Görüş Bildir
Haberler
Orta Asya Türk Kültüründe Hangi Kadın Figürüsün?

etiket Orta Asya Türk Kültüründe Hangi Kadın Figürüsün?

Mevcut kültürümüzün, farklı kültürlerden fazlasıyla etkilenerek değiştiği bir gerçek. Orta Asya Türk kültürü ise, şimdiye kıyasla, kadınların oldukça aktif ve özgür olduğu geçmişimiz adeta!

Testi çöz ve Türk kültüründeki hangi özgür ve güçlü kadın figürü olduğunu gör!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her kadının dolabında bir adet siyah elbise vardır. Sen bu elbiseni nasıl kombinliyorsun?

2. Peki tam şu an, o elbiseyi giyip nereye gitmek isterdin?

3. Çok iyi anlaşabileceğini düşündüğün bir cadoloz dizi karakteri seç!

4. Herkesin derinlerde sakladığı bir yarası vardır! Söyle bakalım, geçmişte hangi konudan yaralandın?

5. Peki nasıl şifa buldun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sen de mutlaka kalp kırmış olmalısın! Söyle bakalım, neden kalp kırdın?

7. Peki senin en güçlü özelliğin sence hangisi?

8. Son olarak da; elinde bir sihirli değnek olsa, ne dilersin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bilge Hatun çıktın!

Bilge Hatun çıktın!

Yaşadığın toprakların, doğanın, evrenin dilini çok iyi biliyorsun ve bu bilgeliğini gündelik hayata yansıyan dertleri çözmekte çok iyi kullanabiliyorsun. Herkesin saygı duyduğu, statü olarak senden yüksek insanların bile fikrini sormaya geldiği; güçlü, özgür ve bilge bir kadınsın. Toplumu ayakta tutan ve ilerleten adeta sensin! Senin gibilerin çoğalmasını diliyoruz fakat oldukça nadir bulunan insanlardansın!

Şifacı Hatun çıktın!

Şifacı Hatun çıktın!

Sezgilerin öyle kuvvetli ki! Gözlerin görülmeyeni görüyor, yüreğin dillendirilmeyeni seziyor. İnsanlar için adeta bir su gibi, ferahlatıcı, sakinleştirici ve huzur verici bir etkin var. Merhametli kalbinle herkesin yardımına koşmak istiyorsun. Aktif zekanla da pratik çözümler bulabiliyorsun. Toplumun adeta olmazsa olmazısın. Dertler ve sıkıntılar karşısında hır gür çıkarmak ya da dudak büküp oturmak yerine elini taşın altına koyup gerçekçi çözümlere gidiyorsun. Sen olmasan, olmazdık!

Hükümdar Hatun çıktın!

Hükümdar Hatun çıktın!

Sen kadınların gururusun! Lider ruhlusun ve çok güçlüsün. Kimseye de boyun eğmiyorsun. Kıskananın ve işine çok sokmak isteyenlerin çok olsa da, muhteşem diplomasi yeteneğinle herkesi alt edebiliyorsun. Daha iyi bir dünya için umudumuz sensin! Adil, şefkatli, saygılı bir dünya! Oylar sana!

Savaşçı Hatun çıktın!

Savaşçı Hatun çıktın!

Enerji ve cesaret! İşte sen busun! Atının üzerinde özgürce saçlarını savururken, okunla her hedefini 12'den vuruyorsun! Özgür ruhlusun fakat yönetim gibi şeyler senin kalemin değil. Bu tarz şeylerle sıradan insanlar ilgilensin; sen adrenalin peşinde, hayatın tadını çıkarmaktasın! Genç kadınlar sana imreniyorlar, harika bir rol modelsin! Yenilmez bir şekilde bu hayatın kaymağını yiyeceksin, çok eğleneceksin ve çok gezeceksin!

Al Karısı çıktın!

Al Karısı çıktın!

Sen adeta bir cadısın! İnsanın adaletinin yetmediği yerde sen devreye giriyorsun! Bilimin çare bulamadığı yerde, sen derman oluyorsun! Sezgilerin çok gelişmiş. Keskin bakışlarınla insanları korkuturken, aynı zamanda saygı uyandırıyorsun. Bir insanın ilk bakışta nasıl biri olduğunu anlıyorsun. İnsanlar senin ağzının içine bakıyor; toplumun en saygıdeğer üyelerinden birisin! Çok kıymetlisin!

Tanrıça Umay çıktın!

Tanrıça Umay çıktın!

Bu evrendeki dişi enerjiyi adeta sen temsil ediyorsun. Bereket, merhamet, sevgi, bolluk, neşe... Bunlar hep senden ötürü! Tatlı dillisin, beceriklisin, akıllısın ve her şeyden önemlisi; merhametlisin! Çevrendeki insanlar için adeta bir şanssın! Kültürüne sahip çıkıyorsun ve sevdiklerin için her fedakarlığı yapıyorsun. Tanrıçamız çok yaşa!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
763
347
159
52
23
18
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aylin Ekimesi

Hükümdar Hatunmuşum. İşte gerekli öz güveni buldum. Şimdi gidip bir partiye üye olacağım; Oylar bana!

Serap Özeren

Hürrem Sultana cadaloz denilmesini bir tek ben mi haksız ve tuhaf buldum ?

Tyotu10

Eminim ağır bir anlamda denilmemiştir :)

Zagros

Neden çözdüm ?:ASÇD:DÇSD