Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Farkında Olmadan Aklımızı Çelen 20 Sihirli Pazarlama Sözcüğü

Her Gün Farkında Olmadan Aklımızı Çelen 20 Sihirli Pazarlama Sözcüğü

Hikmetin
18.09.2014 - 23:13 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 18:56

1. Siz:

İnsanların duymayı en çok sevdikleri şey kendi isimleridir. Coca Cola bunu yaparken boşuna yapmıyordu. “Siz” kelimesi de direkt müşterinize hitap ettiğinizi gösteren en kolay yol. İnsanlar ortalığa değil kendilerine konuşulmasını severler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Çünkü:

Arkasından gelecek şey için merak uyandırır. Kendinizi ispatlamanız için size uygun anı sağlar. Müşteriler harekete geçmek için her zaman bir sebebe ihtiyaç duyar.

3. Bedava / Ücretsiz:

Tüketici gözünde değeri düşük olsa da vazgeçilemeyecek bir teklif. Kim hayır diyebilir ki? Ancak uzun vadeli kullanım ürünün kalite algısına ciddi zarar verebilir. Dikkatli ve dozunda kullanılmalı.

4. Fırsat:

İşte ödül algısının en belirgin kelimesi. Küçüğünden büyüğüne hiç bir marka es geçmemeli!

5. İndirim:

Duymaktan sıkıldığım ama asla zamanı geçmeyecek kelimelerden biri. Özel alışveriş siteleri bu konsept üzerine kurulmuştu. Teknoloji perakendecileri de rekabetten dolayı uzun süredir bu konseptten çıkamıyor. Ama ne yalan söyleyim işe yarıyor arkadaş!

6. Garantili:

Müşterinin içini rahatlatır, satın almasını kolaylaştırır, kaybedecek bir şeyi olmadığını hissettirir. Tabi eğer garantinin kapsamını dipnottaki küçük yazılarla kuş kadar bırakmazsanız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kolay:

Çetrefilli işleri sevmeyen bir milletiz biz. Sadece bizde değil aslında. Kolaylık tüm dünyanın kısa vadede yönlendiği bir unsur. Hayatı kolaylaştıran her ürün ve hizmet başarılı olur. Zaten her yeni teknoloji ürünü “daha kolay” olmak üzerine girmiyor mu hayatımıza?

8. Keşfet:

Müşteriler sürpriz faydaları severler. Onlara bilmedikleri yeni birşey sunmak için ideal.

9. Her şey Dahil:

Türkiye’de turizm sektörünün, bu kelimeyi keşfettiğinde artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını bilmesi gerekiyordu!

10. Yeni:

Yenide bereket vardır derler. Şampuan ambalajlarını düşünün. 6 ayda bir neden ambalajın üzerine bir bahaneyle “Yeni” ibaresi koyuyorlar dersiniz? “Yeni” ibaresi her zaman dikkat çekicidir. Eskiyi kim ister ki?

11. Kazan:

Kazı Kazan! Çekilişe katıl kazan! Bilet al kazan! Alışveriş yap kazan! -

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Ekstra:

Avantayı kim sevmez? Aynı paraya daha fazlasını almak varken hem de!

13. Güvenli:

Risk içeren hizmetler ve ürünler için güven önemlidir. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinin 2. aşamasını “Güvenlik Gereksinimi” oluşturduğuna göre bu ihtiyacı giderin!

14. Büyük:

Hem muhteşem bir tamlama hem de muhteşem bir sıfattır. Büyük her zaman çalışır! Büyük İndirim, Büyük Araba, Büyük Fırsat, Büyük Boy!

15. Sağlıklı:

Obezite almış başını gitmiş. Daha sağlıklı olmak için diet kolayı mı çok görüyorsunuz bize? Ya da hamburger menüden daha zararlı, bol soslu bir salatayı mı? Ev-Ofis-Ev sarmalında sağlıklı olacağız diye suntaya benzeyen bisküvileri yemiyor muyuz? Anladınız şimdi “Sağlıklı”nın sihrini değil mi?

16. %100 Para İadesi:

Müşteriye kafan rahat olsun demenin başka bir yolu. Sıfır Risk!

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Sadece:

Düşük fiyatlı ürünler için kullanıldığında etkili ancak 1999 TL’lik bir üründe kullandığınız takdirde ters etki yapabiliyor ve samimiyetsizlik doğurabiliyor.

18. Onaylı:

Vaat veren ürünler, kozmetik ürünler için destek unsur olarak kullanılması etkili oluyor. Denenmiş ve gerçek!

19. Daha Fazla:

Rakiplerinizden daha fazlasını sunduğunuz sürece sorun yok.

20. Sınırlı Stok:

Çok fazla vaktiniz yok! Bu fırsatı kaçırmayın!

Tüketim Çağında Gerçeklerle Yüzleşmek İçin....

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
0
0
0