Görüş Bildir
Haberler
Okmeydanı'nda 'DHKP-C' Operasyonu: 24 Gözaltı

Okmeydanı'nda 'DHKP-C' Operasyonu: 24 Gözaltı

FreiGeist
02.04.2015 - 09:25 Son Güncelleme: 02.04.2015 - 15:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının ardından Okmeydanı'nda DHKP-C örgütüne operasyon düzenlendi. 24 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen ve bir kadın saldırganın öldürüldüğü, 2 polis memurunun yaralandığı sadırının ardından, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Okmeydanı'nda operasyon başlattı. Operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisleri de destek verdi.

Gece saatlerinde Okmeydanı'na gelen polis ekipleri, önceden belirlenen evlerin bulunduğu sokaklarda ve çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra Özel Harekat ekipleri ve çelik yelek giyen sivil polisler, DHKP-C örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen kişilerin bulunduğu evlere baskın yaptı. Operasyon sırasında 24 şüpheli gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirildiler

Okmeydanı'nda gözaltına alınan şüpheliler polis ekiplerince Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirilen aralarında kadınların da olduğu 24 şüpheli daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Operasyon, önceki gün Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındıktan sonra öldürülmesi ve dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının ardından geldi. 

Kaynak: AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0