Görüş Bildir
Haberler
Olası Bir Zombi İstilasında Hayatta Kalmak İçin Bilmeniz Gereken 21 Şey

Olası Bir Zombi İstilasında Hayatta Kalmak İçin Bilmeniz Gereken 21 Şey

Şimdi şöyle arkadaşlar, her gün zombi istilasıyla ilgili bir Amerikan filmi ya da dizisi çekilip duruyor. 'Lan bu zombiler sadece Amerika'da mı var? Neden güzide yurdumuzda da aniden peyda olmasınlar? Neden işe giderken birden metrobüsün içerisi birbirlerini ısıran insanlarla dolmasın? Biz yine de önlemimizi alalım ne olur, ne olmaz?' diyorsanız bu içerikte size olası bir zombi istilasında nasıl hayatta kalacağınızı anlatacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle zaten bu ülkede şu ana kadar hayatta kalmayı başardıysanız, tebrikler! Ya gerçekten çok şanslısınız ya da gerçek bir survivorsınız.

Ülkenin göbeğinde patlayan bombalar, tecavüzler, durup dururken işlenen cinayetler derken; hayatta kalmayı başaran insanlar zaten en büyük tehlike olan şeyden; cahil insandan kurtulmayı başarmış demektir.

2. Ama cahilin cahili var arkadaşlar. Bunun bir üst seviyesi de zaten "zombi" dediğimiz varlıklar. Yani nedensizce gördüğü insanı öldürüyor ve çiğ çiğ yemeye başlıyor.

Şimdi zombi de olsa rızkının derdinde ama karın doyurmak için de sokaktan geçen insanlar da yenmez ki kardeşim. İşsizlik işte yapacak bir şey yok. Adam evine ekmek götüremeyince ne yapsın? Çareyi zombi olmakta buluyor.

3. Yalnız her gün sabah işe giderken yolda şu şekilde yürüyen insanları karıştırmayın arkadaşlar. Onlar zombi değil. Onlar hayat kavgasında.

Evet hayatın yoruculuğu arasında zombi olma yolunda hızla ilerliyorlar ama daha değiller. Sadece iş ve ev arasında gidip geliyorlar. Kafalarında ay sonunu nasıl getirecekleri ve faturaları nasıl ödeyecekleri var. Bu yüzden zombi gibi görünüyorlar. Şu sıralar neyse ki bahar geldi de doğal gazı fazla yakmıyoruz diye seviniyorlar. Evet evet aslında hepimiz de bu insanların arasındayız. Ama çaktırmamaya çalışıyoruz etrafımıza.

4. Neyse işte hepimiz zombi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ve bunun belirli başlı sebepleri var. İnsan durup dururken de zombi olmuyor sonuçta.

Zombi istilası nasıl başlar peki diye düşündüğümüzde önümüzde altı seçenek var. Bunlar şöyle:

  • Araştırmaları gizli yürütülen bir kimyasal deneyin patlak vermesi ve tüm dünyaya sızması.

  • Kendiliğinden oluşan şerefsiz bir virüs

  • Dünya dışından gelen böyle ib.e gibi puşt gibi bir madde

  • Geceleri tırnak kesip, sakız çiğneme hatta ve hatta ıslık çalma

  • Yere düşen ekmeği yüksek bir yere koymama ve ardından kıyametin kopması

  • Üstte de bahsettiğimiz gibi işsizlik ve modern hayata kendini fazla kaptırma. Yarın yiyeceğin yemeği bulamayınca isyan edip zombi olmaya karar verme

5. Bunların biri gerçekleşti diyelim. Ve zombi istilası başladı. Siz de hayattasınız. İlk kurbanlardan değilsiniz. Ne yapmanız gerekli?

Buradan sonrası çok önemli arkadaşlar. Hemen öyle kafamıza sıkıp kurtulalım kolay yolu seçelim demiyorsanız hayatta kalmak için çaba sarf etmeniz gerekli. Biraz savaşmaktan kimseye zarar gelmez. O yüzden ne yapmanız gerektiğini yavaş yavaş anlatmaya başlayacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hemen en yakın metrobüs durağına gitmeniz önemli. Zaten bunu her gün yapıyorsunuz neredeyse. Ama bu sefer şoför koltuğuna oturacaksınız. Evet kendinize bir metrobüs edineceksiniz.

6. Hemen en yakın metrobüs durağına gitmeniz önemli. Zaten bunu her gün yapıyorsunuz neredeyse. Ama bu sefer şoför koltuğuna oturacaksınız. Evet kendinize bir metrobüs edineceksiniz.

Filmlerde falan hep büyük arabası olanlar hayatta kalıyor. Sonuçta boşuna çekmemişlerdir o kadar filmi. Neyse İstanbul'da olmayanlar sağlam bir otobüs de bulsa işlerini görür. Yalnız metrobüsü bulduktan sonra her şey bitmiyor. Sanayiye götürüp etrafını demir parmaklıklarla ve belirli noktalarını kesici aletlerle çevirmeniz gerekiyor. Ekstra benzin deposu da taktırabilirsiniz. LPG'ye çevirmeyin. Arkanızdan zombiler, 'Bak bak koskoca metrobüsü var LPG taktırmış.' diye gıybet de yapabilir. Size biraz pahalıya patlar ama olsun. Önümüzdeki ay veririm deyin. Önümüzdeki ay sanayideki usta büyük ihtimalle zombi olacaktır zaten.

7. Aracınızı yaptırdıktan sonra yola çıkın. Arkanızdan, "Şşşttt kaptaaan duuur. Durağı kaçırdın!" diye bağıranlar olursa durmayın. Onlar zombi. Sizi indirip öğle yemeği olarak mideye indirecekler.

Eee artık iş yerlerinde öğle yemeğinden bile kısmaya başladı patronlar. İnsanlar da öğle yemeğini aksatmamak için zombi olmaya karar verecek hale geliyorlar. 

Neyse arabanıza kimseyi almadıktan sonra yolda kimse için durmamanız önemli.

8. Daha sonra evinizin yakınlarındaki süpermarkete çekin metrobüsü. Devir pahalı diye alamadığın o kangal sucuğu bedavaya alma devri!

Eee zombi istilası başladıktan sonra doğal olarak etrafta yağmalar başlayacak. Herkes erzak depolamaya çalışacak. Siz de kendi erzağınızı kendiniz bulmak zorundasınız. Burada atlamamanız gereken şey; yemek bir şekilde bulunur. Önemli olan temiz su bulabilmek. Olabildiğince içilebilir su alıp, metrobüsümüze yüklüyoruz arkadaşlar. Ne de olsa metrobüste alan çok. Doldurabildiğiniz kadar doldurun.

9. Yiyecek kadar önemli olan bir diğer şey ise silah ve kesici aletler. Ama tabii bazen bir çivili odun, bir sniperdan daha etkili olabilir bunu unutmayın.

Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki, zombiler sese ve ışığa karşı duyarlı. Bu yüzden ateşli silahlar öldürdüğünüz zombiden daha fazlasını etrafınıza çekebilir. He yok bilmiyorsanız, Zombiliğe Giriş 101 dersinde veriyorlar artık bunları. Bir zahmet öğrenin. Ondan sonra da artık samuray kılıcı mı bulursunuz yoksa bir keser benim işimi görür mü dersiniz bilemem. Seçim size kalmış.

10. Bir diğer önemli olan nokta ise zombiler akraba, tanıdık ayırmaz. En zayıf noktanızdan sizi vurabilir.

Yani artık kesinlikle hümanist olmamalısınız. 'Bakkal Necdet amca zombi olmuş ama ben ona el kaldıramam' falan demeyin. Allah ne verdiyse vurun. Mahallenin güzel kızı/ yakışıklı beyi zombilerin eline düştü, gideyim de kurtarayım demeyin. Sonra yine herkes kendisini kurtarır olan size olur. Hayatta kalmak zorundasınız. Yoksa bakkal Necdet amca'nın peşine takılır siz de ucuz taze çiğ et peşinde dolaşırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Erzakları yüklediniz mi? Kendinizi savunacak aletleri buldunuz mu? Tamam, şimdi korunaklı bir yere gidebilirsiniz.

Zombiler hızlı ve çevik değilse yüksek yerleri tercih edebilirsiniz. 

Tabii plazaya falan da gidin demiyoruz. Dört - beş katlı bir bina yeter. En üst kata yerleşirsiniz. Tabii sabahın köründe yüzünüzde bir zombi gülümsemesiyle uyanmak istemiyorsanız binanın komple zombilerden ayıklanması lazım.

12. Zombiler çevik ve hızlıysa o zaman işiniz daha zor. Hayatta kalmak için gerçekten çok uzaklarda korunaklı bir bina inşa etmeniz gerekebilir.

Küçük kulübe tarzında, kimsenin göremeyeceği, insanlardan uzak bir yerde sağlam bir barınak inşa ederseniz ve bunun etrafını duvarlarla, tellerle sararsanız hayatta kalma şansınız daha yüksek olur. Tabii İstanbul'da ya da büyük şehirlerde böyle bir yeri bulup yapmak zor.

 Zombiler böyle metrelerce zıplayıp akıllı şekilde hareket edebiliyorsa eğer; Bizim tavsiyemiz, kendinizi onların kollarına bırakmanız. Sonuçta zombi insandan daha akıllıysa zombi olmakta bir mahsur yoktur diye düşünüyoruz.

13. Zombiler pek öyle akıllı yaratıklar değil ve mücadele etmeye mi karar verdiniz? Yanınıza gerçekten güvendiğiniz insanları alıp birlikte mücadele edebilirsiniz.

Ama sizi geride yem olarak bırakıp zombilerden kurtulmanın ferahlığıyla ceylan gibi seken insanlar olmamalı bunlar. Gerçekten güvendiğiniz insanlar olmalı. Bir önceki maddelerde bahsettiğimiz gibi, hümanist olayım herkesi kurtarayım demeyin, olan size olur.

14. Bol bol spor yapın. Formdan düşmeyin. Sonra zombilerin önünde kaçarken nefes nefes kalmayın.

Spor yapmanın, fit bir vücuda sahip olmanın yararını şimdi pek göremediniz belki ama bir zombi istilası olduğunda bu günlerde spor yaptığınız için şükredeceksiniz. Sıradan karbon insanlar, zombi karşısında hemen yorulurken, siz 10 kat daha hızlı ve daha çok koşup hayatta kalabileceksiniz.

15. İlaç da en önemli şeylerden biri. Eczanelerden bulabildiğiniz her ilacı almayın ama. Bilgi sahibi olun önce. Sonra işinize yarayanları alırsınız.

Yaralanmalarda, salgın hastalıklarda falan doğru ilaç hayatınızı kurtarabilir. Ama dikkat edin yanlış ilaç almayın. Zombiler 'Yanlış ilaç almış, bir süre biz buna dokunmayalım en iyisi. Bu iyileşince yeriz biz bunu.' demezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Metrobüsünüzle şehirlerde zombi avı için dolaşan konvoylara da katılabilirsiniz.

Ama tabii düğün konvoyuna ya da asker uğurlama konvoyuna katılmadığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca bu konvoydaki insanlar genellikle çok acımasızdırlar. Zombilere karşı dikkatli olurken onlara karşı da dikkatli olmanız gerekir. Gözlerinizi dört açmanız lazım.

17. Temizlik imandan gelip deyip, her gördüğünüz zombiyi kesip biçmeye çalışmayın. Yazık, onların da aileleri var.

Hem yorulursunuz, ekmek su artık aslanın midesinde. Aslan da zombi olmuş. O yüzden kendinizi fazla yoracak hareketlerden uzak durun. Boşuna kalori yakmayın. Bırakın Allahlarından bulsunlar. Öbür dünyada versinler zombi olmanın hesabını.

18. Bir diğer akıl kurcalayan soru da şu: "Hapishaneler güvenli mi yoksa güvensiz mi?"

Şimdi herkesin aklında, zombi istilası başlarsa girerim bir hapishaneye, temizlerim orayı sonra bir süre orada yaşarım fikri var. Kısmen haklı da olsalar, içeride çok sayıda zombi ile de karşılaşabilirler. Ama yine de denenebilecek bir yöntem. Sonuçta içeridekiler, dışarıdakilerden rahat valla. Hem öyle tecavüzcüsü, katili, hırsızı da içeride değil. Hepsi dışarıda. Genellikle aklı selim insanları atıyorlar içeriye. Bir girip şansınızı deneyebilirsiniz. Belki dışarıdan daha rahat edersiniz kim bilir?

19. Saklanmamanız gereken yerlerden biri ise AVM'ler. AVM'lerden uzak durun arkadaşlar.

Bakın zombilerin uğrak noktasıdır AVM'ler. Üstelik korunaklı bir yanı da yok. Her yer cam. Çabucak kırabilirler. Öyle 'Sağlam camdan yapmışlardır. Çift kat cam kullanıyorlar boru mu?' demeyin. Girip sizi güzelce mideye indirebilirler. Kendi bağırsaklarınızı zombinin avuçlarında görürsünüz sonra. 

Sadece zombilerin değil yağmacıların da uğrak noktasıdır marketler. Bu yüzden uzak durun arkadaşlar. Girdiyseniz de fazla kalmamaya çalışın.

20. Zombilere sulu şakalar yapmayın. Onların gururlarıyla oynamayın. Öldürecekseniz de adam gibi öldürün.

Zaten akılsız bunlar, kafaları çalışmıyor, ben bunlarla iyi t.şak geçerim demeyin. Zombi de olsalar onlar da bir zamanlar insandı. Yarın öbür gün onların yerinde siz de olabilirsiniz. Yani dikkat edin. Öldürüyorsanız bile saygıda, sevgide kusur etmeyin. 

Ağacı sevin, yeşili koruyun, zombiye saygısızlık etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Tüm bunları yaptıktan sonra zombi sayısında hatırı sayılır bir azalma olacaktır. Gidin kendi medeniyetinizi kurun. Orada insan gibi yaşayın.

Ama medeniyetinizi sekteye uğratacak insanları yine buradan uzak tutun. Güzel bir düzen kurmuşken gelip bozabilirler. Her zaman insanlar zombilerden daha tehlikeli. Bunu unutmayın. 😌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2998
2549
1123
478
276
173
173
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Yilmaz

Onu bunu bırakın bizim ülkemizde bunlara bile tecavüz ederler.

KaRaBaSaN

1. Karakol yağmalamak. (Zırhlı araç, zırhlı kıyafetler, gaz maskeleri, silahlar, dürbün ve işinize yarayacak tüm teçhizatlar.) 2. Villa'ya el koymak. (Tepele... Devamını Gör

Tuncer Saltan

iki bardak çay demler beraber içeriz.Zombi de olsa dayanamaz kimse çaya.