Görüş Bildir
Haberler
Olan Yine Kadına Oldu: Tecavüz İtirafı Kesha'nın Kariyerini Sona mı Erdirecek?

etiket Olan Yine Kadına Oldu: Tecavüz İtirafı Kesha'nın Kariyerini Sona mı Erdirecek?

Fulin
21.02.2016 - 23:56

Son dönemin popüler yıldızlarından Kesha, bir süredir ortalıkta yok. Bunun sebebi de müzik dünyasının en güçlü isimlerinden birini tecavüzle suçlaması. Peki yine her zamanki gibi tecavüz mağduru olan kadın mı suçlu? Yorum sizin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kesha, 2010 yılında bu şarkıyla müzik dünyasına girdi.

Kariyerine annesi gibi şarkı sözü yazarlığıyla başlayan Kesha, henüz 18 yaşındayken ünlü prodüktör Dr. Luke tarafından keşfedildi.

"Animal" ve "Warrior" adlı iki başarılı albümle devler ligine yükselen Kesha, birçok hit şarkıya imza attı.

Uzun süre yeme bozukluğu ve bulimia sorunları ile mücadele eden Kesha, Ekim 2014'te herkesi şok eden bir açıklama yaptı.

10 yıldır birlikte çalıştığı prodüktör Dr. Luke'un ona zorla uyuşturucu verdiğini, tecavüz ettiğini; yıllar boyunca psikoloijk ve fiziksel şiddete uğradığını iddia etti. Yaşadığı bu sorunların yeme bozukluğu problemine yol açtığını söyledi. Bununla da kalmadı, bir dava açarak konuyu yargıya taşıdı ve tüm bu sebepler yüzünden Dr. Luke ile olan anlaşmasının feshini talep etti.

Ancak kimin haklı olduğunu anlamak oldukça güçtü.

Ancak kimin haklı olduğunu anlamak oldukça güçtü.

Dr. Luke tüm suçlamaları reddetti, bu suçlamaların aralarındaki anlaşmayı bozduğunu iddia ederek karşı bir dava açtı. Prodüktörün avukatları, Kesha'nın 2009 yılında kendi el yazısıyla yazdığı bir doğum günü kartını mahkemeye sundu. Bu kartta 'En çekici yapımcıya. Hayallerimi gerçekleştirmeme yardım ettiğin için teşekkür ederim. Seni seviyorum.' yazıyordu. Ayrıca Kesha'yla ve annesiyle olan yazışmalar da aralarının ne kadar iyi olduğunu göstermek için delil olarak verildi. Ayrıca Kesha'ya talip olan başka bir firma olduğunu, suçlamaların bu sebeple uydurulduğunu da iddia ettiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki bu sorun ne anlama geliyor?

Peki bu sorun ne anlama geliyor?

Kesha, Sony şirketiyle olan 6 albümlük anlaşması sebebiyle hiçbir şekilde başka bir firmadan albüm çıkaramaz, kendi adını kullanarak müzik, konser, reklam anlaşması yapamaz. Anlaşması gereği yeni albümlerini Sony müzikte Dr. Luke ile birlikte çalışarak yapmak zorunda. Sorun da bundan çıkıyor zaten. Kesha'nın avukatı 'Bu tip sözleşmeler, sanatçıların yeni bir şey yapması içindir. Ancak şu an şirketi Kesha'nın ne yeni bir albüm çıkarmasına yardımcı oluyor, ne de gitmesine izin veriyor.' diyor. Kesha sözleşmesi gereği hiçbir müzik çalışması yapamıyor, konser veremiyor.

Kesha iki hafta önce gizli bir şekilde sahne alarak pes etmeyeceğini göstermişti.

Mahkeme kararını Kesha aleyhine verdi.

Mahkeme kararını Kesha aleyhine verdi.

Birkaç gün önce New York Üst Mahkemesi, anlaşmanın bozulmasının Dr. Luke ve Sony şirketine zarar verebileceğine karar verdi. Dr. Luke; 'Kesha'nın kariyeri için 60 milyon dolar yatırım yaptım. Kontratının gerekliliklerini bensiz yerine getirmesine izin verdim.' dedi. Yani Kesha aynı şirkette Dr. Luke ile çalışmadan da yeni albüm yapabilirdi. Ama o bunu reddetti, çünkü Sony ile yapacağı yeni bir albümün promosyonunun yeterince yapılmayacağını düşünüyordu. Ayrıca yıllar önce menajerine açtığı bir davada yemin altında Dr. Luke'un yanında yer aldığı sözlerin olduğu ifadesi, bu davayı kaybetmesine neden oldu.

Peki bundan sonra ne olacak?

Her şey başa döndü, Kesha yine Sony şirketindeki 6 albümlük anlaşmasına uymak zorunda. Öte yandan artık Sony ona yeni albüm yapsa da, özellikle promosyon yapılmayacağı; kariyerinin bu şekilde bitirileceği de konuşuluyor. Şu an kullamadığı adından vazgeçen ve doğum adı Kesha Rose'u kullanarak bir çıkış yolu arayan Kesha'ya hem hayranlarından, hem de bir çok ünlüden destek geldi. Destekçiler arasında kariyerinin başında yakın arkadaşı olan Katy Perry'nin olmaması dikkat çekti.

İşte Kesha'ya destek mesajı atan ünlülerden bazıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2494
523
469
182
80
75
61
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?