Görüş Bildir
Haberler
Kartopu Cinayeti Davası: Nuh Köklü'nün Katiline Müebbet Hapis

Kartopu Cinayeti Davası: Nuh Köklü'nün Katiline Müebbet Hapis

Onedio Medya
13.05.2016 - 13:02 Son Güncelleme: 27.05.2016 - 13:02

İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnafın bıçaklı saldırısı sonucunda yaşamını yitiren gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesine ilişkin davada, sanık Serkan Azizoğlu 'kasten adam öldürmek' suçundan müebet hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nuh Köklü, 17 Şubat 2015 tarihinde Kadıköy’de kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülmüştü.

Davanın bugünkü duruşmasında karar açıklandı. Sanık Serkan Azizoğlu, 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, Azizoğlu'na yardım ettiği öne sürülen Nazım Coşanar'ın ise 'kasten öldürmeye yardım etme' suçundan eylem sabit görülmediği gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Bir önceki duruşma 13 Mayıs tarihinde görülmüş, mütalaasını açıklayan Savcı sanık sanık Serkan Azizoğlu hakkında müebbet hapis cezası talep etmişti.

Tutuksuz sanık Nazım Coşanar'ın ise 'kasten adam öldürmeye yardım etmek' suçunu yardımcı olma kastıyla hareket ettiğine dâir kesin bir delil olmadığını belirten savcı, Coşanar'ın beraatına karar verilmesini talep etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neler olmuştu?

Sanığın abisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup göndermişti...

Sanığın abisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup göndermişti...

Kartoplarıyla uğurlandı...

Kartoplarıyla uğurlandı...

AA

Nuh Köklü geçen yıl 19 Şubat günü toprağa verilmişti. Anne Çiğdem Köklü de oğlunu, tabutuna kartopu koyarak uğurlayanlar arasındaydı.

Nuh Köklü kimdir?

Nuh Köklü kimdir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nuh Köklü 2002-2003 yıllarında bianet'te editör olarak çalıştı, haberler yaptı. O sırada Tavsife Selen imzasıyla medya eleştirileri de yazdı. İspanyolca öğrenmeye başladıktan sonra bianet okurları Köklü'nün Latin Amerika'dan geçtiği haberleri, yazıları, izlenimleri okuma şansı yakaladı.

Köklü Açık Radyo'nun program ve yazarları arasındaydı.

Latin Amerika dönüşü Hürriyet ve Radikal gazetelerinde muhabirlik ve editörlük yaptı. Daha sonra Sabah gazetesinde çalışmaya başladı.

13 Şubat 2009'da greve çıkan ATV-Sabah çalışanlarından olan Köklü, o dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) işyeri temsilcisiydi. Köklü greve çıktıktan sonra işten çıkarılan 10 gazeteciden biriydi. Daha sonra NTV'de program editörü olarak çalıştı, Mayıs 2014'te işten çıkarıldı.

Ajanslar, 140 Journos, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kablosuz_Köpek

İşin komik tarafı öldürülen bir "aydın" olduğunda kısasa kısas diye böğürmüyor yobazlar. Demekki Din dediğin şey bir tek kendi menfaatleri için var.

Arda alkım

Yalakalığın daniskası. Savunmaya bay selamün aleyküm biz sizi seven ve gönül veren kişileriz. Amına kodumun oğlu vicdan azabı çekeceğine götü kurtarmanın peş... Devamını Gör

Marbling

Tövbe yarabbi! Dilekçeye bak ya! Din ve duygular nasıl sömürülür iyi biliyorsunuz AKkoyunlar!!