Görüş Bildir
Haberler
Obama: 'Türkiye'nin Kendi Hava Sahasını Koruma Hakkı Var'

Obama: 'Türkiye'nin Kendi Hava Sahasını Koruma Hakkı Var'

Onedio Medya
24.11.2015 - 19:37

ABD Başkanı Obama, sınır ihlâli yapan Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak “Türkiye’nin kendi hava sahasını ve topraklarını koruma hakkı var” dedi. Rusya’nın ılımlı muhalifler yerine IŞİD’i hedef alması durumunda böyle sorunların yaşanmayacağını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Barack Obama, 'Türkiye, her ülke gibi topraklarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir.' dedi.

Rus uçağını düşürülmesi olayıyla ilgili detaylara baktıklarını ifade eden Obama, 'Belki Cumhurbaşkanı Erdoğan'la önümüzdeki günlerde görüşebilirim.' açıklamasını yaptı.

Obama, 'Şimdi Ruslar ve Türklerin birbirleriyle konuşarak tam olarak neler olduğunu belirlemelerini sağlamak ve gerginliği önlemek için tedbir almaları önemli.' dedi.

Obama'dan Rusya'ya suçlama

ABD Başkanı Barack Obama, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklamasında, 'Rusya'nın operasyonlarıyla ilgili problem, Türkiye sınırına çok yakın olması ve ayrıca sadece Türkiye değil birçok ülke tarafından desteklenen ılımlı muhalifleri hedef almaları.' dedi.

Obama, 'Rusya enerjisini IŞİD'e yönlendirirse böyle çatışma, yanlışlık ya da krizin tırmanması olayları daha az meydana gelir.' diye konuştu.

'Bu olayların aynı zamanda siyasi sürecin mümkün olduğu kadar çabuk rayına oturtmalıyız.' diye devam eden Obama, Rusya'nın da bu süreçte yer almasını başından beri memnuniyetle karşıladıklarını fakat Rusya'nın IŞİD'le mücadele yerine Esed'i korumak için hareket ettiğini vurguladı.

Hollande: Bundan ancak üzüntü duyabiliriz

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesini, 'Ciddi bir olay yaşandı, bundan ancak üzüntü duyabiliriz.' sözleriyle değerlendirdi.

Türkiye'nin olayla ilgili NATO'yu bilgilendirmekte olduğunu belirten Hollande, Türkiye'nin hava sahasının ihlal edilip edilmediğini göreceklerini dile getirdi. Hollande, 'Gerginliğin tırmanmasını engellemeliyiz. Bu, IŞİD'le mücadeleye çok zarar verici olur.' dedi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
6
5
5
5
4
0