Görüş Bildir
Haberler
Ölüm Sıralarına Göre Korku Filmlerinin Kadrolu Elemanları

Ölüm Sıralarına Göre Korku Filmlerinin Kadrolu Elemanları

Alper T.
11.03.2015 - 22:35 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 14:07

Her ne kadar klişelerle dolu olsa da arkadaş ortamlarında izlemekten büyük zevk aldığımız, yer yer korkup yer yer güldüğümüz, Hollywood menşeili gençlik/korku harmanından oluşan Teen Slasher türündeki neredeyse her filmde karşımıza çıkan klasik karakterleri inceledik. Genellikle ufak bir Amerikan kasabasında veya ıssız bir kamp alanında geçen bu filmlerde karakterlerin ölüm sırası da çoğunlukla benzerlik gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şişko ve Gözlüklü Genç

The Texas Chainsaw Massacre

Korku filmlerinin en büyük klişesidir. Eğer grupta bir şişman yoksa mutlaka teknolojiye meraklı bir Japon arkadaş vardır ve aynı kaderi o da paylaşır. Genelde çiftlerin katıldığı bir yolculuğa ayıp olmasın diye çağrılmıştır. Her ne kadar samimi ve eğlenceli gözükse de içten içe gruptaki filinta gibi delikanlılara hasetle bakar, plan yapar, çıkarcıdır, bencildir. Fiziki yapısı kaçmaya pek müsait olmadığından katilimizin gözüne kestirdiği ilk kurbandır.

2. Siyahi Adam

Halloween

Genelde ölümüne en çok üzüldüğümüz karakterdir siyahi adam. Yardımseverdir, cesurdur, tezcanlıdır, değil bir, üç tane Michael Myers gelse yere serecek kondisyona sahiptir ancak saftır ve bu saflığının kurbanı olur.

3. Ateşli Çift

Friday the 13th

Gençlik korku filmlerinin olmazsa olmazlarındandır. Her boşlukta oynaşmaya başlayan bu gençler grubun en umursamaz tipleridir. Ortalıkta ürkütücü gariplikler dönmeye başlasa da sallamayıp işlerine bakarlar. Grubun en paranoyak genci onları uyarmaya çalışsa da başarısız olur. Filmdeki misyonları seyirciye birkaç erotik sahne sunmaktan öteye gitmez. Genelde de en fantastik şekilde öldürülen bu gençler olur.

4. Şakacı Genç

Idle Hands

Grubun eğlence kaynağı olan bu genç, arkadaşlarını korkutmaktan büyük zevk alır ve genelde filmin gidişatına ilişkin ilk ipuçlarını seyirciye verir. Bir korku filminde daha 5 dakika olmadan elinde bıçak olan maskeli biri kızların arkasından yaklaşıyorsa bilin ki o kişi bu şakacı arkadaştır. Heyecan yapmanıza gerek yok.

5. Olaya Hakim Yaşlı Amca

The Texas Chainsaw Massacre

Kasabanın eskilerindendir. Olay mahallinin kötü şöhreti hakkında bilgi sahibidir.Genelde filmin başlarında gençlerle karşılaşır. Onları uyarmaya çalışsa da ketumdur, ağzından pek laf çıkmaz ancak lafı dolandırıp gençlere ''dikkatli olun'' demeye getirir. Her ne kadar sağ olarak filmi tamamladığı görülmüş olsa da genelde sonlara doğru kim vurduya gider.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Esas Oğlan

A Nightmare on Elm Street

Genç kızların sevgilisidir. Filmdeki esas kıza fena halde yanıktır. Esas kızın penceresinden tırmanıp baş başa kaldıkları sıkça görülmüştür. Filmin sonlarına kadar katille başa çıkmayı başarsa da esas kıza kafayı takmış katilimizden nasibini alır.

7. Okulun En Çalışkan Kızı

Scream

Esas kızdır. Genellikle katillerin esas hedefi bu genç hanımlar olur. Yaşıtlarından farklıdır. Arkadaşlarının çılgın eğlence davetlerine temkinli yaklaşır. Ancak yoğun ısrarlar sonucu dayanamaz ve gruba dahil olur. Katille genellikle telefonla iletişim kurar. Filmin sonlarına doğru gerilimi tavan yaptıran kovalamaca sahnelerinin baş aktörüdür. Diğer elemanların aksine sağ kurtulma olasılığı çok yüksektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
18
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın