Görüş Bildir
Haberler
Obama: 'ABD'nin Darbe Girişimine Dahil Olduğu İddiaları Asılsız'

Obama: 'ABD'nin Darbe Girişimine Dahil Olduğu İddiaları Asılsız'

Emre Ordu
22.07.2016 - 20:07 Son Güncelleme: 22.07.2016 - 23:41

ABD Başkanı Barack Obama düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki darbe girişimine ilişkin gelen bir soru üzerine, ABD'nin bu darbe girişiminde rolü olduğu iddialarını asılsız olarak nitelendirdi ve seçilmiş Türk hükümetinin yanında olduklarını vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan Barack Obama, bugün Meksika lideriyle yaptığı ikili görüşmenin sonrasında yaptığı basın toplantısında, Türkiye hakkında kendisine yöneltilen bir soru üzerine Türkiye’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Obama yaklaşık beş dakika süreyle verdiği cevapta, Türk hükümetinin yanında olduklarını, darbeye başından beri karşı olduklarını söyledi.

"Bu söylentinin yayılması Türk-ABD ilişkilerini tehdit ediyor"

"Bu söylentinin yayılması Türk-ABD ilişkilerini tehdit ediyor"

Obama bu konuyu Erdoğan’a da ilettiğini söyledi ve Erdoğan’ın bu tür bir söylentinin yayılmasının Türk-Amerikan ilişkilerini tehdit ettiğini kaydetti.

Obama, aynı şekilde bu tür söylentilerin Türk halkının yararına olmadığını da dile getirdi.

Obama, sert bir dille darbe girişimini kınarken, Amerika’nın bu tür bir açıklamayı ilk yapan taraflardan biri olduğunun altını çizdi. Obama, Türk halkının demokratik yollardan seçilmiş bir hükümeti hakettiğine dikkat çekerken, Türk halkının darbe girişimi sırasında demokrasiye sahip çıkmasından, siyasi açıdan Erdoğan’la zıt görüşte olan partilerin hükümete destek vermesinden övgüyle sözetti.

Gülen'in iadesi:"Türk hükümetinden somut kanıtlar bekliyoruz"

Gülen'in iadesi:"Türk hükümetinden somut kanıtlar bekliyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Obama, Gülen’in iadesi konusunda ise, konunun hukuki bir süreç olduğunu ve kendisinin ya da herhangi bir başkanın konuya müdahalesinin, hukuk kurallarını bir kenara bırakmasının söz konusu olmayacağını dile getirdi. Türk hükümetinden somut kanıtlar beklediklerini de tekrar dile getirdi. Amerika’nın bir hukuk devleti olduğunu ve yasal yol ne ise, ikili anlaşmalar çerçevesinde bunun takip edileceğini vurguladı.

IŞİD ile mücadele

IŞİD ile mücadele

Obama IŞİD konusunda ise şöyle konuştu: 'Türkiye ile, hükümet istikrarı yeniden oluşturma çabalarını sürdürürken de beraber çalışmaya devam edeceğiz. IŞİD ile mücadelede kullandığımız Türkiye’deki hava üssümüz İncirlik’ten uçuşlar yeniden başladı. IŞİD’in Suriye’deki konumunu zayıflatmak yönünde yakaladığımız ivmeyi kaybetmemek için Türkiye ile çalışmaya devam edeceğiz ve bu krize çözüm bulma konusundaki başarı şansımızı güçlendirmeye çalışacağız.'

amerikanın sesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
102
28
12
6
4
2