Görüş Bildir
Haberler
Gazze'de Can Kaybı 600'ü Geçti

Gazze'de Can Kaybı 600'ü Geçti

adem kara
22.07.2014 - 14:10 Son Güncelleme: 22.07.2014 - 14:18

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren İsrail 604 kişiyi öldürdü. Ayrım gözetmeksizin saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, hastane ve camileri de hedef alıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor. 8 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölen Filistinli sayısı 604'e, yaralı Filistinli sayısıysa 3 bin 700'e yükseldi. Ölen Filistinliler arasında en az 154 çocuk bulunuyor.

İsrail, Gazze’nin Şeyh Rıdvan bölgesinde eski başbakan yardımcısı Ziyad Zaza’ya ait bir evi de bombaladı.

İsrail ordusu pazar günü sokak ortasında sivilleri katlettiği Şecaiyye'deki bombardıman da sürdürüyor.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail uçakları bir camiyi hedef aldı. Saldırıda cami büyük hasar gördü. Gazze'de diğer iki cami de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisi İsrai'in tüm tünelleri yok etmeden saldırılarını durdurmayacağını söyledi.

Batı Şeria'da bir ölü

Batı Şeria’da yapılan protesto çağrılarıyla Filistinli göstericiler sokağa döküldü. İsrail protestoculara karşı gerçek mermi kullandı.

Batı Şeria’da bir Filistinli genç İsrail güvenlik güçleri tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Yönetimin üç gün yas ilan ettiği Filistin'de pazartesi günü Filistinli esnaf Batı Şeria'nın çeşitli kentleri ile Doğu Kudüs'te kepenk kapatmıştı. İsrail'in Arapların yaşadığı bölgelerinde yaşayan Filistinli esnaf da eyleme destek verdi.

Resmi kurum, banka ve üniversitelerdeki çalışanların greve gitmesi dolayısıyla Batı Şeria'da bulunan resmi kurumlar da gün boyu hizmet vermedi.

Hastaneye saldırıldı

İsrail savaş uçakları, pazartesi günü Gazze'nin en büyük hastanelerinden Aksa Şehitleri Hastanesi'nin üçüncü katına bomba yağdırmıştı. Saldırı sonucu beş Filistinli hasta öldü, 15 kişi yaralandı.

İsrail yönetimi çok sayıda hasta ve yaralının olduğu hastanenin boşaltılması uyarısı yaptı.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nde görevli bir doktor Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hastanemiz bombalandı. Şimdi de boşaltmamız isteniyor. Bu kadar hastayı nereye götürelim? Buradaki yaralı ve hastaları ne yapacağız? Ambulanslarımız yok. Ağır yaralılar var. Yoğun bakımda olanlar var. Ne yapacağız bu yaralıları. Açık açık öldürülüyoruz. Ölün deniliyor bize. Dünyaya sesleniyorum. Ne yapacağız? Ey dünya neredesiniz? Ey Araplar neredesiniz? Hastane bombalanıyor, insanlara hizmet veren kuruluş bombalanıyor. Burada yatan hastaların aralarında çocuklar, yaşlı kadınlar var.'

100 bin Gazzeli evinden oldu

Birleşmiş Milletler Mültecileri Koruma Örgütü (UNRWA), 100 bin Filistinlinin evsiz kaldığını ve bir kısmının BM kamplarında yaşadığını duyurdu.

Gazze'de katliamları ve saldırıları sürdüren İsrail bir hafta önce Maghazi mülteci kampını da vurmuştu.

Sınır kapılarının açılmaması ve Gazze’ye yönelik İsrail ambargosunun sürmesi nedeniyle bölgedeki insani durum da gittikçe kötüleşiyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/olu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0