Görüş Bildir
Haberler
Öfke Kontrolü Testinden Geçebilecek misin?

etiket Öfke Kontrolü Testinden Geçebilecek misin?

Yung Boş Ada
23.02.2015 - 13:32 Son Güncelleme: 13.06.2018 - 19:19

Hepimizin bazen ipin ucunu kaçırıp da kontrolü kaybettiği zamanlar olur, ama acaba bunlar ciddi bir öfke probleminin belirtileri mi yoksa normal şeyler mi? Testi çöz ve öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hadi başlayalım. Arkadaşlarından biri fena halde sarhoş oldu ve herkesin önünde sana hakaret etmeye başladı. Sen ne yaparsın?

2. Aylarca özenle bakıp yetiştirdiğin domateslerinin hayvanlar tarafından mahvedildiğini gördün, ne yaparsın?

3. Sen sakin sakin araba kullanırken bir anda biri sana makas attı. Ne yaparsın?

4. Bir arkadaşın senin evine tanımadığın birini getirdi ve mutfakta bir şeyleri kırdılar. Ne yaparsın?

5. İş arkadaşlarından birisi senin çalışma performansınla ilgili olumsuz düşüncelerini herkesin önünde söyledi ve sen...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ailenden zaten pek anlaşamadığın biri bu sefer çizgiyi biraz aştı ve gerçekten seni üzen sözler sarf etmeye başladı. Ne yapacaksın?

7. Büyük bir heyecanla beklediğin film sonunda geldi ve sinemaya gittin ama yanında oturan adam durmadan öyle bir kahkaha atıyor ki kucağındaki patlamış mısırların yarısı senin üstüne dökülüyor. Ne yaparsın?

8. Sevgilin/Eşin işten eve geç geleceğini sana söyledi ama sen dışarıda dolaşırken onu başkasıyla bir mekanda otururken gördün. Ne yapacaksın?

9. Uçağını kaçırmamak için zaten gelmen gerekenden çok daha erken havaalanına geldin ama uçağın rötar yaptığını öğrendin. Ne yaparsın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Geçemedin! Ciddi bir öfke problemin var.

İster duygularını bastır, ister etrafa dağıt; senin ciddi bir öfke problemin var. Öfke kontrolü probleminin nedenleri genelde çocukluğa dayanır. Kötü çocukluk yaşantıları ve yanlış tutumlar çocuklarda öfke kontrolünü bozar ve bu ileride büyük problemlere yol açar, şu anda senin yaşadığın gibi. Öfke kontrol bozukluğu yaşayan bireylerde mutluluk hormonu adı verilen serotonin hormonunun çalışmasında da bir sıkıntı olduğu bilinmektedir. Bu yüzden çoğu zaman bir çok şeyden keyif almıyorsun. Çok küçük olaylar bile seni bir anda öfkeden kuduran bir canavara dönüştürebiliyor ve bunun yüzünden etrafındaki insanlara istemeden zarar verebiliyorsun. Bunu çözmek için en başta bu sorununla yüzleşmen gerekiyor. Kim olduğunla ve kusurlarınla barışık olmalısın. Sorunlarını görmezden gelmek yerine onları kucaklayıp onlarla yüzleşip onları çözmeye çalışmalısın. Kendine ve etrafındakilere daha fazla zarar vermeden belki de profesyonel yardım almayı düşünsen iyi olur.

Kontrol edilebilir bir öfke problemin var.

Bazı durumlar karşısında sergilediğin aşırı tepkiler öfke probleminin kıyısında olduğunu gösterir. Ama sen tam anlamıyla seni böyle yapan şeyin ne olduğunun bilincindesin, seni öfkeden delirten olayların ne olduğunun farkındasın ve bunlardan uzak durmaya çalışarak bir bakıma öfkeni kontrol altına alıyorsun. Ama bazen elinde olmadan kendini kaybettiğin oluyor tabii. Bu durumlara çok dikkat etmeli ve çoğu zaman sakin kalmaya çalışmalısın. Çünkü söylediğimiz gibi, öfke probleminin sınırındasın ve bu problemi yenmek ya da kendini tamamen öfke problemine teslim etmek sadece senin elinde. Dikkatli ol ve öfkeni kontrol altında tut. Evet hayat zor, seni yoran çok şey var ama aferin böyle devam. Kontrolü elinden sakın bırakma.

Geçtin! Senin öfke problemin yok.

Geçmişte öfkeyle ilgili sorunlar yaşadın ya da yaşamadın bilmiyoruz ama şu an tam anlamıyla öfkeni daima kontrol altında tuttuğuna ve kontrolünü asla kaybetmediğine eminiz. Öfkenin sınırlarını çok iyi biliyorsun, nerede durman gerektiğinin farkındasın. Yeri geldiğinde elbette sinirleniyorsun, bağırıyorsun ama bunu asla abartmıyorsun. Kontrol her zaman senin elinde. Tebrik ederiz seni! Bazılarımız seni örnek alsa iyi olur...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6373
1882
1486
1218
1028
600
589
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mete Öztürk

şıklar- A: Bir şey yapmam B:Kafasına roket fırlatırım

Tai Mano Gyvenimas

Geçemedin! Ciddi bir öfke problemin var.

Mels

Öfke problemin yok diyor ama ben çok hızlı sinirlenebilen biriyim sonradan kontrol altına alabilsem de hızlı sinirlenmem kesinlikle iyi değil düşüncesizce da... Devamını Gör