Görüş Bildir
Haberler
Yatmadan Önce Tüketmemeniz Gereken 10 Şey

Yatmadan Önce Tüketmemeniz Gereken 10 Şey

uplifers .com
09.02.2016 - 11:59

Eğer yatmadan önce hala aç hissediyorsanız ve kendinizi toparlamak  bir şeyler yemek istiyorsanız aklınızda bulunması gereken bazı şeyler var. Öncelikle her ne kadar gece yarısı atıştırmaları aşırıya kaçmadığı sürece çok problem teşkil etmese de, bu her yemeği yiyebilirsiniz anlamına gelmiyor. İşte akşam yemeğinden sonra asla tüketmemeniz gereken 10 şey ve nedenleri:

1. Pizza

1. Pizza

Eğer buzdolabınızda akşamdan kalma bir dilim pizza varsa onu bir sonraki güne saklamanız sağlığınız açısından doğru bir hareket olacaktır. Pizza yağlı bir yiyecek olduğundan hem kilo almanıza, hem de yatmadan yediğinizden dolayı mide ekşimesi ve diğer rahatsızlıkları yaşamanıza neden olmaktadır.

2. Kırmızı Et

2. Kırmızı Et

Büyük ve sulu bir biftek belki çok lezzetli olabilir; ancak yatmadan önce yememeniz gereken yemekler arasında yer alır. Bunun nedeni kırmızı etin vücudunuzun doğal sürecini etkilemesi ve akşamları derin uyku uyumanızı engelleyerek ertesi gün yorgun ve uykusuz olmanıza neden olmasıdır.

3. Sebzeler

3. Sebzeler

Sebzelerin besleyici yapısından dolayı yatmadan önce yemenin sizi sağlıklı kılacağını düşünebilirsiniz. Doğruyu söylemek gerekirse yanılıyorsunuz! Sebzeler içerdikleri lif oranı sayesinde sindirimi uzun sürmektedir. Bu da geceleri uyumanız gereken zamanda sizi ayakta tutacaktır.

4. Çikolata

4. Çikolata

Birçok insan çikolatanın kafein içerdiğinin farkına varmadan tüketiyor. Aslında çikolata yatağa girmeden önce tüketmemiz gereken en son şey olmalıdır. Nasıl ki uyumamız gereken zaman kahve içmiyorsak, çikolatayı da aynı nedenden ötürü tüketmemeliyiz.

5. Cips ve işlenmiş ürünler

5. Cips ve işlenmiş ürünler

İşlenmiş atıştırmalıklar ve cipsler özellikle uzak durmanız gereken yemekler arasında yer almaktadır. Bu ürünler, içeriğinde yer alan monosodium glutamat nedeniyle hem uyku problemi yaşamanıza hem de kilo almanıza neden olur.

6. Aci Biber

6. Aci Biber

Acı biber yalnızca karbonhidrat açısından zengin değil, aynı zamanda yüksek kalori oranına da sahiptir. İhtiyacınız olan uykuyu almanızı engelleyip kilo almanıza neden olur.

7. Mısır Gevreği

7. Mısır Gevreği

Mısır gevreği yemek aslında güne başlamak için güzel bir yöntemdir. Fakat günü bitirirken yiyeceğiniz mısır gevreği içeriğindeki şeker ve karbonhidrat oranının yüksek olması nedeniyle kaliteli bir uyku uyuyamamanıza neden olur.

8. Makarna

8. Makarna

Akşam yemeğinden sonra yenen makarna yağlı yemek olduğundan uyurken kilo almanıza neden olur; çünkü içeriğindeki karbonhidrat çok hızlı bir şekilde yağa dönüşür. Bu yüzden sağlıklı yiyecekler arıyorsanız makarnadan uzak durmalısınız.

9. Alkol

9. Alkol

Alkol aldığınız zaman uykunun sizi yenileme ve yeni güne hazırlama işlevine zarar vermiş olursunuz. Her ne kadar uykuya dalma konusunda bir sıkıntı yaşamasanız da, uyku kalitenize zarar verip bir sonraki güne ihtiyacınız olan enerjiyi taşıyamazsınız.

10. Dondurma

10. Dondurma

Dondurma yatmadan önce yemek için uygun görünse de, aslında kötü bir fikirdir. İçeriğindeki yağ ve şeker oranının fazlalığı vücudun yatmadan bu elementlerin yakılma ihtimalini oldukça zorlaştırır ve kilo almanıza neden olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
31
28
16
10
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Kaçan

acı biber kilo aldırırdan sonrasını okumadım