Görüş Bildir
Haberler
Ordu'da Sel: Can Kaybı 3'e Yükseldi

Ordu'da Sel: Can Kaybı 3'e Yükseldi

Batuhan
06.07.2016 - 10:36 Son Güncelleme: 06.07.2016 - 11:06

Ordu'da meydana gelen sel ve heyelanda ölenlerin sayısı 3’e yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ordu AFAD Müdürü Osman Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Temmuz gecesi itibarıyla bölgede aşırı yağış uyarısı geldiğini hatırlatarak, 'Ondan sonra tüm birimler olarak harekete geçtik. Peşinden de bu yağış geldi. 4 Temmuz gecesi başlayan yağış 5 Temmuz'da daha da şiddetlenerek 6 saatte yaklaşık 158 kilogram yağış düştü. Özellikle Perşembe ve Fatsa ilçemizde büyük hasarlar oluştu' dedi.

Hasarların özellikle işyerlerinde, köprü ve yollarda oluştuğunu ifade eden Işık, 'Dün can kaybımız yoktu. Sadece Perşembe ilçemizde mahsur kalma vardı. Ekiplerimiz bu mahsur kalanlara müdahale ettiler. Bu kişileri enkaz altından sağ salim çıkardık' değerlendirmesinde bulundu. Işık, Perşembe ilçesinde geceden beri şiddetli yağmurun devam ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

'Tarlacık mahallemizde bir heyelan oldu. Heyelan bir evimizin üzerine geldi. Bu evde 3 kişi mahsur kalmıştı. Şu anda ekiplerimiz bölgede çalışmaya devam ediyorlar.'

Sel ve heyelan nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin ise kayıp olduğunu belirten Işık, bölgeye Samsun ve Erzurum'dan arama kurtarma ekiplerinin de geleceğini kaydetti.

Ölü sayısı 3'e yükseldi

Ölü sayısı 3'e yükseldi

Ordu'nun Perşembe İlçesi Tarlacık ve Yumrutaş mahallelerinde meydana gelen sel ve heyelanda yaralanan İrfan Soydan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kayıp olan Alim Canbulut ile Remzi Taktak, için ekiplerin arama kurtarma çalışmasının sürdüğü belirtildi. Yaralı 2 kişinin ise tedavileri sürüyor.

"Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız."

"Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız."
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş da bazı programlarına katılmak üzere Ordu'ya gelmiş ve basın mensuplarına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

Kurtulmuş, Ordu'da devam eden sel ve heyelanlara işaret ederek, son yıllarda belki görülmemiş büyüklükte bir sel felaketiyle karşı karşıya olduklarını söylemişti.

Saatte metrekareye düşen 300 kilogram yağış sonucu 4 ilçeyi kapsayan bir sel felaketi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, dün akşam yenilenen sel felaketi sırasında 2 kişinin Perşembe ilçesinde vefat ettiği, bir kişinin de kayıp olduğunu bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, şu açıklamalarda bulunmuştu:

'İnşallah kayıp olan vatandaşımız da en kısa süre içerisinde sağ salim, sağ olarak bulunur. Burada sel felaketinde kaybettiklerimizden dolayı da ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bundan sonra hükümet olarak bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Perşembe'de, Fatsa'da, Gürgentepe'de ciddi zarar görmüş vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
11
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın