Görüş Bildir
Haberler
Önceki Hayatında Hangi Suçu İşledin?

etiket Önceki Hayatında Hangi Suçu İşledin?

Osman Avcı
21.04.2015 - 16:08 Son Güncelleme: 21.04.2015 - 16:09

Bu hayatta hangi suçu işledin/işleyeceksin bilmiyoruz; ama önceki hayatında hangi suçu işlediğini çok ama çok iyi biliyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hangisi olmak senin karakterine daha uygun?

2. Hangi grup için gönüllü çalışmak isterdin?

3. Bugüne kadar hiç tutuklandın mı peki?

4. Dizilerden, suçlu olmasına rağmen sevilen bir karakter seç!

5. Sence suçluların suçlu olmasının altında bir sebep yatar mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Boşluğu doldur! Kurallar ... için vardır!

6. Boşluğu doldur! Kurallar ... için vardır!

7. Tarihten kendine örnek aldığın birisini seç!

8. Son olarak silahını seç!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Korsandın: Açık denizlerde haydutluk yapardın!

Korsandın: Açık denizlerde haydutluk yapardın!

Sen önceki hayatında 1600'lerde yaşadın ve acımasız bir korsandın. Evet, acımasızlığın dillere destandı; senin gemini gören şehirlerse korkudan tir tir titrerdi. Tam bir liderdin ayrıca, tayfan senin sözünden asla çıkmazdı. Kararlıydın, hızlıydın; çabuk düşünür çabuk harekete geçerdin. Çok büyük paralar kazandın ayrıca; servetin dillere destandı. Ancak İngilizler seni yakaladı ve Londra'nın göbeğinde asıldın. Ancak çoğu yerde hala yaşadığına dair söylentiler dolaşıyordu; çünkü ölümsüz olduğuna inanılıyordu: Öyle bir korku saldın yüreklere sen!

İsyan Çıkardın!

İsyan Çıkardın!

Önceki hayatında sen, 17. Yüzyıl'da Osmanlı toprakları içinde yaşadın. Çevren tarafından sevilen bir kişiliktin; seni sayarlar sana güvenirlerdi. Sadece bu değil tabii ki, insanları konuşmalarınla etkiliyordun. Doğal liderdin ve en önemlisi de adaletsizliğe gelemiyordun. Dobra ve asi bir kişiliğinin olduğunu söylemiyoruz. İnsanların eşitliğini inanıyordun kısacası ve 'böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var' fikriyle isyan çıkardın. Bu uğurda nice kafalar gitti, senin de gitti; fakat tarihe adın altın harflerle yazıldı, ey zurnanın zırt dediği delik!

Haşaşiydin: Suikastler düzenledin!

Haşaşiydin: Suikastler düzenledin!

Önceki hayatında sen, 11. Yüzyıl'da Alamut'ta yaşayan bir suikastçi yani bir haşaşiydin. Senin lakabın sessiz tehlikeydi. Çünkü o kadar sessizdin ki, dünyanın en korunaklı hükümdarlarının yanına bile elini kolunu sallaya sallaya girebiliyordun. Zehir gibi zekan vardı ayrıca, planların en Ali Cengiz'i sendeydi. Büyük tarihi kaosların perde arkasında illaki bir parmağın vardı. Ve en önemlisi, sen hiçbir zaman yakalanmadın; insanların aklında sadece bir gölge, bir kabus, bir efsane olarak kaldın!..

Eşkiyaydın: Yol kestin, haraç aldın!

Eşkiyaydın: Yol kestin, haraç aldın!

Sen önceki hayatında 15. Yüzyıl'da Anadolu'da yaşadın. Kanında asilik oldum olası vardı, şimdi bile var. Çektiğin çileler, gördüğün haksızlıklar ve bozuk düzen bir gün canına tak etti ve kuşandın kılıcını, vurdun kendini dağlara efeler gibi hey... Sana inananlar da sana katıldı; birken beş oldunuz. Hem nalına vurdunuz, hem mıhına vurdunuz. Vurdukça çoğaldınız, vurdukça varoldunuz. Kanunsuzdunuz; fakat yetim hakkı yemediniz, fakire bulaşmadınız. Sizin işiniz ağalarlaydı, derebeyleriyleydi...

Zenginden alıp, fakire verdin!

Zenginden alıp, fakire verdin!

Sen önceki hayatında 13. Yüzyıl'da Avrupa'da yaşadın. Yani cahilliğin, haksızlığın, hainliğin ve baskının hüküm sürdüğü yıllarda: Ortaçağ'da! Sense bu bataklıkta açan bir güldün; insanların eşit olması gerektiğine inanıyor, bunun içinse zenginden çalıp fakire veriyordun. Çok iyi bir okçuydun; bunun yanında oldukça da kurnazdın, asla tufaya düşüp yakayı ele vermedin. Ancak özünde oldukça saftın ve sevdiklerine karşı korumasızdın. Hain düşman bunları kullanarak seni yakaladı ve şehrin meydanında seni astı. Fakat senin başlattığın ateş büyüdü ve suyun başını tutan yalan dünya pisliklerinin canını çok yaktı. İsminse hep anıldı, ölümsüz kılındın!..

IV. Murat zamanında içki içtin!

IV. Murat zamanında içki içtin!

Önceki hayatında sen, 17. Yüzyıl'da İstanbul'da yaşadın. Yani Sultan 4. Murat zamanında. Sen önceki hayatında tam bir sefa insanıydın, aslında şimdi de öylesin. Gezmek, eğlenmek, içmek, gülmek gibi şeyler için yaşıyordun; çünkü bu hayatın çok kısa olduğunu biliyordun. Dışarıdan görüntün bu; ancak içten içe rahatsız ve muhalif bir karakterdin. 4. Murat içki ve tütün yasağı koyduğunda ise bunu hiç iplemedin: bir nevi direniş gösterdin. Fakat bunun sonucunda kellen de gitti. Kellen gittiğinde bile kafan güzeldi; var mı daha güzel bir ölüm!?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
96
50
28
27
12
10