Görüş Bildir
Haberler
NYT: Haberimizin Arkasındayız Ama Fotoğraf 'Sehven'

NYT: Haberimizin Arkasındayız Ama Fotoğraf 'Sehven'

adem kara
18.09.2014 - 11:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalan haber yazmakla suçladığı New York Times, IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin haberlerinin arkasında durduklarını belirtti. Ancak gazete, Erdoğan’ın tepkisini çeken Hacıbayram haberinde kullanılan fotoğrafı internetteki sayfasından kaldırdı. Söz konusu haberin altına, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu Ağustos’ta bir camiden çıkarken gösteren fotoğraf yanlışlıkla yayımlanmıştır' notu düşüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, son üç gün içinde IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin birinci sayfadan yayınladıkları iki haber nedeniyle Amerika’nın önde gelen gazetesi New York Times’a yönelik suçlayıcı sözlerine gazete yönetiminden cevap geldi. 

Tolga Tanış'ın haberine göre, New York Times’ın sözcüsü Eileen Murphy, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Sorgulanan iki hikâyemiz de doğru bir şekilde hazırlanmış ve sağlam kaynaklara dayanmaktadır. Hikâyelerimizin kendi kendilerine yeterince açıklayıcı olduğuna inanıyoruz” dedi.

O FOTOĞRAF DEĞİŞTİ

Öte yandan New York Times gazetesi, Erdoğan’ın tepkisini çeken Hacıbayram haberinde kullanılan fotoğrafı değiştirdi. Haberin altına eklenen düzeltme metninde, “Bu haberin önceki versiyonunda kullanılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu Ağustos’ta bir camiden çıkarken gösteren fotoğraf yanlışlıkla yayımlanmıştır. Ne o cami ne de Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin, haberde anlatılan IŞİD savaşçılarının örgüte kazandırılmasıyla ilgisi vardır” denildi.

Erdoğan ve gazete arasındaki ilk polemik, geçen hafta sonu resmi ziyaretler için Katar’a giden Erdoğan’ın dönüşte gazetecilere yaptığı açıklamayla başlamıştı. Erdoğan, Pazar günü gazetenin birinci sayfasından anonslayarak verdiği, IŞİD’in en büyük gelir kaynaklarından birinin petrol kaçakçılığı olduğu ve satılan petrolün bir bölümünün de Türkiye’ye gittiği yönündeki haberle ilgili, “Türkiye IŞİD'den petrol alıyor ifadesi, çok çirkin ve kesinlikle yalan. Bu ifadeleri ortaya koyanlar adice bir ifade ortaya koyuyorlar” demişti. Erdoğan, IŞİD petrolü meselesinin ABD’li ve Türk yetkililer arasında da müzakere edildiğini belirten haber için New York Times’ı asparagas haber üretmekle itham edip şöyle demişti: “(ABD Dışişleri Bakanı) Kerry ile de yaptığımız görüşmede söyledim. ABD basını asparagas yalan haber üretiyor. Bu adını verdiğiniz gazetede (New York Times) bu tür haberler üretmekte mahir bir gazete. Bunlar Türkiye'nin dost olduğu ülkelerle arasını bozmaya yönelik. Aslı astarı yok.”

HACIBAYRAM HABERİ

Erdoğan ve New York Times arasındaki gerginlik, gazetenin Salı günü yine birinci sayfadan verdiği, IŞİD’in kendi saflarına Türkiye’den düzenli olarak adam kattığı yönündeki haberin ardından devam etti. Gazetenin muhabirinin Ankara’nın Hacıbayram semtinin IŞİD için nasıl adam toplama merkezi haline geldiğini aktaran haberiyle ilgili Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası (TESK) Genel Kurulu'nda yağtığı konuşmada 'Dün bir gazete, Hacı Bayram Camii'nden çıkışımızın fotoğrafını kullanıp bizi teröre destek vermekle suçluyor. Bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir' dedi.

Tolga TANIŞ / HÜRRİYET

Kaynak: http://www.posta.com.tr/dunya/HaberDe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0