Görüş Bildir
Haberler
New York'ta Müslüman Takip Birimi Kapatıldı

New York'ta Müslüman Takip Birimi Kapatıldı

Batuhan
16.04.2014 - 10:31

New York'ta Müslüman Takip Birimi Kapatıldı

New York Polis Teşkilatı (NYPD) Müslüman toplumunu izlemeye yönelik istihbarat birimini lağvetti. Müslümanları fişlemekle suçlanan birim, 11 Eylül saldırılarının ardından kurulmuştu.

Yeni New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun göreve getirdiği NYPD şefi William Bratton, kentteki Müslümanları izleyen istihbarat birimini kapattı. Demokrat Partili de Blasio kararın, polis ile hizmet ettiği toplumlar arasındaki gerginliğin düşürülmesi için kritik bir adım olduğunu söyledi.

‘Müslümanları izleme’ programını yürüten Demografi Birimi, Müslümanların yaşadığı, çalıştığı, alışveriş yaptığı ve dua ettiği yerlerden toplanan veritabanları üzerinden fişleme yaptığı gerekçesiyle eleştiri topluyordu. Birim, istihbarat örgütü CIA’den de yardım alıyordu.

Geçen hafta New York polisiyle görüşen Arap Amerikan Derneği yöneticisi Linda Sarsour, kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Sarsour, suça ilişkin hiçbir kanıt olmadan camilere sızan muhbirler hakkında hâlâ endişeli olduğunu dile getirdi.

2003 yılında kurulduğu belirtilen NYPD’nin Demografi Birimi’nin adı son yıllarda, Bölge Değerlendirme Birimi olarak değiştirilmişti. Birim, yeni polis şefi Bratton’un göreve geldiği Ocak ayından beri etkinliğini büyük ölçüde yitirmişti.

Kaynak: AA ve Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mus...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0