Görüş Bildir
Haberler
Netanyahu: 'Müzakereler İran'a Atom Bombası Yolu Açıyor'

Netanyahu: 'Müzakereler İran'a Atom Bombası Yolu Açıyor'

Onedio Medya
03.03.2015 - 20:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Kongresinde konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir kez daha İran'la devam eden nükleer müzakereleri eleştirdi ve sürecin İran'ın nükleer silahlanmasına engel olmak yerien tam tersini doğuracağını savundu.

Ayakta alkışlanan konuşmasında Netanyahu, İran'ı 'tüm dünyaya tehdit' olarak niteledi.

İran'ın nükleer programına dair yürütülen ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin ile yürtülen müzakerelerde Mart ayı sonunda varılması planlanan anlaşmanın ana hatlarının belirlenmesi bekleniyor.

Ayrıca İsrail iki hafta içerisinde genel seçimlere gidiyor.

İRAN'DAN OBAMA'NIN NÜKLEER ÇAĞRISINA RET

Netanyahu İran'in Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadeleye katılmış olması İran'ı dost yapmaz diyen Netanyahu, 'Düşmanınızın düşmanı olan düşmanınızdır' dedi.

İsrail Başbakanı halen İsviçre'de sürmekte olan müzakerelerde odak noktasının İran'ın nükleer programının izlenmesi olduğunu söyleyerek, İran'ın ise 'BM müfettişleri ile saklambaç oyununu oldukça iyi oynadığını' söyledi.

Netanyahu bu şekilde İran'ın beş yıl içinde 100 nükleer bomba yapabileceğini iddia etti.

Netanyahu'nun ABD ziyareti Kongre'deki Cumhuriyetçilerin daveti üzerine gerçekleşti. Beyaz Saray, kendisi ile isitşare edilmeden davet edlen Netanyahu'nun konuşmasının ABD'nin içişlerine müdahale olduğunu söyledi.

  • BBC Türkçe
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0