Görüş Bildir
Haberler
NATO: 'Rusya Çoğunlukla IŞİD'i Hedef Almıyor'

NATO: 'Rusya Çoğunlukla IŞİD'i Hedef Almıyor'

Onedio Medya
24.11.2015 - 20:33

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ellerindeki verilerin Rus uçağının sınır ihlâli yaptığı yönünde olduğunu söyledi. Rusya'nın hedef aldığı yerlerin çoğunun IŞİD'in faaliyet göstermediği yerler olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, düzenlediği basın toplantısında sınır ihlâli yapan ve Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağı ile ilgili olarak konuştu. 

Stoltenberg, ellerindeki verilerin  Rus uçağının sınır ihlâli yaptığı yönünde olduğunu söyledi ve Rusya'nın hedef aldığı yerlerin çoğunun IŞİD'in faaliyet göstermediği yerler olduğunu belirtti. 

Genel Sekreter şunları söyledi:

'Güneydoğu sınırımızı yakından takip edeceğiz. Diplomasi ile krizin aşılması gerektiğini düşünüyoruz. Elimizde olan ve müttefiklerimizden aldığımız veriler, Türkiye'nin sözlerinin doğru olduğunu gösteriyor.Hepimiz ihtiyatlı olmalıyız. Moskova ve Ankara arasında temas kurulması olumlu bir gelişme. Özellikle böyle olayların yaşanmaması için  elimizdeki mekanizmayı geliştirmeliyiz. Ciddi bir durum söz konusu'

'Rusya çoğunlukla IŞİD'i vurmuyor'

Stoltenberg, Ruysa'nın Suriye'deki faaliyetleri ile ilgili olarak da şunları söyledi:

'Bütün çabamızı IŞİD ile mücadeleye vermeliyiz. Rusya'nın hedefi IŞİD olmalı. Rusya'nın hedef aldığı yerlerin çoğu IŞİD'in faaliyet göstermediği yerler'

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
6
3
3
2
0
0