Görüş Bildir
Haberler
Nimetle Şaka Olmaz Dedirtecek, Ekmekten Başka Her Şeye Benzeyen Ekmekler

Nimetle Şaka Olmaz Dedirtecek, Ekmekten Başka Her Şeye Benzeyen Ekmekler

Çağdaş sanat neydi? Çağdaş sanat emekti. Her şeyi değişik  yapacağız çabası can alacak boyutlara gelmiş de haberimiz yokmuş. Füzyon mutfağı, dünyanın en değişik  yemekleri falan derken nerelere geldik. Taylandlı bir pastacının yaptığı bu ekmekleri görünce başka  ne tuhaflıklar var ekmekçilik sektöründe dedik ve bunları bulduk.

1.

1.

Bunlar gerçekten sanat eseri ama ben çağdaş sanat sevmiyorum. Yılların hayat ve bereket sembolü ekmeği bu hale getirenler utansın. Başka gıdada deneyseydin ustacım bu değişik işleri. Et olur bak misal. Bu organlar zaten et.  Oradan bir yere gitmeyi düşünseydin keşke.

2.

2.

Kafadan ekmek. Rafadan yumurta dermişiz gibi oldu ama ne o kadar güzel ne de iştahaçıcı oldu. Ölü insanların kafalarını yemek istemem. Zombi miyim ben? Zombi olsam da ekmekle değil etle beslenmem gerekiyor zaten. Neresinden baksan tutarsız bir durum.

3.

3.

Burada da sanatçıfırıncımız iş üzerinde gördüğünüz gibi. Emeğe saygımız tabii ki sonsuz. Sanat adına yapılan şeyleri beğenmeyebiliriz ama üreticisinin emeğini takdir etmekten de geri durmayız. Yine de başka bir sanat salı seçseymiş daha çok severdik kendisini.

4.

4.

Sanat eserleri sergilenir. Bu normal. İnsanlar gider, görür, beğenir, ya da yorumlar. Bunlar galerilerde yapılır. Bazı eserler de formları gereği askılarla duvarlara ya da tavana monte edilir, bu da normal. Ancak ekmekleri et gibi böyle  asmak olmamış gibi. Karanfil de taksaydınız?

5.

5.

Yengeç bacağı yerken yanında yenebilecek bir ekmek. Uzak doğu lokantaları için düşünülmüş olabilir. Yiyeceklere hayvan formu vermek anladığımız kadarıyla popüler bir uygulama. Ancak bu  hayvanları sevimli olanlarından  seçmek ve güzel şekiller vermek daha akıllıca olacaktır.

6.

6.

Ekmek parası için bir sadaka kavramını bu kadar somutlaştırabilmiş olmak gerçekten takdire şayan bir hareket olmuş. Yalnız para çok pis bir şey ekmeğin üzerine koyup hijyenik açıdan sakınca yaratmamakta fayda var. Soyutu rahat bırakın, soyut kalsın.

7.

7.

Ekmekte el formu tercih edilen bir şey demek ki. Bu da el ama bu nasıl  el?  Zarif bir kadının eli desek değil. Bir erkek eli gibi değil. Tobiş çocuk eli olmadığı çok açık. Bu el olmamış. Elleri ekmeklerden uzak tutun.Her açıdan, hijyen için de  kötü.

8.

8.

Bazı ekmekleri doğrayınca gerçekten kalp şekli alıyorlar. Restoranda falan yemek yerken birden kız arkadaşınıza uzatıp bak aşkım sana kalpli ekmek yaptım demek mümkün. Bu hoş bir jest. Fakat üstteki ekmek için ne diyelim bilemedik. Çoluk çocuk yiyecek bunu yahu nimet bu!

9.

9.

Bu ekmeği siz kapıdan girer girmez köpeğiniz getirsin istediniz herhalde. Sandviç ya da sunum yapmak için ilginç olabilir ama niye terlik? Başka şeyin içindesun kardeşim şaheser yemeklerini.. Başka eşya mı bulamadın?

10.

10.

Ayak şeklinde ekmek pişirelim mi kanka aşkım? Çok mu sıkılıyorsunuz hayatınızdan nedir? Dünyanın  en çirkin organı olmaya aday bir şey ayak.. Üstelik yemekle en zor özdeşleşecek olanı sanırız. Ekmek kokusu  denen güzellik bitti şu an beyinlerimizde.  Koku hafızasının katili sizlersiniz.

11.

11.

Çok tatlısınız. Smayleyden ekmek yapmak iyi fikir. Aslında bekledikçe küflenip atılmak zorunda olan bir ürün olmasa gerçekten bıçak tutucu olarak işlevsel bir ürün olabilirmiş. İki günde bir değiştiririm diyenler için ilginç bir dekorasyon fikri.

12.

12.

Bak bu iyi fikirmiş aslında. Uyanık işletmeciler bu ekmeklerden yapmalı tavukla servis etmek için. Üstelik de ekmeğielle koparmak ayıp mıdır sorunsalının önüne geçmiş oluruz. Ustam bana bir but kopartsana ordan, ben kanat seviyorum, daha çıtır oluyorr kalıpları d başka anlamlar kazanabilir böylece.

13.

13.

Tavus kuşları zarafetleriyle bilinen nadide hayvanlar. Desenleri giysilerde, takılarda kullanılıyor. Ekmekte de olur niye olmasın. Ama bu kadar  zarif bir hayvanı bu hale getirmek gerçekten bir çeşit sanat olmalı. Baya çirkin yapmışlar hayvanı yazık.

14.

14.

Kedicilikten ekmek yersiniz diyen ilk kimdi? Her yer kedi fotoğrafı, kedi sayfası dolu. Çirkin güzel demeden kedi kepsi paylaşanlar yetmemiş gibi ekmek yapmak? Hayır bir de sevimsiz olmuş. Ben bunu yemem arkadaş.

15.

15.

Oğlum büyüyecek de büyük topçu olacak diyen hamarat annelerin elinden çıkma bir şaheser. Eşi sporcu olan hanımlar da beyleri için pişirebilirler evde. Ekmeğe reklam alınmaz diyorsanız logosuz da pişirmek olası elbette.

16.

16.

Kandırdık. Bu bir köpek. Ama fotoğrafa çok dikkatli bakmazsanız bir sonum ekmek sanabilirsiniz. Ben öyle sandım şahsen. Sabahları zor uyananlar için özel suratsız ekmek pişirdik diyen olsa yadırgamayız sonuçta.

17.

17.

Bunu da biz evde denedik. Olmdı. Sanat çıkmadı ama sıcakken içine tereyağını ve tulum peynirini gömünce afiyetle yedik. Olsundu; yemeke sanat için değil yemek içindi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
10
6
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

oy o köpüşün suratı yerim :)

haylaz adam

fazla gerçekçi olmamışmı :)