDb: 8.1

Bruce Lee'nin Sifu'su (ustası) Ip Man'in (Yip Man) biyografisi Ip Man - The Movie Kung Fu kökenli savunma tekniği WingChun'un 200 yıllık tarihine ışık tutuyor. Yim Wing Chun tarafından ortaya çıkarılan savunma teknikleri bütünü Wing Chun savunma sporlarının aksine gösteri amaçlı yapılan, müsabakaları düzenlenen bir spor değil. Rakibe hiç darbe şansı vermeden rakibi bertaraf etme amaçlı Wing Chun'un bu filmde seyirciye eşsiz bir seyir zevki yaşatıyor.

#9 96 Saat / Taken | 2008

#9 96 Saat / Taken | 2008

IMDb: 7.9

Canından çok sevdiği kızı Kim'in kaçırılışını, cep telefonu bağlantısında çaresiz ve hiçbir şey yapamadan, dinleyen bir babanın durumundan daha kötü ne olabilir? Kabus gibi bu durum, eski bir gizli ajan olan Bryan'ın başına gelir. Genç kadınları satmakta uzmanlaşmış bir çetenin elinden biricik kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman dilimi vardır.

#10 İtalyan İşi / The Italian Job | 2003

#10 İtalyan İşi / The Italian Job | 2003

IMDb: 7.0

Azılı bir suçlu olan Charlie Croker'ın önderliğinde bir suçlu çetesi, detaylı bir hazırlık sürecinden sonra, Los Angeles'ın tarihindeki en kötü trafik sıkışıklığına sebep olurlar. Böylece, yapacakları mücevher hırsızlığı için zaman kazanacaklardır. Planları, soygunu gerçekleştirdikten sonra, yaya kaldırımlarında sürebilecek kadar küçük olan Mini Cooper'larını kullanarak, trafik açılmadan önce kaçabilmektir.

#1 Ters Yüz / Inside Out | 2015

#1 Ters Yüz / Inside Out | 2015

IMDb:8,3

Küçük Riley için hayat, babasının San Francisco’da yeni bir işe başlamasıyla baştan aşağıya değişir. Orta-Batı’daki yaşamını geride bırakan Riley'ı şimdi yeni bir ev, okul ve arkadaşlar beklemektedir. Peki içindeki duyguları o ne söyler? Neşe, Korku, Öfke, Nefret ve Üzüntü... Riley'in zihninin içinde yaşayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duyguları bu yeni hayata alışırken ufak bir kaosa neden olacaktır. Neşe, Riley’nin en önemli duygusudur ve onu hep pozitif tutmaya çalışır ama diğer duygular bu yeni hayatına uyum sağlama konusunda biraz şaşkındır...

#2 6 Süper Kahraman / Big Hero 6 | 2014

#2 6 Süper Kahraman / Big Hero 6 | 2014

IMDb:7,9

Oldukça zeki bir robot tasarımcısı olan Hiro Hamada kendisini bir anda bir suç örgütünün içinde bulacaktır. Kötü adamların amacı yüksek teknolojili “San Fransokyo” kentini yerle bir etmektir. En yakın arkadaşı Baymax'ıın yardımıyla Hiro, şehri kurtarmak için oluşturulan gönüllüler ordusuna katılır. Onları Hiro'nun diğer arkadaşları da yalnız bırakmayacaktır:  Hiro gibi macera bağımlısı olan Gogo Tamaga, oldukça düzenli, sistemli ve sevimli Wasabi No-Ginger, kimya konusunda uzmanlaşmış Honey Lemon ve fanatik Fred.

#3 Wall-E / VOL-İ | 2008

#3 Wall-E / VOL-İ | 2008

IMDb:8,4

Harap edilmiş, kirli ve kuru bir dünyada hikâye başlar. Yüz yıllar önce bütün insanlar, çevrenin kesintisiz kötü kullanımı yüzünden yaşanamaz hale gelen dünyayı BnL isimli bir mega şirketin inşa ettiği uzay gemileri ile terk etmiştir. Vol-İ dünyayı temizlemek için üretilmiş bir robottur. İnsanlar bir gün dünyayı terk etmek zorunda kalırlar ancak giderken tüm robotları kapatmışlardır, Vol-İ dışında. Gezegende bir başına kalan Vol-İ yüzyıllar boyunca gezinir durur. Ancak bir gün gezegene Eve adında bir arama robotu gönderilir. Vol-İ Eve'e âşık olur; 700 yıl öncesinden kalma plazma televizyonunda 1969 yapımı Cici Kız (Hello, Dolly!) filmini izlerken yaşadığı hislerinin aynısını duyar. Vol-İ ile Eve galaksiler arası bir macera yaşarlar.

#4 Yukarı bak/ Up | 2009

#4 Yukarı bak/ Up | 2009

IMDb:8,3

İlk çocuklukta bir rastlantı eseri yolları kesişen iki çocuk, yıllarca sürecek tatlı ve dokunaklı bir hikayenin başkahramanlarıdır. Maceracı doğan ve hayattaki her şeye dair çocuksu saf meraklar barındıran Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir. Carl ise sessizliği ve dinginliğiyle örttüğü maceraperestliği ve kocaman kalbiyle Ellie’nin tek isteğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır... Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiğinden kalan tek şeyi, bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur.

#11 Big Fish / Büyük Balık | 2003

#11 Big Fish / Büyük Balık | 2003

IMDb: 8,0

Aşkı somut bir şekilde önümüze koyan filmde, ölüm döşeğindeki bir baba, hayal kırıklığına uğrattığı oğluna hayatını anlatır. Ancak anlattığı olaylar kulağa gerçek gibi gelmemektedir.

#5 Küçük Prens / The Little Prince | 2015

#5 Küçük Prens / The Little Prince  | 2015

IMDb:7,8

Antoine de Saint-Exupéry'in klasikleşmiş eseri 'Küçük Prens'ten sinemaya uyarlanan animasyon türündeki yapıtta, bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır. Kung Fu Panda'nın yönetmeni Mark Osborne'un yönetmenliğini yaptığı filmin orijinal seslendirme kadrosunda Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Jeff Bridges ve Paul Giamatti gibi ünlü isimler bulunuyor.

#6 Ratatuy / Ratatouille | 2007

#6 Ratatuy / Ratatouille | 2007

IMDb:8,0

Şişman fare Remy, yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle tek bir hayale sahiptir: Aşçı olabilmek! Bu idealini gerçekleştirmek için Paris'in yolunu tutan sevimli fare kaza eseri kendisini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restoranın yeni çöpçüsüyle ilginç bir anlaşma yapan Remy, tüm hünerlerini sergileyebileceği büyülü mutfağa ulaşmaştır. Ancak bu tek hayalini gerçekleştirmek, farelerden iğrenen bir insanlığın var olduğu bir dünyada pek kolay olmayacaktır.

#7 Cesur / Brave | 2012

#7 Cesur / Brave | 2012

IMDb:7,2

Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve Merida’nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merinda ardı sıra gelen tehlikeli güçlerin farkına varır ve daha fazla gecikmeden korkunç laneti ortadan kaldırmaya çalışırken bir ayndan da gerçek cesaret ile yüzleşir.

#8 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin / How to Train Your Dragon | 2010

#8 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin / How to Train Your Dragon | 2010

IMDb:8,2

Soğuk rüzgarların memleketinde, Vikingler'in köyündeyiz. Efsanelere konu olan; kaba-saba ruha ve bedene sahip insanların pek de renkli olmayan hayatındayız. Üstüne üstlük Vikingler bir de haşerelerle uğraşmak zorundalar ve bunların boyutu da, kelimenin tam anlamıyla devasa.Yaşadıkları köyü basan haşereleri 'ejderhalar'. Kimisi iki başlı, kimisini hızından görmek bile mümkün değil. Onları tanıyacaksın, bileceksin ve zayıf yönlerine saldırıp öldüreceksin. Onları yok edeceksin ki köydeki yaşam en azından huzurlu olsun. Bu insanlar Viking; avlamayı iyi bilirler, fakat biri dışında. Köyün en önde geleninin oğlu Hıçkıdık. Ama onun da bir yolu vardır ejderhaların saldırısını durdurmak için, ki aslında mutlak huzuru ve mutluluğu sağlayacak tek yol onunkisidir

#9 Persepolis | 2007

#9 Persepolis | 2007

IMDb:8,0

_**

**Yıl 1970 İran. Marjane Statrapi, gencecik gözlerle izlemektedir İran rejiminde olan bitenleri. Bugüne kadar yazılıp çizilen onca şeyin ardından bir kez de küçük bir kızın penceresinden bakmanın farklı tadı yansıyor perdeye. Marjane’in ailesi Şah iktidarının düşüşü karşısında çok mutludurlar. Ekonomik ve toplumsal yaşam standartları açısından artık yeni umutlar filizlenmiştir. Onca zor zamanlardan sonra artık demokratik bir yönetim anlayışına kavuşacaklarını düşünen İranlılar hayalkırıklığı yaşayacaklardır. Şimdi de mollaların zamanıdır. Bu karanlık dönemleri Marjane’in penceresinden anlatan Persepolis çizgi roman başyapıtı olarak nitelendiriliyor._

#10 Minyonlar / Minions | 2015

#10 Minyonlar / Minions | 2015

IMDb:6,4

Tarih öncesi çağlardan beri kendilerine kötü bir efendi arayışında olan Minyonlar, Dracula'dan, Firavun'a, Napolyon'dan, Dinozorlara kadar birçok kişiye hizmet etmeye çalışsalar da, hepsi birgün yok olmuştur. Hizmet edecek bir efendi bulamayınca Antartika'da kendi hallerinde yaşamaya başlayan minyonların kaderi 1960'lı yıllarda değişir. Çünkü 3 kişilik maceracı bir minyon ekibi, Amerika'ya doğru yola çıkar.

#1 Ayı Teddy / Ted | 2012

#1 Ayı Teddy / Ted  | 2012

IMDb:7,0

8 yaşındaki John bir Noel gecesi sevgili oyuncak ayısının canlanmasını, kendisiyle konuşmasını diler ve ertesi sabah en iyi arkadaşı olan oyuncak ayı Ted, konuşan canlı bir ayıcığa dönüşür! John artık yalnız değildir aksine çok mutludur ama atladığı ufak bir detay vardır: Herkes büyür! Artık 30'lu yaşlarının ortasında olan John ayı Ted ile bir ömür geçirmiş, aynı evi paylaşmıştır. Dahası Ted de insan hayatına uyum sağlamış, John'dan daha çapkın, daha edepsiz ama bir o kadar da şirin bir yaratık olmuştur. Tek bir sorun vardır, Ted John'u hiç kimseyle paylaşmak istemez; bir seneden fazladır sevgilisi olan Lori'yle bile. John ise kendi hayatına devam edebilmek için ted'den ayrılmak zorunda olduğunu hisseder...

#2 Asabiyim Ben / Relatos Salvajes (2014)

#2 Asabiyim Ben / Relatos Salvajes (2014)

IMDb:8,1

Öfkenin iliklere işlediği, dengenin her daim hassas olduğu bir toplumda, aşkların, nefretin ve intikam duygusunun hüküm sürdüğü birbirinden bağımsız bireylerin öykülerini taşıyor perdeye Asabiyim Ben...

Satın alınan şereflerin gölgesinde, insanlar kanunlar karşısında çaresiz ve öfkeli olduğu bir dünyaya ait altı farklı hayat hikayesi dikiyor karşımıza. Yolsuzluğun ve yozlaşmışlığın hüküm sürdüğü bir ülkede, kana bulanan muhteşem düğünler, ölüme yürüyen danslar, telleri iyiden iyiye gevşeyen sinirler ve bu yoldan çıkmışlığı tasvir eden 'eğlenceli' öyküler!

#3 Stajyer / The Intern | 2015

#3 Stajyer / The Intern | 2015

IMDb:7,2

Robert De Niro ve Anna Hathaway'ın başrolünde oynadığı filmde eşine kaybeden bir adamın kendine gelme çabasını ve emekli olduğunda işin bittiği andır hayatın artık sıradanlaşır kelimenin anlamını boşa çıkarmak için artık çok fazla boş zamanı olacak ve bu anları çok daha iyi değerlendirecektir.

#4 Hayatımın Şarkısı / La famille Bélier | 2014

#4 Hayatımın Şarkısı / La famille Bélier | 2014

IMDb:7,4

Mandıracılık yaparak geçimini sağlayan Bélier ailesinin, 16 yaşındaki Paula hariç, tüm fertleri işitme engellidir. Paula ailenin tüm gündelik işleriyle, en başta çiflikteki işleriyle tek başına ilgilenir. Bunun yanı sıra ailesinin çevresiyle kurduğu ilişkilerinde çevirmenliği de bizzat üstlenmektedir. Özellikle de radikal bir kararla yaklaşan yerel seçimler için belediye başkanlığına adaylığını koyan babası, bu süreçte kızına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyar.

Ancak Paula bir gün, müziğe karşı doğuştan bir yeteneği olduğunu keşfeden müzik öğretmenin ısrarlarıyla, Radio France'ın düzenlediği şarkı yarışmasına katılmaya karar verir. Hayallerini gerçekleştirmek ve ailesinin yanında olmak arasında sıkışıp kalan Paula'nın seçimi hangi yönde olacak.

#5 Domuzlar Kanatlandığında / When Pigs Have Wings | 2011

#5 Domuzlar Kanatlandığında / When Pigs Have Wings | 2011

IMDb:7,1

Gazze'de balıkçılık yapan Cafer, İsrail'in açık denizde balık avlamalarını yasaklaması nedeniyle istediği miktarda balığı bir türlü avlayamadığından, ister istemez geçim sıkıntısı çekmektedir...

Günün birinde ağına bir domuz takılır. Önce ne yapacağını şaşıran Cafer, yokluğun da etkisiyle, domuzu paraya çevirmenin yollarını aramaya başlar...

Ancak işi hiç de kolay değildir. Çünkü domuz, müslümanlar arasında olduğu gibi museviler arasında da istenmeyen bir hayvandır...

#6 Bridesmaids / Nedimeler | 2011

#6 Bridesmaids / Nedimeler | 2011
schlockfootage.files.wordpress.com

IMDb:6,8

Kadınların ilişkide dertleri asla bitmez. Hatta nişanlansalar ve düğün arifesinde dahi olsalar! Annie (Kristen Wiig) hayatı karman çorman giden, erkeklerle ilişkilerinde dikiş tutturamayan bir kadındır. Bir gün en yakın arkadaşı Lillian (Maya Rudolph)nişanlanır ve düğününde Annie’ye baş nedime olmasını teklif eder. Annie deli dolu bir kadındır ama diğer nedimelerin de, Helen (Rose Byrne), Megan (Melissa McCarthy), Rita (Wendi McLendon-Covey) ve Becca (Ellie Kemper), ondan geri kalır yanı yoktur! 

#7 Shaun of the Dead / Zombilerin Şafağı | 2004

#7 Shaun of the Dead / Zombilerin Şafağı | 2004

IMDb:8,0



Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini toparlayıp Winchester'a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun'u zorlu bir macera beklemektedir. Annesi bir zombi tarafından ısırılır. Shaun onu öldürmek zorunda kalır. Film aslında bir zombi komedisi. Eleştirmenler tarafından oldukça övgü aldı.

#8 Tatilde Ne Yaptık? / What We Did on Our Holiday? | 2014

#8 Tatilde Ne Yaptık? / What We Did on Our Holiday? | 2014

IMDb:6,9

Ünlü İngiliz komedi dizisi Outnumbered’ın yaratıcılarından Tatilde Ne Yaptık, bir çiftin yaklaşan boşanmalarını tüm aileden saklamaya çalıştığı unutulmaz bir aile tatiline uzanan eğlenceli bir yolculuğu anlatıyor. Doug ve Abi üç çocukları ile birlikte, Doug’ın babası Gordie’nin doğumgünü kutlaması için Kuzey İskoçya’ya giderler, bu noktada sırlarını çocuklarından gizlemek için çok dikkatli davranmaları gerektiği gün gibi ortadadır.

Ailenin aşkı ve hayatı sorgulayan büyükleri, çocuklardan öğrenecek çok şeyleri olduğunu fark eder, bunlara birbirlerinin en gizli sırları dâhildir!

#9 PK / Peekay | 2014

#9  PK / Peekay | 2014

IMDb:8,3

P.K. bi şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K. daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır.P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler.

P.K.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.

#10 Ekmek ve Laleler / Pane e tulipani | 2000

#10 Ekmek ve Laleler / Pane e tulipani | 2000

IMDb:7,4

Kırklı yaşlarında bir ev kadını olan Pescara'lı Rosalba, katıldıkları bir otobüs turunun verdiği mola sırasında, yol kenarındaki bir kafeteryada bırakıldığını fark edince oldukça sinirlenir. Unutkan kocasının ve çocuklarının onu almak üzere dönmelerini beklemek yerine, eve kendi başına gitmeye karar verir.

Ancak kendini Venedik'e, yani tanımadığı bir şehre doğru giden bir arabada bulur.

#1 Predestination | 2014

#1 Predestination | 2014

IMDb:7,4

Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir servise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

#2 Zindan Adası / Shutter Island | 2010

#2 Zindan Adası / Shutter Island | 2010

IMDb:8,1

Massachusetts'te suç işlemiş akıl hastalarının tedavi gördüğü adadaki hastanede bir hastanın ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı üstlenen iki polis müdürü kendilerini şiddetli bir kasırganın ve mahkumların ayaklanmasının tam ortasında bulurlar. Daha önce üç filmde beraber çalışan Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio ikilisi, dördüncü kez işbirliği yapmak için Shutter Island’ı seçtiler.

#3 Tutsak / Prisoners | 2013

#3 Tutsak / Prisoners | 2013

IMDb:8,1

Kaybolan kızları yetersiz ipuçları olmasına rağmen bulabilir misin? Üstelik polisler bu konuda başarısız oldu ve ipuçlarını çözmede yalnız başınasın. Kafalarda pek çok soru işareti bırakan, ilk izleyişte anlaması çok kolay olmayan gizem dolu bir yapım.

#4 Zodiac | 2007

#4 Zodiac | 2007

IMDb:7,7

Bir seri katil düşünün ki hiç yakalanamıyor, ardında en ufak bir delil bırakmayacak kadar zeki. Cinayet dosyaları çözülemedikçe izleyicinin merak katsayısı daha da artıyor. Bu David Fincher klasiği gerçek bir hikayeye dayanıyor.

#5 Yaşam Şifresi / Source Code | 2011

#5 Yaşam Şifresi / Source Code | 2011

IMDb:7,5

Bulunduğunuz yere nasıl geldiğinize dair fikriniz yok. Etrafınızdaki insanları da tanımıyorsunuz. Aslında siz, siz misiniz ondan bile emin değilsiniz. Bir yandan bunlara cevap bulmaya çalışırken bir yandan da bir saldırıyı gerçekleştirecek olan kişiyi bulmanız gerekiyor. Çözülmesi zor bir bulmaca!

#6 Ben Kimim? / Who Am I | 2014

#6 Ben Kimim? / Who Am I | 2014

IMDb:7,6

Genç bir bilgisayar dehası olan Benjamin, sadece Almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. Yeraltı bir hacker grubu, Benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, Benjamin bu tehlikeli teklifi kabul eder ancak bu tehlikeli oyunlarda başına geleceklerden habersizdir.

#7 Ex Machina (2015)

#7 Ex Machina (2015)

IMDb:7,7

Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir.

#8 Prestij / The Prestige (2006)

#8 Prestij / The Prestige (2006)

IMDb:8,5

Sihirbazların izleyicileri kandırması kolay. Peki, birbirlerini kandırma konusunda ne kadar başarılı olabilirler? Nolan'ın yine akıl dolu bir başka filmi ve yine filmi tam anlamıyla çözmesi o kadar kolay değil.

#9 Sihirbazlar Çetesi / Now You See Me | 2013

#9 Sihirbazlar Çetesi / Now You See Me | 2013

IMDb:7,3

'Now You See Me', Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan 'Four Horsemen' ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek ve izleyicilerini soymak için kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin peşine düşer...

#10 Kaçış Planı / The Next Three Days | 2010

#10 Kaçış Planı / The Next Three Days | 2010

IMDb:7,4

Eşinin suçsuz yere hapse girmesine sebep olan kişiyi bulmak zor iş. Onu hapishaneden kaçırma yöntemini bulmak ise çok daha zor iş. John Brennan bunu denemeye kalkışıyor.

#1 Siyah Kuğu / Black Swan | 2010

#1 Siyah Kuğu / Black Swan | 2010

IMDb:8,0

New York’ta yaşayan Nina genç ve yetenekli bir balerindir. Hayatının tamamını kapsayan dans en büyük tutkusu, yaşam amacıdır. Nina, eski bir balerin olan ve kızına sürekli dans konusunda hırs aşılayan annesi ile birlikte kalıyordur. Kuğu Gölü balesini sahneye koyan bale yönetmeni Thomas Leroy, yeni sezonda Beyaz Kuğu'yu canlandıran baş balerini değiştirmeye karar ve ilk terci olarak da Nina'yı görür. Yönetmen zarif, masum ve saf Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliği temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arıyordur. Nina bunu gerçekleştirebilmek için elinden geleni yapsa da, bu rol için başka bir rakini daha vardır ve o da yönetmen Leroy'u etkilemeyi başarmıştır. Beyaz Kuğu rolünde harikalar yaratan Nina ne kadar çok çalışırsa çalışsın içindeki Siyah Kuğu'yu ortaya çıkaramıyordur. Fakat rakibi Lily Siyah Kuğu performansında Nina'dan çok daha iyidir. İki genç bakerin arasındaki rekabet ilginç bir dostluğa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla yüzleşmeye başlamıştır. Bu yüzleşme her ne kadar onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlığa dönüşse bile...

#2 Gir Kanıma / Låt den rätte komma in | 2008

#2 Gir Kanıma / Låt den rätte komma in | 2008

IMDb:8,0

Orijinal ismi ile 'Låt den rätte komma in', Stockholm'ün varoşlarında annesiyle birlikte yaşayan küçük Oskar'ın tuhaf hikayesini anlatıyor. Kahramanımız Oskar, sık sık da şehir dışında yaşayan babasını ziyarete gitmektedir. Arkadaşları tarafından çoğu zaman aşağılanan ve sürekli alay edilen bir çocuk olan Oskar, öç alacağı günlerin hayaliyle yaşamaktadır. Bir gece soluk benizli bir kızla tanışan Oskar, Eli adındaki bu kızla çok yakın arkadaş olur. Birlikte güzel zaman geçirseler de Eli'ın bir sırrı vardır. Bir vampir olan Eli, Oskar'la arasındaki arkadaşlığa bunu yansıtmasa da, zamanla ikilinin başına büyük dertler açılır.

#3 Korku Terapisi / Regression | 2015

#3 Korku Terapisi / Regression | 2015

IMDb:7,5

90'larda Minnesota'da geçen hikayede bir baba, kızına cinsel tacizde bulunmakla suçlanır. Baba ne olup bittiğine dair hiçbir şey hatırlayamasa da suçlamaları kabul eder. Bir psikoloğun yardımıyla hafızasındaki boşlukları doldurmaya çalışan adam parçaları yavaş yavaş birleştirmeye başlar ve olayların içerisinde bir polisin de yer aldığını hatırlar. Yine de olaylar tartışmaya açık değildir ve yerel medya, soru işaretlerinin arkasında satanik bir tarikatın yer alma ihtimalini sorgulamaya başlamıştır. 

#4 Makinist / The Machinist | 2004

#4 Makinist / The Machinist | 2004

IMDb:7,7

Bulmacalar arasında en sevdiklerinizden biri adam asmacaysa doğru yerdesiniz. Christina Bale'in performansıyla çok konuşulan filmde karakter, gizemi çözmeye çalışırken siz de adeta bu işin nereye varacağını karakter kadar merak ediyorsunuz.

#5 Gerçek Hikaye / Ture Story | 2015

#5 Gerçek Hikaye / Ture Story | 2015

IMDb:6,3

New York Times dergisinde çalışan yazar Michael Finkel, sıradan bir çalışma gününde karşılaştığı bir gazete karşısında hayrete düşer. Bütün ailesini öldürdüğü için aranmakta olan Christian Longo isimli genç bir adam, Meksika'da yakalanmıştır. Christian Longo kaçtığı süreç boyunca kendine yeni bir kimlik edinmiş, kendini New York Times yazarı Michael Finkel olarak tanıtmıştır. Ertesi gün Times editörleri tarafından yazılıp yayımlanan bir başka not ise bir hayli ilginçtir. Gazetede yazan habere göre Michael Finkel kovulmuştur. Ne var ki hapishaneye gönderilen Longo'nun konuşmayı kabul ettiği tek gazeteci Michael Finkel'dır. Finkel, doğru hikayeyi öğrenmek için hapishaneyi arayıp Longo ile görüşmeyi kabul eder. Sonrasında aralarında tuhaf bir ilişki başlar...

#6 Saul'un Oğlu / Saul fia | 2015

#6 Saul'un Oğlu / Saul fia | 2015

IMDb:7,6

1944 yılında Auschwitz'deki vahşet kampında geçen hikayade Macar esir Saul Auslander'in hikayesi konu ediliyor. Saul, üst yetkililer tarafından öldürülmeden önce birkaç aylığına krematoryumda çalışması için seçilen 'komando'lardan biridir. Krematoryumun insanlık dışı gündelik işlerini yürütürken bir gün yakın zamanda yakılacak olan bir çocuğun cesediyle karşılaşır. Çocuğun peşine düşen Saul, kampa yeni gelen insanlar arasında kendi topraklarından insanların olduğundan da şüphelenir. Saul kısa bir süre içerisinde çocuğun vahşice yakılmasını önlemek ve onu geleneklere uygun bir şekilde gömebilmek için tüyler ürperten bir maceraya atılacaktır.

#7 Geçmişten Gelen / The Gift | 2015

#7 Geçmişten Gelen / The Gift  | 2015

IMDb:7,1

Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir. 

#8 Kimlik / Identty | 2003

#8 Kimlik / Identty | 2003

IMDb:7,3

Karanlık ve felaket kokan bir gecede ortaya çıkan bir kasırga o sırada farklı dertler peşinde koşan on yabancıyı bir araya getirir. Birbirini daha önce görmemiş olan bu on yabancı çeşitli sebepler nedeniyle bir otele sığınmak zorunda kalır. Bu izbe otelde dışarıdaki dünyayla iletişimini kaybeden bu yolcular kısa bir süre içerisinde çeşitli tuhaf durumlara tanık olmaya başlarlar. Kim olduğunu bilmedikleri bir güç, seri bir şekilde cinayetlere imza atmakta, hayatta kalmak anbean daha da zorlaşmaktadır. 

#9 Anestezi / Awake | 2007

#9 Anestezi / Awake | 2007

IMDb:6,5

Clay adında biri, açık kalp ameliyatına girmek üzereyken anestezi işe yaramayınca uyanıyor ve her şey bir kabusa dönüşüyor. Paralize bir hala gelir ve uyanık olduğunu doktorlara bir türlü söyleyemez. Anesteziden ayılmış olması sonucu acıyı ve olayları duyar ve farkındadır ancak bedeni etki altındadır halen. Olaydan haberi olmayan ameliyathanedekiler işlerine devam ederlerken çaresiz Clay de kendi iç yolculuğuna çıkar.

#10 Ölüm Hattı / Cellular | 2004

#10 Ölüm Hattı / Cellular | 2004

IMDb:6,5

İkibinli yıllar ile birlikte, sinemada en çok kullanılagelen temalardan biri 'internet' ise, bir diğeri hiç şüphesiz 'cep telefonu konseptli filmler' serisidir. İşte Cellular da bu akımın rüzgarına kendini kaptıran filmlerden. Ryan’ın cep telefonu çaldığında gördüğü numara tanıdığı birine ait değildir. Parazitli hattın öbür ucundaki ses de öyle. Korku ve panik içindeki Jessica Martin adında bir kadın kaçırıldığını söyleyerek kendisinden yardım istemektedir. Bir şövalyelik yapmaya cüret eden zavallı Ryan, başına ne dertler açtığının ayırdında dahi değildir.

#12 500 Days of Summer / Aşkın 500 Günü

#12 500 Days of Summer / Aşkın 500 Günü

IMDb: 7,6

Aşkın ve aşk acısının güzel bir anlatımı olan bu romantik filmde, ruh eşi olduğuna inandığı kız tarafından terk edildikten sonra, umutsuz romantik Tom Hansen, işlerin nerede yanlış gittiğini ve onu nasıl geri kazanabileceğini anlamaya çalışmak için ilişkilerini baştan sona düşünür.

#13 Malcolm & Marie | 2021

#13 Malcolm & Marie | 2021

IMDb: 6,6

Siyah beyaz çekilen filmin başrollerinde John David Washington ve Zendaya'yı izliyoruz. Bir yönetmen ve kız arkadaşının ilişkisi, film galasından eve döndükten ve uzun bir gece boyunca birbirleriyle kavga ettikten sonra test edilir.

#14 Palm Springs / Yarın Yokmuş Gibi | 2020

#14 Palm Springs / Yarın Yokmuş Gibi | 2020

IMDb: 7,4

Oyuncuların son derece eğlenceli kıldığı filmde yine bir zamanda sıkışma hikâyesi izliyoruz. Tekrar tekrar aynı günü yaşayan Nyles, zaman kavramını yitirmiştir. Sarah'nın da bu zaman döngüsünde ona katılmasıyla, Nyles'ın günleri renklenecektir.

#15 Rebecca | 2020

#15 Rebecca | 2020

IMDb: 6,0

Yeni evli genç bir çift de Winter'lar, damadın rüzgarlı bir sahildeki heybetli yazlığına gelir. Bayan de Winter, çok geçmeden kendisini evdeki ilk karısı Rebecca'nın hayaletiyle savaşırken bulur.

#11 Edge of Tomorrow / Yarının Sınırında | 2014

#11 Edge of Tomorrow / Yarının Sınırında | 2014

IMDb: 7,9

Uzaylılarla savaşan bir bölüğün parçası olan asker Cage, aynı günü tekrar tekrar yaşar, her öldüğünde gün yeniden başlar. Bu gizemli durumu düzeltmeye çalışır.

#12 A Quiet Place / Sessiz Bir Yer | 2018

#12 A Quiet Place / Sessiz Bir Yer | 2018

IMDb: 7,5

Kabus gibi bir yakın gelecekte geçen film, çıkardığı sese yönelen ve avını yakalayan bir canavarı konu alıyor. Bir aile, hassas işitme gücüne sahip canavarlardan saklanırken sessizce yaşamak zorunda kalır.

#13 Dune | 2021

#13 Dune | 2021

IMDb: 8,1

Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikâyesini konu alıyor. 'Baharat' adı verilen çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir.

#14 Back to the Future / Geleceğe Dönüş | 1985

#14 Back to the Future / Geleceğe Dönüş | 1985

80'lerin en gözde bilim kurgu serilerinden biri olan Geleceğe Dönüş serisinde, 17 yaşındaki lise öğrencisi Marty McFly, yakın arkadaşı eksantrik bilim adamı Doc Brown tarafından icat edilen bir zaman makinesi ile geleceğe ve geçmişe yolculuk eder.

#15 Jumanji | 1995

#15 Jumanji | 1995

IMDb: 7,0

Eskimeyen eğlenceli yapımda, İki çocuk sihirli bir masa oyunu bulup oynadığında, on yıllardır içinde hapsolmuş bir adamı ve ancak oyunu bitirerek durdurulabilecek bir dizi tehlikeyi ortaya çıkarırlar.

#11 Coda | 2021

#11 Coda | 2021

IMDb: 8,1

2022'de En İyi Film Oscarı'na layık görülen film, duyma engelli bir ailenin işitebilen kızlarına odaklanıyor. Hayatı boyunca ailesini sırtında taşıyan Ruby, kendi yolunu çizmek ister. Ancak, ailesinin ona ihtiyaç duyması, Ruby'yi büyük bir ikileme çeker.

#12 The Green Knight / Yeşil Şövalye | 2021

#12 The Green Knight / Yeşil Şövalye | 2021

IMDb: 6,6

Ortaçağ İngiliz edebiyatının en önemli fantezi eserlerinden olan Sir Gawain ve Yeşil Şövalye'ye yepyeni bir bakış sunan film, Kral Arthur'un yuvarlak masa şövalyelerinden birinin, Yeşil Şövalye adında bir dev ile olan düellosunu konu alıyor.

#13 The Power of the Dog / Köpeğin Pençesi | 2021

#13 The Power of the Dog / Köpeğin Pençesi | 2021

IMDb: 6,9

Jane Campion imzası taşıyan filmin başrolünde muhteşem bir performans sergileyen Benedict Cumberbatch yer alıyor. Karizmatik çiftlik sahibi Phil Burbank, etrafındakilere korku saçar. Kardeşi, eve yeni bir eş ve yetim oğlunu getirdiğinde Phil, onlara eziyet eder.

#14 The Last Duel / Son Düello | 2021

#14 The Last Duel / Son Düello | 2021

IMDb: 7,4

Nefes kesici bir düellonun konu olduğu The Last Duel, olayı üç ana karakterin bakış açısından aktarıyor. Norman şövalyesi Jean de Carrouges'nun eşi, Norman beyi Jacques le Gris tarafından tecavüze uğrar. İkili arasındaki ahlak savaşını bir düello noktalayacaktır.

#15 Brothers / Kardeşler | 2009

#15 Brothers / Kardeşler | 2009

IMDb: 7,1

Savaş için Afganistan'a giden Sam'in helikopteri düşürülür ve Sam'in öldüğü sanılır. Eve döndüğünde, aileye bakan kişi Sam'in berbat kardeşidir. Sam geri döner, ancak geride bıraktığı ailesi artık onun değildir.

#11 Jumanji: Welcome to the Jungle / Jumanji: Vahşi Orman | 2017

#11 Jumanji: Welcome to the Jungle / Jumanji: Vahşi Orman | 2017

IMDb: 6,9

Bu eğlenceli yeniden çevrimde, dört genç büyülü bir video oyununun içine çekilir. Oyundan kaçabilmelerinin tek yolu oyunu bitirmektir. Bunun için de birlikte çalışmayı öğrenmeleri gerekir..

#12 Free Guy / Gerçek Kahraman | 2021

#12 Free Guy / Gerçek Kahraman | 2021

IMDb: 7,2

Ryan Reynolds'ın başrolde olduğu filmde, sıradan bir banka memuru, acımasız, açık dünya video oyununda aslında bir karakter olduğunu keşfeder.

#13 Red Notice / Kırmızı Bülten | 2021

#13 Red Notice / Kırmızı Bülten | 2021

IMDb: 6,4

Bir interpol ajanı, en çok aranan sanat hırsızının izini sürmek için yardıma ihtiyaç duyar. Bu yardım, hiç beklemediği bir şekilde, eski düşmanından gelir.

#14 The Dark Knight / Kara Şövalye | 2008

#14 The Dark Knight / Kara Şövalye | 2008

IMDb: 9,0

Christopher Nolan'ın DC karakteri Batman uyarlamasında, Joker olarak bilinen dengesiz bir adam Gotham halkı için büyük bir tehdit haline gelir. Batman, Gotham için adalet ve refah için en büyük psikolojik ve fiziksel sınanmaya maruz kalır.

#15 Nobody / Önemsiz Biri | 2021

#15 Nobody / Önemsiz Biri | 2021

IMDb: 7,4

Adeta bir John Wick hikâyesi izlediğimiz yapımda, uysal bir aile babası, evinin iki hırsız tarafından soyulmasından sonra yavaş yavaş gerçek karakterini ortaya çıkarır. Bu da tesadüfen onu bir Rus suç patronuyla kanlı bir savaşa götürür.

#11 Soul / Ruh | 2020

#11 Soul / Ruh | 2020

IMDb: 8,1

Bu bambaşka Pixar animasyonunda, bir New York caz piyanisti olan Joe, hayatının konserini verdikten sonra ani bir düşüş ile kendisini arafta kapana kısılmış bulur. Joe, bu süreçte yaşamın başlangıcı ve sonu ile ilgili çok farklı tecrübeler edinir.

#12 Turning Red / Kırmızı | 2022

#12 Turning Red / Kırmızı | 2022

IMDb: 7,1

13 yaşındaki Meilin, atalarından kalma bir mucize nedeniyle ne zaman heyecanlansa ya da duygularını kontrol edemese kırmızı bir pandaya dönüşür. Bu durum, okulda Meilin'i zor duruma sokar.

#13 Monsters Inc. / Sevimli Canavarlar | 2001

#13 Monsters Inc. / Sevimli Canavarlar | 2001

IMDb: 8,1

Disney Pixar'ın harika animasyonunda, canavarlar, kendi dünyalarına enerji sağlamak için çocukları korkutmaktadır. Sully isimli canavar, bir gün bir çocuk bulunca, onu diğer canavarlardan gizlemek zorunda kalır.

#14 Spider-Man: Into the Spider-Verse / Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde | 2018

#14 Spider-Man: Into the Spider-Verse / Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde | 2018

IMDb: 8,4

Bu kaliteli yapımda, bir başka evrende geçen Örümcek Adam hikâyesi izliyoruz. Genç Miles Morales, kendi gerçekliğinde Örümcek Adamı olur ve tüm gerçeklikler için geçerli bir tehdidi etkisiz hale getirmek için uğraşır.

#15 The Mitchells vs. the Machines / Ailem Robotlara Karşı | 2021

#15 The Mitchells vs. the Machines / Ailem Robotlara Karşı | 2021

IMDb: 7,7

Ailem Robotlara Karşı, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Tuhaf ve uyumsuz bir ailenin yolculuğu, kendilerini robot kıyametinin ortasında bulduklarında ve aniden insanlığın en olası son umudu haline geldiklerinde tepetaklak olur.

#11 Hangover / Felekten Bir Gece | 2009

#11 Hangover / Felekten Bir Gece | 2009

IMDb: 7,7

Üç arkadaş, Las Vegas'taki bir bekarlığa veda partisinden önceki geceyi hatırlamadan uyanırlar ve damat kayıptır. Düğünden önce arkadaşlarını bulmak için şehri dolaşırlar.

#12 Yes Man / Bay Evet | 2008

#12 Yes Man / Bay Evet | 2008

IMDb: 6,8

Asosyal ve nemrut Carl, bir arkadaşının yoğun ısrarı üzerine bir seminere katılır. Seminerde konuşmacı, Carl'a bundan sonra karşısına çıkan herkese ve her fırsata 'evet' demesi için meydan okur.

#13 The Nice Guys / İyi Adamlar | 2016

#13 The Nice Guys / İyi Adamlar | 2016

IMDb: 7,4

1970'lerin Los Angeles'ında geçen film, uyumsuz bir çift dedektifin, kayıp bir kızı ve bir porno yıldızının gizemli ölümünü araştırmasını konu alıyor..

#14 Palm Springs / Yarın Yokmuş Gibi | 2021

#14 Palm Springs / Yarın Yokmuş Gibi | 2021

IMDb: 7,4

Oyuncuların son derece eğlenceli kıldığı filmde yine bir zamanda sıkışma hikâyesi izliyoruz. Tekrar tekrar aynı günü yaşayan Nyles, zaman kavramını yitirmiştir. Sarah'nın da bu zaman döngüsünde ona katılmasıyla, Nyles'ın günleri renklenecektir.

#15 Sex Tape / Kaset İşi | 2014

#15 Sex Tape / Kaset İşi | 2014

IMDb: 5,1

Sıkıcı bir hayata sahip evli bir çift, önceki akşam çektikleri seks kasetinin kaybolduğunu fark ederek uyanırlar ve bu kasetin nerede olduğu konusunda çılgınca bir arayışa girerler.

#11 Premonition / Sıra Dışı | 2007

#11 Premonition / Sıra Dışı | 2007

IMDb: 5,9

Depresif bir kadın, önceki gün kocasının bir trafik kazasında öldüğünü öğrenir, ardından ertesi sabah uyandığında onu evde ve canlı olarak bulur; ertesi gün uyanır ve kendisini eşinin cenazesinde bulur.

#12 Secret Window / Gizli Pencere | 2004

#12 Secret Window / Gizli Pencere | 2004

IMDb: 6,5

Trajik bir boşanmanın ortasında başarılı bir yazar, onu intihalle suçlayan yeni bir yazar tarafından uzak göl evinde takip edilir.

#13 Memento / Akıl Defteri | 2000

#13 Memento / Akıl Defteri | 2000

IMDb: 8,5

Zaman çizgisinde geriye doğru giden filmde, kısa süreli hafıza kaybı yaşayan bir adam, karısının katilini bulmaya çalışır.

#11 Hereditary / Ayin | 2018

#11 Hereditary / Ayin | 2018

IMDb: 7.3

Yönetmen Ari Aster'ın ilk uzun metrajlı filmi olan Hereditary, psikolojik gerilimi aile içi diyaloglar üzerinden muhteşem bir şekilde izleyiciye aktarıyor. Filmde, kederli bir aile, yaşadığı trajik ve rahatsız edici olayların ardından, kötücül bir varlığın onlara musallat olduğunu hisseder.

#12 Titane | 2021

#12 Titane | 2021

IMDb: 6,6

Titane, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Özel müfettişler bir gün havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Bu sırada, şehirde seri ölümler gerçekleşmektedir.

#13 Lamb / Kuzu | 2021

#13 Lamb / Kuzu | 2021

IMDb: 6,3

Dikkat çekici karanlık yapımda, çocukları olmayan bir çift, İzlanda'daki çiftliklerinde yeni doğan kuzunun sıra dışı olduğunu fark ederler. Bu kuzu, evlerine mutluluk ve huzuru sunacaktır.

#14 Midsommar / Ritüel | 2019

#14 Midsommar / Ritüel | 2019

IMDb: 7,1

Acı kaybının ardından Dani, kafa dağıtmak ve depresyondan çıkmak için arkadaşlarıyla Kuzey Avrupa'da bulunan İsveç yaz ortası festivalini ziyaret eder. Pagan kültürünü yansıtan festival, zaman geçtikçe daha tuhaf bir hal alır.

#15 The Lighthouse / Deniz Feneri | 2019

#15 The Lighthouse / Deniz Feneri | 2019

IMDb: 7,4

Robert Eggers'ın imzasını taşıyan ürkütücü film, iki deniz feneri bekçisinin New England adasında işlerini yaparken akıl sağlığını korumaya çalışmasını anlatıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
615
197
101
50
48
42
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

böyle galeriler daha çok olsa hayat bayram olsa :)

Ecrin Ecrin

Aşk kategorisindeki filmleri sevmedim. Hollywoodu aşk filmlerinde başarılı bulmuyorum birkaç eski film dışında. Aşkı iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanı... Devamını Gör

Ümran Bağdat

HAYIR BUNLARI İZLEMEYİN

ANNE YARISI

Aamir Khan'ın tüm filmlerini izleyebilirsiniz