Görüş Bildir
Haberler
Orta Dünya'daki En Etkileyici 10 Karakter

Orta Dünya'daki En Etkileyici 10 Karakter

plank
20.08.2014 - 14:33 Son Güncelleme: 20.08.2014 - 16:18

İşte size  J. R. R. Tolkien'in olağanüstü yaratıcılığı ile ortaya çıkmış mitolojinin en etkileyici karakterleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gandalf

1. Gandalf

Gandalf şüphesiz Orta Dünya'nın en önemli karakteridir. Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinde bol bol görebileceğiniz büyücüdür. Filmde Ian McKellen, Gandalf'ı canlandırmıştır.

2. Legolas

2. Legolas

Kusursuz Elf 'leri en iyi temsil eden karakerterlerden biridir. Elf kralı Thranduil'in oğludur. Aynı şekilde filmde bol bol görmek mümkündür. Adına yazılmış şiiri bile vardır. Filmde karateri Orlando Bloom canlandırır. Ayrıca Filmin yönetmeni Peter Jackson'ı en çok etkileyen elf karaterlerinden biri olmuştur.

3. Sauron

3. Sauron

Yüzüklerin efendisi, Kara Lord veya Karanlık efendi olarak da adlandırılan Sauron, Orta dünyanın en etkileyici karakterlerinden biridir.

Önceleri iyi olan Sauron sonradan kötü tarafa geçmiştir. Güçyüzüklerini ve onlara hükmedecek tek yüzüğü o yapmıştır.

4. Tom Bombadil

4. Tom Bombadil

Herşeyle gırgır geçen orta dünyayı pek de umursamayan bu dünyanın en yaşlılarından birisidir. Tek yüzükten orta dünya içinde etkilenmeyen tek canlı olduğu söylenir. Ayrıca Tom Bombadil'in Maceraları adlı ayrı bir kitap da vardır.

5. Gollum

5. Gollum

Orta Dünya'nın en büyük dramı Gollum'dur. Önceden Smegol adlı bir hobbit olan Gollum, yüzüğü bulan kuzeninden onu ele geçirerek lanetlenmiş karakterdir. Bu lanetle değişime uğramış ve sürekli ızdırap çekmiştir. Filmde motion capture tekniği ile Andy Serkis oynamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Witch King (Cadı Kral)

6. Witch King (Cadı Kral)

Angmar'ın cadı kralı olarak da bilinen karakter. Aslında bir insandır ve Sauron'un en güçlü hizmetkarıdır. Yüzüklerin Efendisi filminde Fellbeast'in üzerinde bol bol görülür.

7. Aragorn

7. Aragorn

Diğer bir ismi Yolgezer'dir. Orta Dünya'nın kolcularından biridir ve meşhur Dunedain soyundan gelir. Diğer insanlara göre uzun ömürlüdür. Aynı zamanda Isildur'un varisidir ve bu hakkı Yüzüklerin Efendisi filminin son serisi olan Kralın Dönüşü'nde kullanır. Gondor ve Arnor Yeniden Birleşmiş Krallığı'nın tahtına geçer. Karakteri Viggo Mortensen canlandırmıştır.

8. İsildur

8. İsildur

Yüce Kral Elendil'in büyük oğludur. Savaş alanında Sauron'u haklamayı başarmış fakat ele geçirdiği yüzüğün etkisinde kalmış ve dramatik bir sonla orta dünyadan kaybolup gitmiştir. Filmde karakteri Harry Sinclair canlandırmıştır.

9. Smaug

9. Smaug

Altın düşkünü, Erobor'un felaketi ejderhadır. Morgot'un yarattığı türün son temsilcilerindendir. Türünün en büyüğü ve ilki olan Glaurung'un son varisidir. Bard tarafından öldürülmüştür.

10. Melkor

10. Melkor

Diğer bir adı ile Morgoth. Filmlerde pek karşımıza çıkmasada aslında o tüm kötülüklerin ana kaynağıdır. Yaratılmış ilk varlıklar olan Vala'ların en güçlüsü ve en kötüsüdür. Melkor sonradan Sauron'u sağ kolu yapmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
46
31
17
14
14
11